|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
קבוצת ירדן
תמר פטרוליום: חברה עסקית או בית חרושת לג׳ובים?
ועדת הכלכלה [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון:

בעייית הדיור לחרדים גדולה פי 10 מכל הפתרונות הקיימים

בדיון ועדת הכלכלה אמר מנכ"ל משרד השיכון: אין פתרון אחד, זה כל הפתרונות ביחד יו"ר הוועדה: "על משרד השיכון לשמור על היקף השיווקים שנראה בשנת 2021 ולהאיץ את נושא התכנון למציאת פתרונות דיור עבור הציבור החרדי" ח"כ אשר: "השקיעו בתוכניות לחרדים מיליונים ובסוף זורקים אותן לפח כי מישהו החליט שלא טוב שחרדים יהיו שם" ח"כ מקלב: במבחן התוצאה החרדים גרים בדירת 15 מ"ר בלי חלון
08/02/2022  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 24   |   תגובות

ועדת הכלכלה דנה (יום ג', 8.2.22) באתגרי הדיור בחברה החרדית. יו"ר הוועדה ח"כ מיכאל ביטון פתח את הדיון, שכונס לבקשת ח"כ יעקב אשר וח"כ אורי מקלב, בציינו כי המאבק למען דיור בחברה החרדית אינו צריך להיות נחלתם של ח"כים חרדים בלבד, וכי האתגר הוא לייצר עתודות לבנייה ולשווק בחברה החרדית. ביטון הוסיף כי לא כל ישוב פתוח בפני החרדים, ישנם ישובים ששיטתית לא אפשרו תכנון דיור עבור חרדים. כמו-כן, יישובים רבים לא מקבלים בפועל את החברה החרדית ולעומתם אחרים נושאים בנטל באחוזים גבוהים מדי. בהקשר זה ציין ביטון כי החרדים מהווים עשרה אחוז מהאוכלוסייה הכללית, כך שאם בכל ישוב היו מקצים עשרה אחוזים מהבנייה לחרדים - המצב היה טוב יותר.

אשר עמד על הצורך בקביעת יעדים לצביון החרדי ובמציאת פתרונות אמיתיים. לדבריו, אם בונים אז בונים לכולם, לרבות החרדים, וגם המדינה מכירה בזה שיש תדריך מיוחד להקמת שכונות חרדיות, הכולל פרמטרים - איך לבנות את הדירות, ענייני תחבורה ציבורית וכיוצא בזה. אשר הוסיף כי כאשר אין יעדים ואין מספיק תכנון מצד הממשלה מדובר בהדרה הלכה למעשה. בנוסף, הדגיש כי מצוקת הדיור קשה יותר בציבור החרדי היא יותר עקב גיל נישואין מוקדם יותר בקרב הזוגות הצעירים החרדים. ח"כ אשר ציין כי העיר שפיר אמורה הייתה לייצר פתרון של עשרת אלפים יחידות דיור בזמן הקרוב, אולם לדבריו גם זה ירד מן הפרק. כן הוסיף כי בערים כדוגמת אשקלון ובאשר שבע - אין הקצאה לשכונות חרדיות, ולכן בכל מקום שיש בינוי מסיבי עם הסכמי גג - יש להקצות כ-15% מתוך סך הדירות המתוכננות עבור המגזר החרדי.

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אביעד פרידמן, הסתייג מן השימוש בביטוי "הבעיה של המגזר החרדי", וציין כי לדעתו יש להתייחס לסוגיית הדיור בקרב המגזר החרדי כאל אתגר. פרידמן הציג את נתוני גידול משקי הבית החרדיים עד לשנת 2045, והדגיש כי הגידול יהא משמעותי, כך שיהיה צורך לספק עבור כ-10,000 זוגות חרדים בשנה פתרונות דיור במהלך השנים הקרובות. עוד ציין כי כמחצית מהזוגות הללו יקבלו פתרונות דיור בערים הקיימות. לדבריו, משרד השיכון לא יכול להקים שכונה חרדית ללא הסכמת ראשי ערים. עוד הוסיף כי הציבור חרדי נדרש לצורכי דיור יותר יקרים מהציבור הכללים, הכרוכים בהקמת יותר מקוואות, בתי ספר ובתי כנסת. כל תושב שנמצא בעיר, עולה לרשות כ-9,000 שקלים, ציין, ולעומת זאת אזרח חרדי עולה לרשות כ-30 אלף שקלים בשנה, דבר המחייב את המדינה לתת יותר כסף לרשויות עבור התושבים החרדים. פרידמן הסביר כי בדיונים עם ראשי הערים ומשרד האוצר עלתה בקשה מטעם משרד השיכון להעלות את התקציבים הניתנים לרשויות עבור תושבים חרדים כדי שניתן יהיה לקדם שכונות חרדיות ביתר קלות.

עוד ציין פרידמן, כי שנת 2021 הייתה השנה שבה שווקו הכי הרבה יחידות דיור לציבור החרדי מאז שנת 2016 - 6,394 יחידות דיור. לפי מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בשנים 2017-2016 היו 0 עתודות תכנוניות. כלומר, המחסנית הייתה כמעט ריקה ולא היה תכנון, וזוהי הבעיה המרכזית. לכן, הסביר, האתגר כיום הוא גדול. הנקודה השנייה, היא שהגענו למימוש של 79 אחוז מכלל מסך כל התוכניות שאושרו לאחרונה, כלומר עוד 21 אחוז והמחסנית תהיה למעשה ריקה. היעד מבחינת תוכניות דיור ממשלתיות המקודמות לאוכלוסייה החרדית עומד על 43,603 יח"ד. היעדים לשנת 2022 הם אגרסיביים, ויש רצון להגיע ל-8,537 יח"ד מאושרות בקרקע מדינה, כאשר מתוך ההגרלות של מחיר מטרה יוקצו 3,854 יחידות לציבור החרדי. פרידמן הוסיף כי מאחר שפתרונות הדיור מאוד מוגבלים והקרקעות מוגבלות, נבחרו 12 ערים בהן תקודם התחדשות עירונית, מתוכן 4 ערים רלוונטיות לציבור החרדי ירושלים, בת ים, חיפה ובית שמש. לפי פרידמן, משיחות שקיים עם 30 ראשי רשויות, עולה כי רק 9 ראשי רשויות הסכימו להיפגש עמו כדי לדון בנושא, ומתוכם רק 2 הראו מוכנות אמתית לחתימה על הסכמי גג עבור הציבור החרדי.

ח"כ אורי מקלב הוסיף כי במבחן התוצאה מצוקת הדיור במגזר החרדי פירושה היא מגורים של אנשים במחסנים, בחניות, בחללים בגודל של 15 מ"ר, ללא חלון. מקלב הוסיף כי מדובר בתנאים קשים ביותר ולכן כשמדברים על פתרונות הדחיפות היא מאוד גדולה. הבנייה לא צריכה להיות יותר מדי לגובה - עד 10 קומות, כאשר אפשר לבצע עירוב שימושים במבנה, ולהקים בקומות העליונות מבני ציבור. כלומר, לפי מקלב בנייה רוויה היא אפשרית, וישנם פתרונות, אולם יש צורך בתכנון ושיווק מסיביים יותר. צריך לשקול מתן תמריצים לראשי הערים או הצבת תנאי סף. מקלב מוסיף כי בשכונת רמת שלמה בירושלים, המזוהה עם הציבור החרדי קנו אננשים שלא מהמגזר החרדי.

ח"כ שרון רופא אופיר אמרה כי בעיית הדיור היא מצוקה המשותפת לכולם. היום לקנות דירה במדינת ישראל זו משימה עד כמעט בלתי אפשרית. עוד עמדה על הצורך לדון בפתרונות לכלל האוכלוסייה בישראל, ולזנוח את החלוקה למגזרים ביחס לנושא: "הגיע הזמן בשנת 2022 להניח בצד את כל הטייטלים ולהתייחס לחברה הישראלית בכללותה, כמקשה אחת", אמרה רופא אופיר.

ח"כ יצחק פינדרוס ציין כי הממשלה הקודמת לא עשתה את מה שצריך לעשות ונכשלה בנושא הדיור, ובטח בדיור של הציבור החרדי. לדעתו, ערים חדשות לא יפתרו את הבעיה, ולכן הדרך היחידה היא מציאת פתרונות למול ראשי ערים. בנוסף, ציין כי עלות תושב חרדי לרשות המקומית היא פחותה ביחס לתושב חילוני. מוסדות הציבור בכל מקרה מדינת ישראל צריכה לבנות, ולכן המדינה צריכה לבוא לראשי הערים ולקחת על עצמה את הדבר הזה. אם האוצר, למשל, יציע לראשי העיר לממן הקמת גשרים, כבישים ומחלפים - זה יכול לעבוד וצריך לחשוב כיצד מפצים ראשי ערים, אמר פינדרוס.

ח"כ יעקב מרגי הצטרף לדבריו של פינדרוס והעיר כי בממשלה הקודמת אכן לא עשו מספיק. כמו-כן, הוסיף מרגי, אין תוכניות צופות פני עתיד. עוד הוסיף כי צריך להילחם ולא להרים ידיים אל מול ראשי הערים, וכי הציבור החרדי פשוט משלים עם זה שהוא לא מקבל את הצרכים שלו ולראיה - ישנם מגורים בחניונים, גגות, בייסטמנים. מרגי הוסיף כי צריך להקים לפחות 3 ערים חרדיות, בדרום, במרכז ובצפון. ביחס להתחדשות עירונית ציין מרגי כי היא מתארכת לשנים ארוכות מדי. "אנחנו רוצים לשמוע מה היעדים, הזמנים והאתגרים שעומדים בפנינו, ואולי גם מוטל עלינו לקדם זאת בחקיקה", אמר.

רפרנט שיכון באגף תקציבים במשרד האוצר, יפתח עשהאל אמר כי האוצר עובד בנושא בשיתוף פעולה עם מנהל התכנון ורשות מקרקעי ישראל, מה שהוביל להישגים שיווקיים בשנת 2021, גם לציבור הכולל וגם לחברה החרדית. כמו-כן, התקצוב של השכונות האלו נעשה בשיתוף של האוצר עם משרד הבינוי ושהיכון. מימון מוסדות הציבור הוא בהתאם להחלטות מועצת מקרקעי ישראל. ביחס להסכמי הגג אמר כי משרד השיכון יודע לשבת עם ראשי עיר ולעשות את ההתאמות הנדרשות לציבור החרדי.

יו"ר ועדת משנה לתכנון ובנייה בעיריית אלעד, אבי שטרן אמר כי בעיר שלו העירייה הצליחה להוריד את משך התכנון לשנתיים בערך. מצד שני, הבעיה היא שהרבה גורמים לא מדברים אחד עם השני: משרד השיכון מתכנן, משרד הפנים צריך לאשר ועדת גבולות, האוצר מאשר את התקציבים. משכך, יש צורך במתכלל תכנוני במדינת ישראל. כמו-כן, הדגיש כי יש לשים לב כי נדרש לייצר תעסוקה וגם תחבורה ציבורית טובה, תוך חיבור ערים כמו אלעד וראש העין למטרו העתידי. "אלעד היא הפריפריה של המרכז", אמר שטרן.

ח"כ מיכאל מלכיאלי הוסיף כי חלק מהפשעים של הממשלה הזו זו החלטת שרת הפנים לביטול ההקצאות החרדיות בקריית גת. "בהחלטה אחת אלפי יחידות דיור ירדו לטמיון, ומה הפתרון שמציעים לנו? שולחים אותנו מעבר לערי החושך. השרה שקד צריכה להחזיר את ההחלטה הזו, אסור לנקום בציבור שלם", אמר מלכיאלי.

חבר נשיאות התאחדות נשיאות בוני הארץ, אברהם להב, הוסיף כי המדינה מגבילה את החרדים לקנות רק במקום המתוכנן לחרדים וכי המדינה חייבת לתכנן לציבור החרדי. ישנו ספר פרוגרמה המכיל תוכניות לכלל אוכלוסייה. אנו רואים כבר מחסור בפרוגרמה, של בערך 6000 יח"ד לשנה, כך שבמצטבר ב-5 השנים האחרונות הגענו ללמעלה מ-25,000 יחידות דיור שלא קיימות. עוד ציין כי מצוקת הדיור בערים החרדיות מביאה למצב קטסטרופלי ומסוכן, שבו נבנות יחידות דיור ללא היתר.

נציגת המרכז הרפורמי לדת ומדינה, עו"ד מיכל גורן, ציינה כי זה נהדר שיש תכנון עירוני וצריך להתאמו לאוכלוסייה ספציפית, אבל אותו תדריך לתכנון עירוני של משרד השיכון, מצהיר על הצורך בצניעות מגדרית ועל הצורך בהפרדה בין נשים לגברים במרחב הציבורי. "מה שאנו רואים כבעיה, משרד הבינוי והשיכון הופך לנורמה. התדריך פורסם בנובמבר 2020 והוקפא בשנת 2021. אנו חושבים שצריך לפעול בכל האמצעים כדי לפרסם תדריך מעודכן שעולה בקנה אחד עם עקרונות היסוד של השיטה", אמרה עו"ד גורן.

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון אביעד פרידמן סיכם את דבריו וציין כי ישנם כל כך הרבה הגבלות וחסמים שמקשים על העבודה והופכים תוכניות לבלתי רלוונטיות. לדבירו, לותמ"ל אין טעם להעלות הצעות, שכן החסמים גורמים לכך שמסיימים לעבוד על תוכניות שההיתכנות שלהן בסוף היא נמוכה. בנוסף, הרבה מאוד ראשי עיר בשנת בחירות לא יהיו מוכנים להיות אמיצים מספיק כדי להגיד שבונים לחרדים. פרידמן ביקש לבסוף את עזרת ועדת הכלכלה אל מול ראשי ערים, וגם מול האוצר ביחס לנושא של תקצוב מיוחד. עוד אמר פרידמן כי הוא הולך לקדם את כל הפתרונות שעומדים לרשותו וציין: "אין פתרון אחד, זה כל הפתרונות ביחד. הבעיה גדולה פי 10 מכל הפתרונות הקיימים".

ח"כ ביטון סיכם את הישיבה ואמר כי כל אזרח בישראל באשר הוא זכאי וראוי לקורת גג מכבדת, בהתבסס על זכות היסוד לחיים בכבוד ולקורת גג. "היכן שיש בעיות קשות יותר צריך לעשות מאמץ גדול יותר", אמר ביטון, ודרש ממשרד השיכון להציג לוועדה בפגישה הבאה יעדים רב שנתיים בהקשר של פתרונות דיור בחברה החרדית, לרבות תכנון, בינוי ושיווק. "ראינו פה גל שיווקים של השנה הקודמת שהוא סביר ביחס לעבר, גם השנה הנוכחית יכולה להיות כזו אבל הבעיה הכי גדולה היא עתודות התכנון", הבהיר יו"ר הוועדה. בנוסף, מנה את החסמים הכלליים והמקומיים ביחס למשבר, וביניהם עבודת הממשלה הבין-משרדית. ביטון הציע כי פרויקטורים להאצת תכנון והסרת חסמים נקודתיים יכולים לסייע לקידום הסוגיה. נוסף על היבטי התכנון, אמר ביטון, יש גם להתמקד בפיתוח תעסוקתי ותחבורתי. לבסוף, קרא יו"ר הוועדה לראשי הערים שלא לפחד מגיוון של אוכלוסיות בתוך הערים, אשר יוצר איכות חיים לכולם, וכן לגלות רצון טוב ונפש חפצה לחיים משותפים בשלום.
אתגרי הדיור בחברה החרדית / מצגת
הצגה לוועדת הכלכלה של הכנסת (8.2.22)

תאריך:  08/02/2022   |   עודכן:  08/02/2022
עידן יוסף
+אושר בטרומית: איסור נהיגת שטח בדרך שאינה דרך ייעודית לנסיעת שטח
13:15 09/02/22  |  מירב ארד
מליאת הכנסת אישרה (יום ד') בקריאה טרומית את הצעת החוק לתיקון פקודת התעבורה (איסור נהיגת שטח בדרך שאינה דרך ייעודית לנסיעת שטח), התשפ"א-2021 של חברי הכנסת רם בן ברק, רם שפע, אופיר סופר. 17 תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכנסת. מוצע לאסור נהיגה באופנוע, טרקטורון או רכב שטח בדרך שאינה ייעודית לנסיעת שטח.
+הצעת חוק הפוטושופ עברה בקריאה טרומית
12:37 09/02/22  |  מירב ארד
הצעת החוק של חה"כ לימור מגן תלם, עברה קריאה טרומית בכנסת ותגיע להמשך דיון בוועדת הבריאות של הכנסת לקראת קריאה שנייה ושלישית. הצעת החוק מתקנת את חוק הפוטושופ משנת 2012 ומעניקה לו שיניים באמצעות סנקציות כלכליות כנגד פרסום תמונות שבוצעו בהן הצרת היקפים בתוכנות ריטוש ללא הבהרה על כך. מפרסמים שלא יכללו הבהרה בגוף המודעה ייקנסו בעשרות עד מאות אלפי שקלים.
+בטרומית: פעוט מוגבל יהיה זכאי למעון יום, גם אם טרם מלאו לו 6 חודשים
12:23 09/02/22  |  מירב ארד
מליאת הכנסת אישרה (יום ד') בקריאה טרומית את הצעת חוק מעונות יום שיקומיים (תיקון - פעוט עם מוגבלות שטרם מלאו לו שישה חודשים), התשפ"א-2021 של חבר הכנסת צבי האוזר, והצעה דומה של ח"כ מיכל וולדיגר. 11 תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת העבודה והרווחה. מוצע לקבוע כי גם פעוטות שמלאו להם 15 שבועות ושטרם מלאו להם 6 חודשים יוכלו להיות זכאים למעון יום שיקומי בתנאים המפורטים בהצעה.
+נשים מופלות באקדמיה לעומת גברים

12:10 09/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
אפליה בשכר, בקידום ובמלגות, למרות שוויון בותק  ▪  לעומת 40% נשים באקדמיה באירופה - בישראל האחוז עומד על 20 בלבד,  ▪  יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום: אנחנו פה עובדות קשה לאורך זמן כדי שלכל אחת תהיה את האפשרות לנפץ תקרות זכוכית, לחלום, להעז ולהצליח
(סטודנטיות [צילום: פלאש 90])
+ועדת חו"ב תדון בהצעת חוק האזרחות והכניסה לישראל
11:16 09/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הוועדה תדון בשלושת הצעות החוק הפרטיות של חברי הכנסת שמחה רוטמן, צבי האוזר ואבי דיכטר, והצעת החוק שהוגשה מטעם הממשלה, ותכין את ההצעה לקריאה שנייה ושלישית
(הדיון בוועדת הכנסת [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת])
+בניגוד להחלטת ממשלה: משרד הביטחון מנע בחינת הקמת שדה תעופה בנבטים
23:17 08/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ראש חטיבת התכנון במשרד הביטחון הודה כי לא ביצע את החלטת הממשלה המפורשת לבחינת הקמת שדה תעופה בין לאומי בנבטים בשם האינטרסים של חיל-האוויר  ▪  יו"ר הוועדה הנחה את משרד הביטחון וחיל-האוויר לבחון אאת ההקמה: "אל תגידו למה אי-אפשר להקים שדה תעופה בנבטים. תגידו איך אפשר ובאיזה עלות ותשאירו לנו להחליט"
(מהדיון בוועדה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת])
+הוארך בשבועיים בלבד תשלום משכורת לעובד עבור ימי בידוד או לילדו
22:15 08/02/22  |  עידן יוסף
ועדת העבודה והרווחה האריכה בשבועיים בלבד הצו המאפשר תשלום משכורת לעובד המצוי בבידוד או ילדו מצוי בבידוד. הצו חל על שכירים ועצמאיים כאחד. יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום, הדגישה כי נתוני התחלואה, ומספרי החולים הקשים והנפטרים - עדיין לדאבוננו בעלייה. היא קראה לאוצר להכין כבר הצעת חוק שתעגן את התשלום באופן קבוע - לישיבה שתיערך בעוד כשבועיים.

טובה ווסר, רכזת תעסוקה באגף התקציבים: "חוק הקורונה מאפשר כרגע להאריך רק בשבועיים נוספים ואם יהיה צורך בתקופה נוספת - יהיה צורך בחוק ראשי. לפי נתוני התחלואה בעוד כשבועיים - תיבחן גם אפשרות זו". ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת) קרא להכין את הפיצוי לעסקים להמשך התקופה, בעיקר ענפים שנפגעו קשה כתיירות, הסעות ותעופה.
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב אשר / Yakov  Asher   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק זאב פינדרוס / Yitzhak Ze'ev Pindrus   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   פטין מולא / Patin  Mula   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בעייית הדיור לחרדים גדולה פי 10 מכל הפתרונות הקיימים
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ד"ר משה פרץ
9/02/22 09:47
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 24
ועדת החוץ הביטחון דנה (יום ג', 8.2.22) ב"היבטי ישימות לשדה תעופה בינלאומי אזרחי במרחב נבטים שבנגב". את הדיון בנושא, שהתקיים לבקשת חברי הכנסת מיכל רוזין, צבי האוזר, רון כץ ואמילי מואטי, פתח היו"ר רם בן ברק, שאמר: "הוועדה התכנסה הבוקר לא כדי לבדוק את החלופות האפשריות. לשם כך קיימת ועדה בראשות משרד התחבורה, ואני מודע לעבודתה היסודית. הדיון היום בא להבין מה הבעיות בהקמת שדה תעופה בנבטים ואיך אפשר לפתור אותן. הוועדה בראשותי רואה את הקמת שדה התעופה בחשיבות לאומית גבוהה, ואנו נדון בנושא עד קבלת ההחלטה שתיטיב עם שמירה הן על הביטחון והן על רווחת התושבים".
08/02/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
היועצת המשפטית של הכנסת, עו"ד שגית אפיק, הפיצה לחברי הכנסת את חוות דעתה לעניין השאלה האם חברי הכנסת רשאים להגיש את מועמדותם לנבחרת הדירקטורים של רשות החברות הממשלתיות. לדבריה, עצם הגשת המועמדות מעמידה את חבר הכנסת בניגוד עניינים מהותי ומובנה.
08/02/2022  |  איציק וולף  |   חדשות
ועדת החוקה אישרה (יום ג', 8.2.22) לקריאות שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית, לתיקון פקודת הראיות (מס' 19) (פסילת ראיה), התשפ"ב 2021, שנועדה לעגן בחקיקה את סמכותו של בית המשפט לפסול ראיה שהושגה שלא כדין. להצ"ח מוזגו הצעות פרטיות של הח"כים שרן השכל ואופיר כץ.
08/02/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
"דווקא בתקופה ששוטרים כל היום נחבטים, תקופה כל כך מורכבת, הם זקוקים ונציבות קבילות זמינה. אי-אפשר להשאיר את נציבות קבילות השוטרים והסוהרים בוואקום", אמרה (יום ג', 8.2.22) יו"ר הוועדה לביטחון פנים ח"כ מירב בן ארי בדיון עם נציבת הקבילות היוצאת, עליזה יעקבי, "היא הולכת הביתה ואין מי שיעשה. המשרד לבט"פ חייב לתת מענה הגיוני למצה העגום".
08/02/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
בוועדת העבודה והרווחה אושר (יום ג', 8.2.22) לקריאה ראשונה החוק שיזמו חברות הכנסת אורלי לוי-אבקסיס ונעמה לזימי שיחייב תשלום דמי מחלה מלאים - החל מהיום הראשון - לחולים במחלה קשה כסרטן ודיאליזה, וכן לימי טיפול תקופתיים. יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום הדגישה כי מדובר בחוק מוסרי שאין כמוהו, לטובת החולים הקשים.
08/02/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
בעבר אנשי ציבור הכחישו שחטאו בעבירות של הצווארון הלבן, לקחו כסף? לא ולא    עתה הרושם הוא שכאשר מטיחים בהם זאת הם משיבים לא בהכחשה אלא ב"אז מה"?
חיים רמון
חיים רמון
יש רבים בדרג הצבאי ובדרג המדיני שהיו צריכים ללכת הביתה עוד לפני חליוה, ואני מקווה שכך יקרה בעתיד הקרוב
רפאל בוכניק
רפאל בוכניק
התעלומה האופפת את היעלמותו של יחיא סינואר מהספקטרום התקשורתי ומהפגנת נוכחות פיזית בשטח, שומה שתעלה סימני שאלה באשר למידת תפקודו, או אף גורלו    התהיות בסוגיה זו עשויות לגלם משמעויות...
הטילים ברקע [צילום: והאיד סלמי/AP]
גדי חיטמן
די בזה שאירן חושבת שישראל היא זו שעומדת מאחורי התקיפה כדי לייצר עבורה תמריץ להגיב    התמריץ הזה קיים בקביעות אצל משטר האייתולות, שרואה בציונים את האויב הקטן
אראל סג"ל
אראל סג"ל
המשטרה והפרקליטות הפכו לציידות ראשים פוליטיות במקום שומרות החוק ויש להקים ועדת חקירה עצמאית לחשיפת התנהלות המשטרה והפרקליטות במשפט נתניהו. מכתב אזהרה נוקב לנשיא המדינה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il