ויטה פרי גליל משיקה מפעל חדש לייצור מרקים שבהקמתו הושקעו 3 מיליון ש"ח. המפעל החדש, על שטח של 2,500 מ"ר ממוקם בפארק התעשיה גביש בבאר טוביה, ויעסיק 40 עובדים חדשים. המפעל ירכז את פעילות ייצור המרקים והאבקות היבשות של ויטה, שעד כה יוצרו בקבלנות משנה על-ידי חברת ט.ב תעשיות מזון. היקף הייצור של המפעל בבאר-טוביה מוערך בכ-40 מיליון ש"ח בשנה וכולל קו חדיש, מיכון משוכלל, מעבדה, מחלקת מחקר ופיתוח ומחסני אחסון.
לאחרונה יצאה ויטה במהלך שיווקי נרחב, במסגרתו השיקה שתי קטגוריות מוצרים חדשניות בתחום צירי תיבול לבישול ובסדרת מרקי עוף עם תוספות. כמו כן, היא עיצבה לוגו חדש ויצאה בקמפיין פרסום נרחב למיצובה במרכז המטבח הישראלי.
לדברי אסתר אלדן, מנכ"ל קבוצת 3I: "השקת המפעל החדש תעניק לנו שליטה טובה יותר על מערך הייצור והפיתוח ותביא לשיפור משמעותי בעלויות הייצור ובפעילות מול רשתות השיווק, השוק המוסדי, השוק הסיטונאי ונקודות המכירה הפרטיות. בנוסף, יביא המהלך להוזלת דמי השכירות, ארנונה נמוכה יותר והטבות נוספות הקשורות להקמת מפעל באזור פיתוח".
ההשקעה בפיתוח והקמת המפעל החדש של ויטה פרי גליל בבאר טוביה, הינו צעד נוסף בהתחדשות ובצמיחת החברה, שמחזור מכירותיה בשנת 2002 הסתכם בכ-281 מיליון ש"ח.
בבעלות חברת המזון הציבורית ויטה פרי גליל, חברות בנות בהן פרי הגליל, פרי ויטה וקפולסקי. לחברה כושר ייצור עצמי של 70% מהמוצרים, כאשר 10% נוספים ממוצרי ריץ' מיובאים לארץ מחו"ל. בחברה מועסקים כ-650 עובדים והיא פועלת מול למעלה מ-4,000 לקוחות.
אודות קבוצת I 3
קבוצת I 3 היא חברת אחזקות פרטית בשליטת משפחת דיוויס מלונדון, המשקיעה בתעשיות בסיסיות ובוגרות בישראל, שהיקף פעילותה השנתי נאמד בכ-700 מיליון ש"ח. קבוצת I 3 מעסיקה באופן ישיר למעלה מ-1,000 עובדים (רובם מהפריפריות) וכ-3,000 עובדים נוספים באמצעות חברות כוח אדם, נותני שירותים ועוד.
I 3 פועלת ב-3 חטיבות: מוצרי מזון, תעשייה, בנייה ותשתיות. בחטיבת המזון מנהלת הקבוצה את פעילות ויטה פרי גליל, פרי גליל, פרי ויטה, קפולסקי וכן את המותגים ריצ' ו-GREEN GIANT של פילסבורי.
I 3 מחזיקה בבעלות על ויטה פרי גליל בע"מ (מזון), צינורות המזרח התיכון, ברבור נעמן וחברת נעמן רפרקטורים בע"מ (בנייה ותשתיות) ופניציה מפעלי זכוכית בע"מ (תעשייה). מנכ"ל I 3 היא אסתר אלדן.