|
ענף המסעדנות - מהקשים ביותר לשרוד בו
|
|
|
|
|
45.8% מכלל העסקים במשק הישראלי שרדו את שנת פעילותם השביעית (עסקים אשר "נולדו" בשנת 2005). כך עולה (יום ב', 2.7.12) מנתוני "דמוגרפיה של עסקים" שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
בשנת 2009 "נולדו" בישראל כ-44,000 עסקים חדשים וכ-34,600 עסקים "לא שרדו", כלומר המשק הישראלי התרחב בכ-9,400 עסקים. בעקבות העסקים ש"נולדו" נוספו כ-76,900 משרות שכיר ונגרעו כ-45,100 משרות שכיר עקב עסקים ש"לא שרדו", כלומר התווספו למשק הישראלי כ-31,800 משרות שכיר.
אחוז הישרדות העסקים הגבוה ביותר לאחר שבע שנות פעילות נמצא בענפי החינוך, שירותי הבריאות, הרווחה והסעד (כ-61%), ואילו אחוז ההישרדות הנמוך ביותר נמצא בענפי שירותי האירוח והאוכל (כ-25% בלבד). למרות אחוז השירות הנמוך, בענף שירותי האירוח והאוכל נרשם אחוז "לידות העסקים" הגבוה ביותר (17.3%) בשנת 2009. אחוז ה"עסקים שלא שרדו" הגבוה ביותר (14.2%) נרשם גם הוא בענף באותה השנה.