ברק נשאל על וקסנר וירד מהקו

ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, נשאל על כספי קרן וקסנר שקיבל ולפתע נעלם מקו הטלפון ● לאחר זמן מה חזר כדי לשוב על טענתו כי הוא "אזרח פרטי העוסק בייעוץ, מחקר ויזמות"
איציק וולף חדשות תגובות
ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, נשאל בראיון בכאן ב' על הטענות בדבר חוקיות הכספים שקיבל מקרן וקסנר ולפתע נעלם מן הקו. הדבר אירע הבוקר (יום ב', 19.11.18) בראיון שערך אריה גולן עם ברק.

לאחר זמן קצר חזר ברק לשידור והשיב: "אני אזרח פרטי ועוסק בייעוץ, מחקר ויזמות. אנשים משלמים הרבה כסף בשביל זה", כלשונו. הוא נמנע מלפרט מה היו השירותים המדויקים שסיפק.

כפי שפרסמנו ב-News1, ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק קיבל סכום כולל של 2.3 מיליון דולר מקרן וקסנר בעת היותו איש ציבור ובתקופה שהתמודד במוסדות מפלגת העבודה על ראשות המפלגה. הכספים הועברו בשלוש פעימות בשנים 2006-2004 ונרשמו תמורת "מחקר" כביכול, למרות שמחקר כזה לא היה ולא נברא. עתה אנו חושפים, כי הכספים שולמו כמימון וכסיוע פוליטי לברק, שהתמודד על תפקידים בכירים במפלגת העבודה ובממשלה. הרישומים בוצעו באופן פיקטיבי הנוגד הן את חוק מימון מפלגות והן את חוקי המס בארה"ב.

דבר העברת הכספים לחשבונו של אהוד ברק נחשף לראשונה על-ידי העיתונאי אראל סג"ל ברדיו 103 אף-אם ולאחר מכן על-יד העיתונאי עקיבא ביגמן בעיתון ישראל היום: מיליון דולר בשנת 2004; 505 אלף דולר בשנת 2005; 800 אלף דולר בשנת 2006. סה"כ כאמור 2.3 מיליון דולר. מסמכי ההעברה מצ"ב בתחתית רשימה זו.

ברק השתלח בעיתונאים אלה ובגורמים נוספים שדרשו ממנו תשובות, כולל נגד הח"מ. בראיונות לכלי התקשורת הוא טען כי הוא קיבל את הכספים בעת היותו איש פרטי, ולכן אינו חייב דין וחשבון לאיש. חלק ניכר מכלי התקשורת שראיינו את ברק - והשתמשו בו והוא בהם כדי לתקוף את ראש הממשלה בנימין נתניהו בפרשת כלי השיט - לא טרחו באותם שידורים להטיח בברק את כזביו, שנאמרו בשידור חי, כשטען כי לא היה איש ציבור בתקופת קבלת הכספים, ולכן, כביכול, הוא אינו חייב למסור מידע לציבור.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 19/11/2018 | עודכן: 19/11/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ברק נשאל על וקסנר וירד מהקו
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
7_7_7.
1/12/18 07:06
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]