לקראת החורף וכוס התה, מביאה משתלת מלצר מכפר ידידיה בשורה חדשה - נענע בטעמים שונים.
משתלת מלצר פיתחה ואספה חמישה מיני נענע חדשים. גלי מלצר, בעלת המשתלה מסבירה, כי לנענע החדשה שימושים רבים ומגוונים מלבד כוס התה הסטנדרטית.
הנענע, כך נמסר מהמשתלה, הגיעה אלינו ממשפחת השפתניים והיא צמח עשבוני רב שנתי ושמה הבוטני - נענה (מקור השם מערבית).
1. הנענע הרגילה שלנו נקראת נענע משובלת, זו שכבר למדנו לגדל באדנית על אדן החלון. הנענע בעלת עלים מחוספסים וארומטיים וטעמה מנטה עדין. הנענע משמשת כתבלין לבשר, דגים, סלטים ולחליטת תה, עליה ירוקים רעננים והיא פורחת בצבעי ורוד.
2. נענע חריפה ("מנטה") - בעלת טעם מנטה עז, מצויינת לחליטת תה, לסלטים ומאכלי בשר. עליה ירוקים וכהים והיא פורחת בצבעי סגול-לבן.
3. נענע משובלת "ספרדית" - משמשת כתבלין עשיר טעם לחליטת תה, למשקאות קרים, לרטבים וסלטים. עליה מקומטים וירוקים.
4. נענע משובלת "שוויצרית" - עלוותה ירוקה והיא משמשת להכנת קרמים למאכלים, עם שוקולד ולמשקאות חמים וקרים.
5. נענע תפוחית - נהדרת לחליטת תה בטעם תפוח עדין, עליה עגולים, גדולים יחסית ושעירים והיא פורחת בלבן-סגלגל.
כל מיני הנענע, הינם כאמור רב-שנתיים, הצומחים לאורך כל השנה. פרחי הנענע פורחים בחודשי הקיץ. עלוותה ארומטית וגידולה צפוף.
הנענע זקוקה לקרינת שמש ישירה או הצללה חלקית ולהשקייה סדירה ושופעת. היא עמידה לקרה ולשרב, רגישה למליחות, בעלת קני שורש ולכן נחשבת לצמח שתלטן המתאים כצמח כיסוי.
בשל אופייה הקל לגידול ניתן לגדל את הנענע בכל מקום. אפשר להניח אדנית על אדן החלון ולשתול בה את כל מיני הנענע, או בגינה הקטנה ליד הבית. והעיקר, לשתות הרבה תה עם נענע, באיזה טעם שאתם רוצים.