|   15:07:40
  יפעת גדות  
עיתונאית עיתונות זהב בע"מ
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
מתי ולמה נזמין עורך דין מתחום התעופה?
קבוצת ירדן
כל מה שרצית לדעת על שירותי אינסטלציה

116 אלף טון - צריכת הבקר הטרי השנתית

79% מהצרכנים בישראל רוכשים בשר בקר, אך רק 35% מהם צורכים בשר בקר טרי 67% מהצרכנים מוכנים לרכוש בשר 100% טרי שלא עבר שום הקפאה בעבר, גם אם מחירו היה יקר יותר ועוד: טיפים "בשריים" ליום העצמאות
23/04/2009  |   יפעת גדות   |   חדשות   |   חגים ומועדים   |   תגובות
16.2 ק"ג לנפש לשנה [צילום: גל פלטניקוב]

חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל [צילום: יח"צ]

צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 116 אלף טון בשר בשנה. כך לפי חיים דיין, מנכ"ל ארגון מגדלי הבקר לבשר (אמב"ל). הצריכה הממוצעת לנפש עומדת על כ-16.2 ק"ג בשר בקר בשנה. לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה.

79% מהצרכנים בישראל רוכשים בשר בקר, אך רק 35% מהם צורכים בשר בקר טרי.

אחת ממטרות אמב"ל הינה עידוד הצרכנים לרכוש בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן, גם בכדי לחזק את ענף הבקר לבשר בישראל, ובשל איכות וטיב הבשר הטרי, בהשוואה לבשר הבקר הקפוא המעובד. בנוסף, פועל אמב"ל לאכיפת החוק שהתקבל בנושא איסור הזרקת מים לבשר מעל 10%, שלא נאכף היטב בחלק מרשתות השיווק.

איך תזהו האם הבשר טרי

חיים דיין מברך על המודעות הגדלה לאורך השנים בצריכת הבשר הטרי ומציין, כי הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר באיכות בשר הבקר אותו הוא צורך. "הצרכנים רוכשים יותר בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן, בשל איכות וטיב הבשר בהשוואה לבשר הבקר הקפוא המעובד", אומר דיין. למרות זאת מציין דיין כי בסקר שערכה חברת "הגל החדש" עבור מותג אדום אדום של תנובה, בקרב 500 צרכנים, התברר כי 60% אינם מבחינים האם הבשר המוצע להם ברשתות השיווק הינו באמת טרי או מופשר.

החשיבות של הצרכן לגבי טריות הבשר עולה גם מהנתון הבא: 67% מהצרכנים מוכנים לרכוש בשר 100% טרי שלא עבר שום הקפאה בעבר, גם אם מחירו היה יקר יותר מבשר קפוא או מופשר, ו-80% מהצרכנים נוהגים להקפיא את הבשר שנקנה אולם עושים זאת בשל חוסר המודעות שהבשר שרכשו הינו מופשר.

בכדי למנוע זאת, דיין מציע לרכוש בשר בקר טרי ברשתות השיווק המוכרות או בקצביות הידועות ולחפש תווית בדיקה וטרינרית אצל הקצבים ובנוסף, להתעניין במקורו של הבשר (לבקש תעודת משלוח) ולברר אם הבשר עבר תהליך הקפאה, מאחר שבשר שעבר תהליך הקפאה איננו נחשב כבר בשר טרי.

סוג אחר של בשר הינו בשר מיושן, בשר בקר שעבר תהליך הבשלה של עד 21 יום בקירור בטמפרטורה של אפס עד 2 מעלות צלסיוס. בתהליך זה מתפתחים אנזימים המפרקים את הרקמות הקשות. הבשר יהיה בעל צבע אדום וטעמו טוב יותר. כמו-כן הוא יכיל פחות מים, ויהיה יותר רך.

טיפים ליום העצמאות

לקראת יום העצמאות 2009 אמב"ל נותן עצות שימושיות לקנייה ולאחסון בשר בקר טרי:

1. לבשר טרי וטוב צבע אדום אך לא אדום מבריק (הברק נוצר מכימיקלים מוזרקים שנועדו לרכך את הבשר ולשמור בתוכו נוזלים).

2. שוליים כהים של הבשר מעידים על התייבשות עקב שהייה ממושכת במקרר שבאטליז.

3. יש לשמור את הבשר באזור הקר ביותר במקרר.

4. בחלקים פנימיים, בשר טחון ועגל - יש להשתמש עד יומיים מהרכישה. בשר חתוך לסטייקים או לקוביות, ניתן לשמור עד ארבעה ימים.

5. במידה שמריחים ריח לא נעים, מבחינים בסימנים ירוקים על פני הבשר או ששטח הפנים שלו חלקלק-רטוב, סימן שהחל תהליך ריקבון ויש לזרוק את הבשר.

6. במידה שרוצים להקפיא בשר טרי יש לעטפו בניילון נצמד ולהפשירו במקרר במסננת במשך מספר ימים, לפי גודל הנתח, בכדי למנוע התפתחות חיידקים. עדיף כמובן לרכוש בשר טרי ולהשתמש בו בתוך 24 שעות מהקנייה.

7. השריית הסטייקים למשך הלילה לפני הכנתם, בתערובת של שמן זית, יין ועשבי תיבול, תניב תוצאות טעימות במיוחד.

8. לסטייקים על האש מומלצים: חלקי בקר אחוריים - כף, פילה, שייטל (כנף העוקץ), סינטה (מותן). חלקים קדמיים - אנטריקוט (ורד הצלע).

9. מלח סופח נוזלים. הוספת מלח למישרה התיבול עלולה לייבש ולהקשות את הסטייק. לכן כדאי להמליח סטייקים דקה או שתיים לפני הורדתם מהאש.

10. לפני ההכנה חשוב שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר.

לסיכום אומר חיים דיין - בשר בקר טרי קשה מאוד לקלקל, גם מי שלא אלוף המנגלים והבישול. מוצר טרי עושה את רוב העבודה וכמעט תמיד יוצא טעים. מניחים את הבשר על המנגל (להשאירו עסיסי לא לשרוף!) ולהוסיף מעט פלפל ומלח אחרי שיצא מהאש, זה מספיק. יותר מזה לא צריך כלום, לא פיתות, לא סלט ולא פחמימות. בשר לבד.

טיפים תזונתיים

חיים דיין מוסיף כי צריכת בשר בקר טרי, חשובה מאוד לתזונה, מאחר שישנם ויטמינים המגיעים רק מאכילת בשר בקר.

טיפים תזונתיים של בשר בקר טרי:

  • בשר בקר טרי עשיר ברכיבי תזונה חשובים, ביחס לכמות הקלוריות שמספקת מנה אחת.

  • בשר בקר הוא מקור מצוין לחלבון, לברזל, לאבץ ולויטמין B12 ומספק אותם במידת זמינות גבוהה לגוף.

  • מנת בשר בקר טרי שמשקלה לאחר ההכנה הוא 100 גרם, מספקת: 215 קלוריות, 10 גרם שומן, 89 מיליגרם כולסטרול, 3.24 מיליגרם ברזל, 6.26 מיליגרם אבץ ו-2.79 מיקרוגרם ויטמין B12. כמויות מוגברות של ברזל, אבץ וויטמין B12, נדרשות לנשים הרות ומיניקות. הכמויות הגבוהות ביותר של ברזל, נדרשות למתבגרות, נשים בגיל הפוריות ולנשים הרות.

  • אפשר לשלב בתזונה היומית נתח של בשר בקר, ללא שומן נראה לעין, מבלי לעבור את כמות השומן או כמות הכולסטרול המותרות ליום.

  • לאדם הזקוק ל-2,000 קלוריות ליום, כמות השומן המקסימלית המומלצת היא 67 גרם. כמות הכולסטרול המקסימלית היא 300 מיליגרם ליום.

  • כ-50% מהשומן בבשר בקר מהווה השומן החד בלתי רווי שהוא סוג השומן שמספק שמן זית. לשומן חד בלתי רווי השפעה חיובית על בריאות הלב.

  • כאשר קונים בשר בקר טרי, ניתן לבחור נתחים רזים במיוחד ובמקרה הצורך להרחיק שומן נראה לעין לפני הבישול. נתחים רזים הם: כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, כנף העוקץ. עדיף להשתמש בשיטות בישול שאינן דורשות שימוש מוגבר בשומן: צלייה, אידוי ובישול.

תאריך:  23/04/2009   |   עודכן:  23/04/2009
מחלקה ראשונה
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
116 אלף טון - צריכת הבקר הטרי השנתית
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נער בן 16, תושב אבן יהודה, מצא (יום ה', 23.4.09) את אביו מוטל על רצפת הסלון, ביצע בו פעולות החייאה והצליח להציל את חייו.
23/04/2009  |  גלית יצחק  |   חדשות
האינפלציה צפויה לרדת באופן זמני בחודשים הקרובים, לקצב הנמוך מהגבול התחתון של יעד יציבות המחירים, כך טוענים האנליסטים בבנק לאומי.
23/04/2009  |  TheMarker  |   חדשות
סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל, פירסם בתחילת השבוע המלצות לביטול הטבת המיסוי לעובדים עם רכב צמוד. הבנק מציג נתונים לפיהם לבטל את הטבת המיסוי לעובדים שמקבלים רכב צמוד. הטענה היא שמבדיקה שערך הבנק, היקף הנסיעות של עובדים הנהנים מרכב צמוד גבוה ב-24% מזה של מחזיקי רכב בבעלות, ובנוסף, היקף הנסיעות של עובדי ההייטק גבוה ב-30% ממחזיקי רכב צמוד וב-61% מעובדים שלא מקבלים רכב צמוד.
23/04/2009  |  דניאל שמיל   |   חדשות
"התוכנית בכללותה שמרנית יחסית וסבירה מבחינה מקצועית. הממשלה שואפת לשמור על יציבות תקציבית והמתחייב בכך, לבצע קיצוץ תקציבי בצד ההוצאות. הפחתות המיסים גם הן נדחות ברובן כדי למנוע גרעון תקציבי גדול להוציא הפחתה מתונה ומיידית במס החברות". כך אומר (יום ה', 23.4.09) יורם גבאי, יו"ר פעילים לניהול תיקי השקעות מקבוצת בנק הפועלים, בתגובה להצגת התוכנית הכלכלית על-ידי ראש הממשלה ושר האוצר היום.
23/04/2009  |  עופר וולפסון  |   חדשות
השבוע בחדשות הקולנוע: סופיה קופולה משתלטת על בית מלון, כריסטיאן בייל מתכונן ללכת מכות, מישל גונדרי בפרסומת חדשה, הצצה ראשונה לחדש של לארס פון טרייר וגם גאס ואן סנט חוזר לשנות השישים.
23/04/2009  |  סטיבי הררי  |   חדשות
רשימות נוספות   /   חגים ומועדים  
שירים בכיכר ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל  /  שרי שימריז
זיכרון צרוב ברשת א'  /  לינדה בר
זיכרון צרוב ברשת רק"ע  /  לינדה בר
המדריך הלאומי  /  ציפי לידר
הקרב על החמץ  /  עוזי ברק
ידיעת ה' על שפת ים סוף  /  איתמר לוין
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רפי לאופרט
רפי לאופרט
העולם האנושי הוא הוויה דינמית והתהליכים המתפתחים בו נגזרים מאינטגרציה של מהלכים רוחניים וחומריים עם השפעות מן הטבע שמעצבים במשותף את תנאי הסביבה בהם מתקיימת החברה האנושית - מתפתחת ...
דן מרגלית
דן מרגלית
הפרופסור שקמה ברסלר חזרה הלילה למקומה בראש ההפגנות לאחר ראיון שהעניקה שלשום לטלוויזיה    איננו עקורים בארצנו, אמרה ברסלר שהיא שילוב של מדע ואהבת הארץ, מכון ויצמן ועמק יזרעאל
יואב יצחק
יואב יצחק
המשטרה חקרה חשד, לפיו מאור פחימה, עבריין ידוע ומוכר למשטרה, מעורב בהטמנת מטען חבלה שנועד לפגוע במנכ"ל החברה הכלכלית לפיתוח קיסריה, מיכאל כרסנטי - לאחר שזה דחה בקשתו להכשיר עבירות ב...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il