רשות התחרות: ייצור הלחם זול ממחירו המפוקח

מבדיקת הרשות עולה כי הפער בין העלות למאפיות למחיר לצרכן כה משמעותי, עד כי הוא מחייב בחינה של הסוגיה בוועדת המחירים ● שר הכלכלה סבור כי לא יהיה מנוס מהוזלת הלחם המפוקח

עידן יוסף חדשות תגובות
עו"ד מיכל הלפרין

השר עמיר פרץ [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

בדיקת רשות התחרות באשר למחירי הלחם המפוקח מצאה כי עלות ייצור לחם זה נמוכה משמעותית מהמחיר שקבעה ועדת המחירים. בדוח רשות התחרות נכתב: "אין כל יסוד לטענה שמדובר במחירי הפסד. נהפוך הוא. על בסיס ניתוח שעשתה מאפית ברמן לצורך המכרז, המחירים שהוצעו על ידה משקפים רווח משמעותי ביחס לעלות הייצור". עם זאת, קובעת הממונה על רשות התחרות כי "קביעת מחיר מינימום על ענף הלחם צפויה להעלות את מחיר הלחם לציבור, ולצמצם את התחרות בענף".

עוד נכתב: "ברי כי קיומו של פער משמעותי בין האינדיקציה שיש בידינו ביחס לעלות יצור הלחם המפוקח, לבין המידע שיש בידי ועדת הפיקוח דורש בחינה מעמיקה ויסודית של המסד העובדתי הנמצא בידי ועדת הפיקוח".

בסיכום הדוח נכתב: "הממצאים העולים מבדיקת הרשות, מלמדים על פער משמעותי בין העלות בפועל של ייצור לחם על-ידי מאפיות, לבין המחיר ללחם בפיקוח שנקבע ע"י ועדת הפיקוח. הפער הוא כה משמעותי, עד כי הוא מחייב בחינה של הסוגיה, על-מנת לרדת לעומק האמת ולהבין את העלויות האמיתיות של המאפיות. אנו ממליצים שוועדת הפיקוח תשקול בחינה מחודשת של הלחם בפיקוח".

שר הכלכלה והתעשיה, עמיר פרץ, שלבקשתו מראש הרשות עו"ד מיכל הלפרין התקיימה הבדיקה פנה ליו"ר ועדת המחירים, בבקשה לקיים בדיקה מעמיקה עם נציגי רשות התחרות ומשרדו על-מנת לבחון מחדש את מחיר הלחם המפוקח.

בקשתו של פרץ מרשות התחרות באה בעקבות ערר שהגישה "מאפייה מרחבית קריית שמונה", על מכרז אספקת הלחם למערכת הביטחון, בטענה שמאפיית ברמן הגישה הצעה למכרז במחירי הפסד, במטרה לדחוק את המאפיות הקטנות מהתחרות בתחום. כתוצאה מכך, הנחה השר את מנכ"ל משרדו, דוד לפלר, לפעול אל מול משרד הביטחון בבקשה להקפיא את תוצאות המכרז עד לבדיקה מקיפה של עלויות ייצור הלחם. במשרד הביטחון נענו לבקשה.

השר פרץ מעריך כי אין בסיס לטענות המאפיות כאילו עלויות הלחם שנקבעו בוועדת המחירים הן נמוכות וכי לא יהיה מנוס מהוזלת הלחם. "יש לי יסוד סביר להניח שעלויות ייצור הלחם המפוקח נמוכות משמעותית מהמחיר שנקבע בוועדת הפיקוח על המחירים, ועליה יהיה להידרש לכך ולבחון האם הצרכנים שילמו במשך שנים עבור לחם מפוקח מחיר גבוה מאוד ממה שהיו אמורים לשלם".
הנדון: קביעת מחיר מינימום בענף הלחם / ניתוח
ממצאי ביניים של הממונה על רשות התחרות לבדיקת הפער שבין מחיר הלחם המפוקח לעלות הייצור כפי שהוגשו לשר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ ולמנכ"ל המשרד דוד לפלר (9 עמ')
| מיכל הלפרין ● רשות התחרות
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 10/03/2021 | עודכן: 10/03/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]