הולילנד / סיכומי ההגנה

רבין: דכנר בדה ראיות תוך כדי המשפט

טוען ששיחתו עם פרקליטיו של דכנר נועדה לשכנע אותם שלא להגיש את התביעה נגד צ'רני ומהווה ראיה לחפותו ● "דכנר המציא את פרשת תעשיות מלח כדי ללחוץ על רבין דרך שרבובו של אפרתי"
איתמר לוין חדשות משפט הולילנד תגובות
מאיר רבין לא הודה בשיחתו עם עורכי הדין אמנון יצחקניא ואילן סובל במעורבות במעשי השוחד של שמואל דכנר, אלא להפך - השיחה המוקלטת מהווה ראיה מזכה. כך אומרים (יום ד', 19.2.14) סניגוריו של רבין - עורכי הדין שמואל קליין, יובל גבעון ודריה גולדין - בסיכומיהם במשפט הולילנד.

לדברי ההגנה, רבין הגיע לפגישה עם פרקליטיו של דכנר לאחר שהללו החתימו את דכנר על התחייבות לפיה יוכלו להגיש על-פי החלטתם הבלעדית את התביעה נגד הלל צ'רני. דכנר ביקש למנוע את הגשת התביעה, בתקווה שיגיע לפשרה עם צ'רני, ולכן שלח אליהם את רבין - כדי שהלה יאמר שדכנר אינו יודע מה הוא סח, שכן כל הפעילות הכספית עברה דרך רבין.

עוד נטען בסיכומים, כי המדינה מבקשת לאחוז את המקל משני קצותיו: גם להרשיע את רבין בשוחד על סמך הדברים שבאותה שיחה, וגם לא לקבל את דבריו בה בנוגע לכך שאהוד אולמרט, אורי לופוליאנסקי ויעקב אפרתי לא קיבלו שוחד.


הקו האדום: הפללת חפים מפשע


סניגוריו של רבין - שיחסיו עם דכנר היו כיחסי אב ובנו - תוקפים בחריפות את דכנר לאורך הסיכומים. לדבריהם, דכנר העליל עלילות דם על חפים מפשע כדי לקבל מעמד של עד מדינה, שלצידו הטבות חסרות תקדים. את שקריו הוא בנה על גרעין תמים של אמת, עליו הוסיף שקרים גסים כדי להפוך פעילות לגיטימית לחלוטין לפלילית. דכנר גם לא נרתע מלזייף מסמכים תוך כדי חקירתו ולבדות ראיות במהלך עדותו, והמדינה הוסיפה להסתמך עליו במקום לבטל את ההסכם עימו - מאשימים קליין, גבעון וגולדין.

טענה מרכזית בסיכומים מטעם רבין היא, שדכנר "הלביש" את סיפורי השוחד על פריטת הצ'קים הלגיטימית שביצע עבורו רבין בהיקף ענק של 40 מיליון שקל. דכנר נטל צ'קים תמימים והדביק להם טענות בדבר שוחד, ורק בדיקה דקדקנית - אותה לא ביצעה המדינה - גילתה את האמת וסיבכה את דכנר בגרסאות משתנות לגבי מהותם של הצ'קים עליהם הצביע.

"רבין אהב את דכנר, הכיר לו חסד של ימים טובים יותר, הזדהה עם מצוקתו הכספית והיה מוכן לעשות כמעט הכל על-מנת לסייע לדכנר לצאת ממצוקתו. אבל היה לרבין קו אדום שאותו לא היה מוכן לעבור. רבין לא היה מוכן לסייע לדכנר ולתמוך בו בטוויית עלילות שקר והפללתם של אנשים חפים מפשע. עד כאן!", אומרים סניגוריו.


חשש מהדלפות לדכנר


את שתיקתו של רבין במשטרה הם מסבירים בכך שהוא חשש שכל מה שיאמר יועבר מיידית בידי החוקרים לדכנר, והלה ייצר מסמכים מזויפים נוספים כדי לחזק את האשמותיו. למרות החלטה זו, הצביע רבין בפני חוקריו על מסמכים שזייף דכנר, אך כאשר ראה שאינם מתייחסים לכך - חזר ושתק משום שהגיע למסקנה שאינם מעוניינים בחקר האמת.

"במהלך המשפט נחשפו שקריו של דכנר. שקר אחר שקר, ללא בושה, ללא מורא וללא מעצורים, שיקר דכנר בכל תחום אפשרי, בין אם רלוונטי ובין אם לאו... דכנר זרק שמות והוציא דיבה רעה על אנשים כגון: צ'יץ', יגאל ארנון, דרעי, ליברמן, בניזרי עוד ועוד. וכך בהבל פה ולעיתים אף במשיכת קולמוס בדה דכנר שקרים וסיבך אנשים", נאמר בהמשך הסיכומים. "בניגוד לשקריו 'הרגילים' של דכנר, אליהם נחשפנו ואליהם התרגלנו, בחקירתו הנגדית נחשפו במלוא כיעורם שקרים גסים וזיופים בנוגע ללב ליבם של האישומים בעניינו של רבין".

לדברי ההגנה, "כל הראיות הנסיבתיות שלטענת המאשימה יכולות לחזק את דברי דכנר, אין בהן דבר, שכן אלו לכל היותר תהיות, ספקולציות ופרשנויות שמעלה המאשימה, שאינן מעידות דבר ואשר הן ניתנות לפרשנות כזו או אחרת, ולמובנים שונים, שדווקא שוללים את גרסת המאשימה". לדעתם, לא ניתן לתת אמון באף מילה של דכנר, ושקריו אף מחזקים את ההגנה.


ייעוץ אמיתי לדני דנקנר


בנוגע לפרשת הולילנד אומרים קליין, גבעון וגולדין, כי בסיכומים המציאה המדינה טענה חדשה ולפיה בידי רבין היה "בנק" של כספים שמתוכם יכול היה לשלם את השוחד. לדבריהם, זוהי הרחבת חזית אסורה וגירסה שאין לה כל אחיזה במציאות. על הטענה בדבר שוחד בסך 120,000 שקל לאורי לופוליאנסקי ביום הבחירות לראשות עיריית ירושלים ב-2003 הם אומרים, כי אין לכך כל ראיה. ואילו הצ'קים שפרט אלי שמחיוף לא היו שוחד אלא סיוע בין חברים בפריטתם.

"פרשת תעשיות המלח הינה פרי דמיונו והמצאתו של דכנר, שמצא עצמו בודד ונואש בחדר החקירות, בהעדר יכולת לגרום לרבין, יד ימינו, לשתף עימו פעולה במסכת השקרים והבדיות שבדה בכל יתר הפרשות, ומתוך תקווה וכוונה שהמצאת סיפור השוחד בעניין זה, תוך שימתו של רבין במוקד במנותק מדכנר ותוך הפללת אפרתי, המקורב, האהוב והנערץ על רבין, תביא את רבין להישבר ולהצטרף אל מסע השקרים והבדיות של דכנר", ממשיכים הסניגורים.

לדבריהם, אין כל הוכחה לכך שדני דנקנר ורבין סיכמו שדנקנר ישחד את אפרתי באמצעות רבין. בניגוד לכך, הוכח שרבין העניק לדנקנר ייעוץ אמיתי וקיבל תשלום שהיה דומה לזה שקיבלו יועצים אחרים שפעלו בנוגע לקרקעות חברת המלח.

גם לגבי פרשת הזרע נטען, כי "גירסתו של דכנר הינה שקרית לכל אורכה", והראיות שהגישה דווקא המדינה סותרות גירסה זו. בין היתר מצביעים סניגוריו של רבין על חוסר ההיגיון בלוחות הזמנים, מהם עולה שרבין נשכר לפני שניתן בכלל היה לצפות שאפרתי ימונה למנכ"ל המינהל.
ת"פ 10291-01-12, מדינת ישראל נ' צ'רני ואח' / סיכומים מטעם הנאשם 5
סיכומיו של מאיר רבין במשפט הולילנד: השקרים של שמואל דכנר, פריטות הכסף שביצע, התייחסות פרטנית לשלושת האישומים, שיחתו המוקלטת עם יצחקניא וסובל
| שמואל קליין, יובל גבעון, דריה גולדין
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 20/02/2014 | עודכן: 20/02/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים אירועים / מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אביבה חפץ-נוימן / Aviva Hefetz-Noyman אביגדור קלנר / Avigdor Kalner אברהם פיינר / Avraham Fainer אהוד אולמרט / Ehud Olmert אורי לופוליאנסקי / Uri Lopoliansky אורי שטרית / Uri Shitrit אורן אדרת / Oren Aderet אורנה אנג'ל / Orna Angel אילן סובל / Ilan Sobal אירית באומהורן איתן מעוז / Maoz Eitan" אלי זהר / Zohar Eli" אלי שמחיוף אלימלך קורצווייל אמנון יצחקניא אמנון ספרן אתי בן-דור גיורא אדרת / Aderet Giora" גיל פרידמן דב גלעד כהן / Dov Gilad Choen דוד רוזן / David Rozen דני דנקנר דריה גולדין / " הדס ליס / Hadas Lis הלל צ'רני הלל צ'רני טל שפירא טליה דאר יגאל ארנון / Arnon Yigal" יגאל ארנון ושות', משרד עורכי דין ונוטריון / Yigal Arnon & Co, Law Office יהושע פולק יובל גבעון יוני תדמור / Yonni Tadmor יוסי אולמרט יורם ראב"ד / " יעקב אפרתי יפעת מנור-נהרי ירון גולומב ירון ליפשס ליאת ארזי ליאת בן-ארי שווקי / Liat Ben-Ari Shwekey מאיר רבין משה ישראל משה שמיר עודד גזית / Oded gazit עודד קם עופר ברטל / Ofer Bartal עמוס ון-אמדן קנת מן / Prof. Kenneth Mann" קרן קורן-בנדלק רוני בלקין רועי בלכר רותי ליטבק שולה זקן / Shula Zaken שי פינס / Shai Pines" שלומית הראל-שוורץ שלמה בן-עמרה שמואל קליין שמואל דכנר שמעון גלאון שמעון קליין
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
רבין: דכנר בדה ראיות תוך כדי המשפט
תגובות  [ 9 ] מוצגות   [ 9 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
א.ל. רמת-גן
20/02/14 08:31
 
יוסי מ
20/02/14 08:56
 
שמעון אמסלם
20/02/14 09:18
 
יוסי מ
20/02/14 13:30
 
צורי
21/02/14 07:35
 
צורי
21/02/14 07:42
 
יוסי מ.
20/02/14 15:18
 
יוסי מ
20/02/14 18:19
2
שימקו פיני
21/02/14 06:03
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]