הרעיון ש"למלא את הבטן" בפירות ובירקות יפחית את הרעב למאכלים עתירי קלוריות לא ממש הוכיח את עצמו במחקר חדש: למעשה, הוספת מיץ פירות לפני הארוחות הגבירה את הרעב ואת העלייה במשקל אצל חלק מהמשתתפים במחקר.
אכילת תפוחים וענבים לפני ארוחת הצהריים עזרה לאנשים להרגיש מלאים ולאכול רק מעט פחות בהשוואה לאותה כמות של שתיית מיץ פירות כמתאבן במסגרת הניסוי, אך למרות זאת, דיאטה "כבדה" של פירות וירקות לאורך חודשים לא תרמה לשינוי ארוך-טווח בתחושת השובע והרעב של המשתתפים.
חוקרים רבים קיוו כי ההמלצה לאכול כמות רבה של פירות וירקות, שהם מזונות עם צפיפות אנרגיה נמוכה יותר משל המבורגרים ופיצות למשל, יכולה לעזור לתחושת שובע לאורך זמן ממושך יותר וכך למנוע אכילת יתר ועלייה במשקל.
אך המחקר החדש מראה כי אכילת כמות רבה יותר של גזרים, ברוקולי ותפוזים בכל יום לא תסלק את הרעב לאורך זמן, ומשקאות המבוססים על פירות בסה"כ מוסיפים עוד קלוריות לסך צריכת הקלוריות היומית מבלי שהם מחליפים מזון אחר.
הממצאים תומכים בתוצאות שלב אחר באותו ניסוי, שהראה כי 34 משתתפים - חלק מהם סבלו מעודף משקל או מהשמנה, וחלקם במשקל בריא - העלו בין 2.2-1.5 קילו כששילבו מיץ פירות בדיאטה לאורך שמונה שבועות. המשתתפים השמנים יותר במיוחד, העלו גם במשקל כששתו מיץ פירות או ירקות טרי.
חשוב לזכור כי הגוף שלנו מווסת את תחושת הרעב והצמא באופן שונה ואנשים לעתים קרובות נוטים שלא לחשוב על צמצום הקלוריות באכילה במקרה של הוספת מיצי פירות וירקות.