למרות שהחקירות נגדו נמשכו

חי המשיך לעבוד עם פישר

מח"ש לא הקליטה חלקים ניכרים מחקירותיו של ששון חי ● טוען שהתנהלותו של פישר הייתה "תהליך מסיבי של הפחדה וסחיטה" ● פישר המשיך לייצג אותו אפילו אחרי מעצרו בפרשת אלון חסן
איתמר לוין חדשות פרשת רונאל פישר תגובות
התובע התנפל על הכתב
התובע, עו"ד דן בהט, דרש מצופה באולם – שזרק שתי מילים לחלל האוויר – להזדהות או להוציאו מהאולם. השופט משה סובל אמר, כי הוא העיר לאיש ודי בכך. כתב
News1 העיר, כי השאלה איננה לגיטימית. בהט השיב בהתקפה בוטה, אשר תועדה בפרוטוקול, ולפיה לתקשורת אין כל זכות להתערב ו"לפתוח את הפה" בנושאים שאינם קשורים אליה, וכי "אינני מבין מדוע בכלל אני צריך להתווכח עם התקשורת". פרקליטו של ששון חי, עו"ד בועז קניג, טען גם הוא שלתקשורת אין מעמד. סובל – שקבע מספר פעמים בעבר שלתקשורת יש מעמד חוקי בהליך – השיב לקניג, שלו-עצמו אין מעמד משום שהוא מייצג עד ואינו חלק מן הדיון. סובל לא העיר על התערבות הח"מ.

חקירתו הראשונה של קבלן התשתיות ששון חי במח"ש לא הוקלטה, וזאת בניגוד לחוק. מהחקירה השנייה יש בעיקר צילומי וידאו, כאשר באמצע החקירה - קיים מסך ריק במשך עשר דקות ואין תמלול של דקות אלו בשל רעשים המונעים את שמיעת החקירה. כך חשף (יום ה', 15.11.18) עו"ד עמית בר, סניגורו של רונאל פישר. ההגנה נאלצה לשלוח את ההקלטות לטיפול על חשבונה, כאשר אין כל דרך לשחזר את הקטע המחוק.

בהמשך עדותו אמר חי, כי היום ברור לו שפישר שיקר לו כאשר תיאר במילים קודרות את מצבו של גיסו, זוהר בוצ'ן, בעת החקירה נגדו, למרות שמאוחר יותר קיבל בוצ'ן טיפול רפואי. לדבריו, פרשנות זו נובעת מהסתכלותו בדיעבד על התנהלותו של פישר לאורך חודשים, ועל כך שפישר אמר שהטיפול הרפואי יסייע בהמשך הטיפול בתיק.

"פישר המציא את כל התיק הזה", טען חי. הוא אמר, כי הוא מבסס את דבריו על כך שפישר זימן אליו את בוצ'ן שלושה חודשים לפני מעצרו. בר ציטט את עדותו של בוצ'ן עצמו, לפיה את ההיכרות בינו לבין פישר יזם במקרה הח"כ-לעתיד יואל זבורוב. חי: "אז אתה אומר שהכל היה במקרה. מבחינתי זה היה פישינג, לדוג את זוהר בוצ'ן. אני לא חושב שזו תחושת בטן; זה יוכח בבית המשפט האזרחי" - בהתייחסו לתביעה שהגישו חי ובוצ'ן נגד פישר.

לדברי חי, פישר מיהר לומר לו ולבוצ'ן - אחרי יומיים בלבד ובלא שראה את חומר הראיות - שהם צפויים למאסרים ממושכים ולאובדן רכושם, ומכאן שבישל את התיק. "זה לא תהליך רגיל של עורך דין שאתה מתייעץ איתו, אלא תהליך מסיבי של הפחדה וסחיטה", טען. "ביום הראשון שאתה נכנס למשרד, הוא מתאר לך את החקירה השנייה שתיפתח רק בעוד חצי שנה". בר שאל את חי האם נעצר בפרשות נוספות, והוא חשב ארוכות לפני שהשיב בחיוב - בחשד לגניבת חול. בר: "רונאל קשור לגניבת החול?" חי: "לא". בר: "ברוך השם". חי: "מעולם לא טענתי שהוא קשור".

בר שאל אותו האם אי-פעם אמר לעו"ד בני כץ (פרקליטו הנוכחי), כי שילם שוחד למנכ"לית החברה הכלכלית של חדרה, חגית גולני, או שאמר לכץ שסיפר זאת לפישר; חי השיב שאינו זוכר. השופט משה סובל: "איך מצד אחד אתה בטוח שלא עשית שום עבירה, ומצד שני אתה לא זוכר אם אולי אמרת לעורך הדין שלך שביצעת עבירה?" חי: "לי יש ודאות שכל זה היה מזימה. זה לא סותר שאני לא זוכר מה שאמרתי לכץ". בר: "האם אישרת לכץ לספר שהתוודית על מתן שוחד?" חי: "לא זוכר דבר כזה".

בר ציטט מתרשומות של כץ, מהן לדבריו עולה, כי חי סיפר לפישר שהעביר כץ לגולני - ולאחר מכן חי נשאל על כך בחקירתו. חי השיב, כי יש לשאול את כץ על מה הסתמך, וכי אינו זוכר האם אמר לכץ דברים כאלו. הוא לא השיב לשאלתו החוזרת ונשנית של בר, האם אכן העביר כסף לגולני, וטען שיש לשאול את כץ. בהוראתו של סובל ולאחר שהתייעץ עם עורך דינו, עו"ד בועז קניג, בנוגע לאפשרות שיפליל את עצמו, השיב חי שלא מסר כסף לגולני, לא אמר זאת לפישר ואינו זוכר מה היה בשיחותיו עם כץ.

עוד הראה בר, כי באותה פרשה עצמה ייצג כץ גם את גולני. חי השיב, כי ידע על כך. התיק נגד חי ובוצ'ן בפרשת חדרה נסגר מחוסר ראיות; בר אומר, כי הדבר מלמד שלא מדובר היה בחקירה מפוברקת, כפי שטען חי. הלה שב ואמר, כי פישר עמד מאחורי החקירות נגדו. בחקירתו במשטרה בדצמבר 2013 אמר חי, כי איננו יודע מה יש בכספת שהייתה שייכת לחותנו; בעדותו אמר, כי חודשים אחדים קודם לכן נטל ממנה מאות אלפי דולרים והעביר לפישר לשם תשלום שוחד לשוטרים.

חי אישר, כי המשיך להיות מיוצג בידי פישר חודשים ארוכים לאחר שלגרסתו שילם לו מאות אלפי דולרים תמורת סגירת החקירות, והחקירות נמשכו למרות זאת. לדבריו, רק חודשים ארוכים לאחר מכן הגיע למסקנה שפישר שיקר לו וסחט אותו, גם בעקבות הפרסומים סביב פרשת פישר. חי המשיך לעבוד עם פישר ומשרדו גם אחרי מעצרו של פישר ביולי 2014. "אתה מתנהג כל הדרך כאילו לא נתת אגורה אחת מעבר לשכר הטרחה", הטיח בו בר. חי הרים את קולו: "נתתי לו 150,000 דולר ו-200,000 דולר ו-40,000 אירו חוץ מאשר שלושה צ'קים! לא ראיתי אותו כאויב. מה זה מעניין אותי, מה היה לו עם אלון חסן?"

מתצהירו של חי בהליך האזרחי נגד פישר עולה, כי הוא חתם על הסכם עד מדינה כדי שייסגרו התיקים נגדו בפרשות מי אביבים ועיריית חדרה. הוא אמר, כי הניסוח אינו נכון ויתוקן במידת הצורך. בר הראה, כי סגירת תיק מי אביבים נגד חי צפויה רק לאחר שיסיים את עדותו בתיק פישר; הפרקליטות נוהגת כך כאשר העדות היא בנוגע לחשדות נגד עד המדינה עצמו. חי השיב, כי אינו יודע את סיבת העיכוב. סובל שאל מדוע כתב בתצהירו שנאלץ לחתום על ההסכם; חי שב ואמר, כי ייתכן ש"זה לא הניסוח הכי מדויק".
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 15/11/2018 | עודכן: 15/11/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אביב נחמיאס / Aviv Nahmias אורי כרמל / Uri Carmel אילון מכלוף / Eylon Machluf איתן פלג / Eitan Peleg אלון חסן / Alon Hassan אסף גולן / Assaf Golan בועז קניג / Boaz Kenig ברונו שטיין / Bruno Shtein ג'ויה סקפה-שפירא / Joya SKAPPA-SHAPIRO דב גלעד כהן / Dov Gilad Choen זוהר בוצ'ן / Zohar Botchen חגית מאק-קלמנוביץ / Hagit Mack-Kalmanovich יאיר ביטון / Yair Biton יאיר גולן / Yair Golan יוסף נחמיאס / Yossef Nahmiass יורם ברק / Yoram Barak יעקב וינרוט / Yaakov Weinroth יצחק רוכברגר / Yitzhak Rochberger ירון בארי / Yaron Be'eri ליאורה נהון / Liora Nahon ליזי שובל-בר / lizzy shoval Bar משה סובל / Moshe Sobel משה סעדה / Moshe Saadda נועם עוזיאל / Noam Uziel נחשון שוחט / Nahshon Shohat נסים מרום / Nissim Marom ע"י עדי כרמלי / Adi Carmeli עופר ברטל / Ofer Bartal עמית בר / Amit Bar עפר נמרודי / Ofer Nimrodi ערן מלכה / Eran Malka קובי כחלון / kobe kahlon קרן אלטמן / Keren Altman רון שפירא / Ron Shapira רונאל פישר / Ronel Fiaher רונן יצחק / Ronen Yitzhak רועי בר / Roee Bar רות דוד / Ruth David-Blum רמי דואני / Rami Douani שי ברס / Shay Baras ששון חי / Sasson Hay
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חי המשיך לעבוד עם פישר
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
פושעים
15/11/18 17:35
2
פשע
15/11/18 17:45
3
צורי
17/11/18 18:05
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]