מאסר למנהל חברה שלא הגישה דוחות מס

מנהל החברה הורשע באחריות מנהל ואי-הגשת דוחותיו האישיים לשנים 2010-2006 ● החברה עצמה, שלא הגישה דוחות על הכנסותיה לשנות המס 2005 עד 2010, תשלם קנס של חצי מיליון שקל
עופר וולפסון חדשות תגובות
חברת "מאורות הפסגה עבודות ומוצרי חשמל", המוכרת מוצרי חשמל, תשלם קנס של חצי מיליון שקל בגין אי-הגשת דוחות על הכנסותיה לשנות המס 2005 עד 2010, כך קבע אתמול (ג', 9.10.12) השופט אלכסנדר רון, מבית משפט השלום בירושלים.

מנהל החברה, מרדכי שם טוב מצור הדסה, שהורשע באחריות מנהל ואי-הגשת דוחותיו האישיים לשנים 2010-2006 ירצה 9 חודשי מאסר בפועל.

במהלך המשפט, ביקש הנאשם לחזור בו מהודאתו בכתב האישום ולבטל את הרשעתו, מכיוון שלטענתו לא שימש כמנהל הפעיל בחברה. בית המשפט קיבל את גרסת בא-כוחה של המאשימה, עו"ד איתן אמנו מהמחלקה הפלילית בלשכה המשפטית במס הכנסה, ודחה את בקשתו של הנאשם.

במסגרת הטיעונים לעונש, תוך שהיא מדגישה את החומרה שבעבירות המס, פגיעתן באינטרס הציבורי והחשיבות הרבה שבהרתעת הרבים, עתרה עו"ד חנה בן פורת-פיירשטין, גם היא מהמחלקה הפלילית בלשכה המשפטית במס הכנסה, להטיל על החברה קנס כספי ועל הנאשם, בין יתר רכיבי גזר הדין, עונש מאסר בפועל, הפעלת מאסר על תנאי אשר עמד נגדו מהרשעה קודמת, וכן מאסר על תנאי וקנס משמעותיים ומרתיעים.

בית המשפט גזר על הנאשם 8 חודשי מאסר בפועל והפעלת עונש מאסר על תנאי בן חודשיים אשר הושת על הנאשם בהרשעה קודמת. בית המשפט קבע כי חודש אחד מבין השניים ירוצה בחופף למאסר שנגזר על הנאשם, כך שהנאשם ירצה כאמור בסך-הכל 9 חודשי מאסר בפועל, ובנוסף נגזרו עליו 18 חודשי מאסר על תנאי לתקופה של שנתיים, קנס בסך 12 אלף שקל והתחייבות על סך 50 אלף שקל להימנע מלעבור במשך שנתיים על עבירות דומות.
עו
תאריך: 10/10/2012 | עודכן: 11/10/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מאסר למנהל חברה שלא הגישה דוחות מס
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
עזרא מנצור
10/10/12 14:27
2
צדק לעשירים
10/10/12 20:54
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]