חיזוק למסמך המפליל בהולילנד?

מנהל הכספים: פעלתי לפי "המסמך המזויף"

המדינה הציגה הסכם בין דכנר לצ'רני, בו נזכר במפורש שוחד במיליוני שקלים. ההגנה טוענת שמדובר במסמך מזויף, אך מנהל הכספים של הולילנד אישר במשטרה שפעל לפי הסכם זה
איתמר לוין חדשות משפט הולילנד תגובות
מנהל הכספים של הולילנד, רו"ח אלי חסון, אישר בחקירתו במשטרה, כי היה הסכם בין שמואל דכנר להלל צ'רני לגבי איפוס יתרת חובו של דכנר לחברה בסוף 1999. ההלוואות עמדו על 8.9 מיליון שקל, ולטענת המדינה הן היו כסות לתשלומי השוחד. לטענת ההגנה, מדובר במסמך מזויף.

מדובר במסמך בכתב ידו של דכנר, עליו מופיעות חתימותיהם שלו ושל צ'רני, והנושא את התאריך 14.12.99. נאמר בו, כי חשבונו של דכנר בהולילנד יזוכה, וכי כנגד זאת יחויב חשבונו של צ'רני או חשבונה של משפחתו, תוך שהולילנד תשא בעלויות המס של המהלך. דכנר כתב במפורש, כי מדובר בכיסוי תשלומיו לגורמים שונים, אשר הסתכמו ב-15-10 מיליון שקל. דכנר ציין את אותם גורמים בראשי תיבות: א"א (אהוד אולמרט), מ"ח (מתי חותה), א"ל (אורי לופוליאנסקי), בצ"ק (בן-ציון קריגר) "ועוד".

חסון אישר במשטרה שפעל לפי הסכם זה, ורק אמר שאינו בטוח האם ראה את המסמך בזמן אמת. לדברי התובע, עו"ד ירון גולומב, תגובותיו של חסון במשטרה - וגם העובדה שלא הכחיש את קיומו של שוחד - תומכות באותנטיות של המסמך. השופט דוד רוזן אמר, כי הוא נוטה להאמין שחסון לא יכול היה לראות את המסמך; "גם התביעה נוטה לכך, אם כי הם לא יודו בזה. אבל כתובים פה דברים איומים, ואתה הבנת את זה. אתה לא היית עד ניטראלי, המשטרה ראתה בכך שותף של צ'רני. כשאתה רואה כזה מסמך, למה אתה לא צועק: 'רמאות אחת גדולה'? אתה אומר: תראו, זה לא בדיוק".

חסון: "באמת צעקתי ואמרתי. הם השפילו אותי, העבירו אותי אזוק ידיים ורגליים בין בנייני יאח"ה. בפעם הראשונה שהציגו את זה בפני, אמרתי שזה מכתב מפוברק, והם אמרו לי שהלל כבר הודה". רוזן: "מאיפה ידעת שזה מפוברק?". חסון: "אמרתי שמעולם לא ראיתי את זה, אמרו לי שזה נמצא אצלי במשרד". גולומב הכחיש את דבריו של חסון בנוגע לחקירתו. רוזן המשיך: "אתה לא בא ואומר 'זה קשקוש אחד מוחלט'". חסון: "אין לי תשובה למה לא אמרתי. הייתי במצב כזה". רוזן: "לא אמרת שזה מפוברק וגם לא יכולת לדעת את זה".

בהמשך חקירתו במשטרה אמר חסון, כי המסמך מעיד על עבירה אך חלה עליה התיישנות. הוא הסביר בעדותו, כי היה זה ביום השני של מעצרו, וכי ייתכן שדבריו היו תוצאה של תשישותו ומצבו. עם זאת, חסון אמר עוד בחקירתו, כי לא ידע על תשלומים לצדדים שלישיים, וכי את כל התשלומים לדכנר ביצע בצ'קים כנגד חשבוניות.

בהמשך הדיון הוצגו צ'קים שנתן דכנר במהלך שנת 1998 לפרעון למעלה מ-2 מיליון שקל מתוך חובותיו להולילנד. ואולם, לטענת התביעה כמעט כולם חזרו, כנגד הצ'ק שנפרע קיבל דכנר צ'ק מהולילנד, כך שלמעשה הוא לא פרע את החובות. חסון לא ידע להסביר מדוע חולקו ההלוואות בין ארבעה כרטיסים בהנהלת החשבונות של החברה.
ת"פ 10291-01-12, מדינת ישראל נ' צ'רני ואח' / פרוטוקול, 7.4.13
פרוטוקול משפט הולילנד, 7.4.13. עדותו של אלי חסון: תשלומים והלוואות לשמואל דכנר, איפוס יתרת החובה של דכנר בספרי הולילנד, התייחסותו להסכם הנטען בין דכנר להלל צ'רני לכיסוי השוחד, פרעון הלוואות בידי דכנר
| דוד רוזן ● בית המשפט המחוזי בתל אביב
המסמך הנושא את חתימותיהם של דכנר וצ'רני
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 07/04/2013 | עודכן: 07/04/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים אירועים / מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אביבה חפץ-נוימן / Aviva Hefetz-Noyman אביגדור קלנר / Avigdor Kalner אברהם פיינר / Avraham Fainer אהוד אולמרט / Ehud Olmert אורי לופוליאנסקי / Uri Lopoliansky אורי שטרית / Uri Shitrit אורן אדרת / Oren Aderet אורנה אנג'ל / Orna Angel אילן סובל / Ilan Sobal אירית באומהורן איתן מעוז / Maoz Eitan" אלי זהר / Zohar Eli" אלי שמחיוף אלימלך קורצווייל אמנון יצחקניא אמנון ספרן אתי בן-דור גיורא אדרת / Aderet Giora" גיל פרידמן דב גלעד כהן / Dov Gilad Choen דוד רוזן / David Rozen דני דנקנר הדס ליס / Hadas Lis הלל צ'רני הלל צ'רני טל שפירא טליה דאר יהושע פולק יובל גבעון יוני תדמור / Yonni Tadmor יוסי אולמרט יורם ראב"ד / " יעקב אפרתי יפעת מנור-נהרי ירון גולומב ירון ליפשס ליאת ארזי ליאת בן-ארי שווקי / Liat Ben-Ari Shwekey מאיר רבין משה ישראל משה שמיר מתי חותה עודד גזית / Oded gazit עודד קם עופר ברטל / Ofer Bartal עמוס ון-אמדן קנת מן / Prof. Kenneth Mann" קרן קורן-בנדלק רוני בלקין רועי בלכר רותי ליטבק שולה זקן / Shula Zaken שי פינס / Shai Pines" שלומית הראל-שוורץ שלמה בן-עמרה שמואל קליין שמואל דכנר שמעון גלאון שמעון קליין
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]