אירן מוסיפה לשטות באו"ם; הודיעה: נפסיק תהליך העשרת האורניום

לפני שבוע הודיעה אירן על חידוש העשרת האורניום; בעוד ימים אחדים אמורים פקחי האו"ם להגיע לאירן, ולבדוק את פעילות העשרת האורניום במדינה
עומר כרמון חדשות העולם הערבי תגובות
עומר כרמון
אל-ברדעי: "סבלנותנו פוקעת - אירן אינה משתפת פעולה עם פקחי האו"ם"

עומר כרמון
סוכנות האטום באירן: התחלנו בתהליך העשרת אורניום

עומר כרמון
אירן הקימה ועדה העוסקת בהסתרת פרויקט הגרעין

עומר כרמון
"ממשלת אירן הורתה על השגת יכולת גרעינית עד 2005"

עומר כרמון
ארה"ב לוחצת: להטיל סנקציות על אירן שמסתירה סודות הגרעין

עומר כרמון
אל-ברדעי: אירן הפרה את האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני עליה היא חתומה

עומר כרמון
פקחי האו"ם: נמצאה הוכחה לפיתוח נשק גרעיני באירן

עומר כרמון
שר ההגנה האירני: ישראל תותקף בטילים אם תפציץ את מתקנינו הגרעיניים

אירן מוסיפה לשטות בפקחי האו"ם ובקהילה הבינלאומית: יממה לאחר שראש סוכנות האו"ם לאנרגיה אטומית, מוחמד אל-ברדעי, הביע (יום ב', 5.4.04) "קוצר רוח" בשל דיווחיה של אירן בנושא פרויקט הגרעין שלה, ולאחר שדחתה במשך חודש את ביקורתם של פקחי האו"ם על הצנטריפוגות להעשרת אורניום ברשותה, הודיע ראש סוכנות הגרעין האירנית, גולמרזה אגזדה (ג', 6.4.04), כי אירן תפסיק את פעילות הצנטריפוגות ב-9 לאפריל, יום אחד לפני ביקורם המתוכנן של פקחי האו"ם.

"חברי הסוכנות מאבדים את סבלנותם", אמר אל-ברדעי אמש. "המצב הנוכחי אינו יכול להימשך", הזהיר והוסיף: "אירן חייבת לשכנע אותנו כי אינה עוסקת בפעילות גרעינית חשאית. היינו אמורים לבדוק את הצנטריפוגות האירניות מסוג P-2 כבר בחודש שעבר, אירן דחתה את ביקור הפקחים ועכשיו נערוך את הביקורת רק ב-10 באפריל".

פקחי האו"ם ביקשו לבדוק צנטריפוגה משוכללת וחדישה מסוג P-2, אשר דבר קיומה נחשף במהלך ביקורת פתע בסוף השנה שעברה [ראו קישור]. צנטריפוגה מסוג זה, מקצרת במחצית את זמן העשרת האורניום לנשק גרעיני ומשפרת מאוד את איכותו.

בעקבות ההודעה האירנית, הודיע אל-ברדעי (ג', 6.4.04), כי פקחי האו"ם יגיעו לאירן ב-12 לאפריל וייבדקו כי אכן אירן אינה עוסקת בהעשרת אורניום.

כזכור, לפני כשבוע הודיעה אירן, כי היא מפרה את התחייבויותיה הקודמות ומתחילה בתהליך העשרת אורניום [ראו קישור]. העיתון האמריקני 'לוס אנג'לס טיימס', חשף כי אירן הקימה בסוף השנה שעברה ועדה חשאית המורכבת מבכירי ממשל. הוועדה האירנית עוסקת בהסתרת עדויות הקשורות לפרויקט הגרעין, מעיני פקחי האו"ם [ראו קישור].

לפני כחודש גינתה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית את אירן, בשל "ניסיונותיה להסתיר מידע הנוגע לפרויקט הגרעין שלה". הסוכנות החליטה להתכנס שוב בחודש יוני השנה, כדי להחליט אם להעביר להכרעת מועצת הביטחון של האו"ם את נושא הטלת הסנקציות על הרפובליקה האיסלמית הקיצונית [ראו קישור].
עכ
תאריך: 06/04/2004 | עודכן: 24/05/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]