שרון החליט לבטל לאחר הבחירות <br>מינויים שבוצעו במחטף על-ידי ברק <br>

אם יזכה בבחירות; אחד המינויים העומדים על הכוונת - מינויו של יו"ר מפעל הפיס, אברהם כץ-עוז, לקדנציה נוספת בת שנתיים;
ח"כ ציפי ליבני והליכוד עתרו לבית המשפט העליון כנגד המינוי
יואב יצחק חדשות תגובות
ח"כ אריאל שרון - המתמודד בימים אלה על ראשות הממשלה, החליט לבטל לאחר הבחירות מינויים הנעשים בימים אלה במחטף, ערב הבחירות, על-ידי ראש הממשלה אהוד ברק, מקום שנראה כי המינויים נעשים משיקולים זרים.

במקביל הגישו היום ח,כ ציפי ליבני ותנועת היכוד עתירה לבית המשפט העליון, בבקשה להורות על בטלות מינויו של כץ-עוז לכהונה נוספת. לבני טוענת בעתירה, כי המינוי נעשה בניגוד לתקנון מפעל הפיס, ובניגוד להנחיות היועץ המשפטי לממשלה.

נודע, כי אחד המינויים שהחליט שרון לבטל - אם כמובן ייבחר לראשות הממשלה - הוא מינויו של אברהם כץ-עוז לתפקיד יו"ר מפעל הפיס. מקורות המקורבים למטה שרון מסרו, כי שרון נמנע מלהודיע עתה על מהלכיו בנושא זה, במגמה להימנע מיצירת מתיחות מיותרת עם אישים בכירים במשק.

ברק החליט לפני זמן קצר על-מינויו של כץ-עוז לקדנציה נוספת בת שנתיים, וזאת למרות שתוקף המינוי הנוכחי יסתיים רק בעוד כחצי שנה.

נודע, כי ברק שקל למנות לתפקיד זה את מקורבו, חגי שלום. ואולם, לאחר שנוכח כי יתקשה להעביר מינוי זה בוועדת המינויים הציבורית בראשות השופט (בדימ.) יצחק רביבי, החליט למנות את אברהם כץ-עוז - הנחשב לאחד ממקורבי מפלגת העבודה - לקדנציה נוספת בת שנתיים. מינוי זה נעשה למרות, שכאמור, תוקף המינוי הנוכחי מסתיים רק בעוד כחצי שנה, ולכן אין הכרח לקבל עכשיו החלטות בנושא זה.

בהארכת המינוי של כץ-עוז תומך נשיא בית המשפט העליון לשעבר, מאיר שמגר, העומד בראש הוועדה הציבורית המפקחת על פעולותיו של מפעל הפיס. מסיבה זו נמנע גם היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, מהכשלת המינוי - למרות שהדבר נוגד את הודעתו/החלטתו הפומבית, לפיה על שרי הממשלה להימנע בתקופת בחירות מביצוע מינויים בכירים.

במקביל הגישו היום (21.1.01) ח"כ ציפי ליבני ותנועת הליכוד עתירה לבית המשפט העליון, בבקשה להורות על בטלות מינויו של כץ-עוז לכהונה נוספת. לבני טוענת בעתירה, כי המינוי נעשה בניגוד לתקנון מפעל הפיס, ובניגוד להנחיות היועץ המשפטי לממשלה.




Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 21/01/2001 | עודכן: 21/01/2001
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]