איומים כלפי הרבנים הראשיים:

"תחזרו הביתה עם מאה גופות של חרדים"

מכתבי איום שוגרו ללשכות הרבנים הראשיים לישראל ● מנכ"ל הרבנות הראשית בפנייה דחופה לקצין הביטחון במשרד ראש הממשלה ולמשטרה: "יש לאתר מיידית את שולחי המכתבים בטרם יארע אסון" ● מסתמן: הרבנים הראשיים יאובטחו כמו רב הכותל שגם אליו נשלח איום

עידן יוסף חדשות תגובות
הרבנים הראשיים. מסתמנת אבטחה [צילום: דו"צ]

רב הכותל. כבר מאובטח

בלשכות הרבנים הראשיים לישראל, יונה מצגר והראשון לציון שלמה עמאר, התקבלו (יום ב', 3.6.13) מכתבים זהים ובהם תמונת אקדח עם הכיתוב "זו אזהרה אחרונה".

במכתב נדרשו הרבנים הראשיים לאפשר לנשי הכותל להתפלל כדרכן וכמנהגן, ובאם לא - נכתב בו - "תחזרו הביתה עם מאה גופות של חרדים". כן נכתבו בו דברי נאצה וכינויי גנאי כנגד הציבור הדתי והוא נחתם במילים "יותר לא נבליג, משחררים את הכותל מחדש".

מנכ"ל הרבנות הראשית לישראל, עודד וינר, העביר את המכתב לטיפול קצין הביטחון של משרד ראש הממשלה האחראי במסגרת תפקידו על אבטחתם של הרבנים הראשיים וביקשו לפעול לאלתר מול המשטרה, במגמה לאתר את שולחי המכתבים בטרם יארע אסון, כלשונו.

ברבנות הראשית הגיבו בזעזוע למכתב והגדירו אותו "חציית קו אדום": "זו פעם ראשונה שהרבנים הראשיים לישראל מקבלים איומים על חייהם, ולצערנו במדינת ישראל, כבר למדנו כי מילים מסוגלות להרוג. לא מדובר פה רק באיום על הרבנים אלא על ציבור שלם תוך שימוש בשפה בוטה. אנו מקווים שהמשטרה תמצה את הדין עם המסיתים והמאיימים".

לשכת רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים מאשרת שלפני כשבוע הגיע מכתב איום לביתו של רב הכותל המערבי שמואל רבינוביץ בעניין נשי הכותל, הדורש ממנו לאפשר להן לנהוג כמנהגן, תוך איום על שלומו. תלונה הוגשה למשטרה על כך, ובעקבות כך הוצמדה לו אבטחה.

לפני כשבועיים נדרשה מועצת הרבנות הראשית לישראל, שהרב מצגר עומד בראשה, לסוגיית המאבק של נשי הכותל ולמציאת פתרון שיחזיר את השקט והשלווה לכותל המערבי.

  • ח"כ אלי ישי (שס): "מכתב זה לא היה יכול להישלח, ללא הקרקע הפורייה המעודדת את ההשתלחות וההסתה בחרדים בזמן האחרון. על מחרחרי הריב, אשר בחלקם נושאים במשרות ציבוריות, לשקול מילותיהם ומעשיהם באופן שקול ואחראי יותר, וזאת בטרם נהיה עדים למקרים בהן הסברים והתנצלויות כבר לא יועילו".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 03/06/2013 | עודכן: 03/06/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"תחזרו הביתה עם מאה גופות של חרדים"
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ירון75
3/06/13 16:15
2
שמעון אמסלם
3/06/13 16:23
3
אשרוביץ
3/06/13 16:24
4
ירון מצץ
3/06/13 16:24
5
איתן ג'מיל
3/06/13 17:04
6
מישהו
3/06/13 18:57
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]