"נתניהו ביטא תמיכה במתכונת של חילופי שטחים ("expressed support for the concept of land swaps"), והדגיש כי אינו רוצה לשלוט בגדה המערבית וברצועת עזה, אלא לעצור את התקפות שישוגרו משם". כך מצטטת שגרירות ארה"ב בישראל את עמדותיו של ראש ה
ממשלה בנימין נתניהו ימים ספורים לפני שנכנס לתפקיד.
המסמך שנחשף אמש בוויקיליקס מתאר בתמציתיות פגישה של נתניהו עם חברי משלחת חברי קונגרס אמריקנים בראשות הסנטור בן קרדין. הפגישה נערכה בפברואר 2009 ימים ספורים לאחר הבחירות האחרונות אך בטרם עלה בידי נתניהו להרכיב את ממשלתו. במסמך, שנכתב על-ידי איש השגרירות לואיס מורנו ואושר על-ידי קרדין, מתאר ראש הממשלה המיועד את עמדותיו העדכניות בשורת נושאים שעל סדר היום.
בעוד בסוגייה האירנית השמיע נתניהו מסרים זהים לחלוטין לאלה שהוא מציג כיום, הרי שבעניין הסורי ובמיוחד בעניין הפלשתיני עמדותיו שונות. במסמך, שמוגדר כסודי ביותר, מעריך נתניהו כי קלושים הסיכויים לקדם הליך מדיני מול סוריה כל עוד אינה מתנתקת מאירן. הוא אמר לחברי הקונגרס כי ויתור ישראלי על רמת-הגולן בתנאים האלה יגרום לכך שההסכם "ייקרע" בהמשך הדרך.
גם בסוגייה הפלשתינית הביע יושב-ראש הליכוד עמדות שונות מאלה שהוא מציג כיום. ראשית, המסמך אינו מזכיר הסכמה של נתניהו למדינה פלשתינית אלא ל"ריבונות פלשתינית" וממשלה פלשתינית בלבד. בנוסף, הוא מצטט את נתניהו, כאמור כמי ש"אינו רוצה לשלוט בגדה המערבית", ומוכן לעיקרון חילופי השטחים. עם זאת הוא הבטיח שהממשלה החדשה לא "תחזור" לנסיגות חד-צדדיות.
דברים אלה הם בגדר חידוש משום שעד היום ראש הממשלה הקפיד להימנע מאמירות שיבהירו את היקף הנסיגה לה הוא מוכן. בצד הדברים האלה הדגיש נתניהו כי כל נסיגה ישראלית ביהודה ובשומרון חייבת לכלול הבטחות ברורות לכך שאזור הנסיגה לא יהפוך לשלוחה אירנית שלישית בגבול ישראל. כמו-כן הדגיש את רעיונות השלום הכלכלי וה'בוטם אפ' - מסרים שחלקם נשמעים עד היום.
בתשובה לשאלות בנושא ההתנחלויות, נתניהו ציין באוזני חברי הקונגרס שבקדנציה הראשונה שלו בראשות הממשלה לא הקים התנחלויות חדשות. ועוד עניין פיקנטי: את השליח האמריקני ג'ורג' מיטשל הגדיר נתניהו בנחמד אך קשוח.