|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
פלמינגו ספא: יום כיף זוגי בלתי נשכח בחיפה
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?
אוהלי מחאה מול הכנסת [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

משק בית ממוצע מוציא על דיור 25% מסך ההוצאה שלו

יו"ר ועדת החוקה דורש ממשרד הבינוי והשיכון להבהיר את מדיניותו ותוכניותיו לשוק השכירות, לאחר שהתברר בדיון כי אין למשרד מדיניות סדורה להציג ממשרד המשפטים דרש להעמיד כלים משפטיים לשוכרים
21/06/2022  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 24   |   תגובות

ועדת החוקה קיימה (יום ג', 21.6.22) דיון מיוחד על משבר השכירות והזכות לקורת גג- מעקב על הרפורמה בחוק השכירות. יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב פתח: "הדיון מתקיים מכוח אחריותנו לחוק השכירות והשאילה המסדיר את אופי היחסים בין המשכיר לשוכר. 30% ממשקי הבית בישראל חיים במציאות של השכרת קורת גג. כולנו יודעים את עומק המשבר בתחום הדיור והשלכתו הדרמטית על כל ענפיו, על החוסן הכלכלי והחברתי, על איכות החיים של ותיקים ומשפחות צעירות, על תרומתו ליוקר המחיה ועד כמה הוא מנקז לתוכו חלק מהליקויים הכלכליים העמוקים ביותר בכלכלה הישראלית.

"אתמול נפתחה רשמית או למחצה מערכת הבחירות לכנסת אך אני מאמין וחושב שגם בממשלת מעבר יש צעדים שניתן לנקוט בהם כלפי חלק מחוליי התחום. החלטת רה"מ רק מעצימה את חובתנו כוועדה מפקחת לעסוק בנושא. טוב שמתעוררת מחאה ואני מאמין שהיא תחייב את כל המפלגות להציג בפני ציבור הבוחרים והבוחרות סדר יום מגובש בתחום הדיור בכלל ובתחום ההשכרה בפרט. מפלגה שלא תשכיל להציג צעדים קונקרטיים לא תזכה באמון הבוחר.

"כל מי שמישיר עיניו למציאות, יודע שתיקוני החקיקה שהכנסת אישרה ב-2017 לא השיגו את מטרתם. ניתן היום בדיעבד לראות בהם כמעט תיקונים קוסמטיים. ביחס להצעות החוק הפרטיות שהונחו על שולחן הכנסת, המרכיב הדומיננטי שהתייחס לצורך להסדיר את סוגית המחיר נעלם לחלוטין בהצעת החוק הממשלתית לצד מרכיבים חשובים נוספים. אין ספק שהתערבות שלטון בתנאי שוק חופשי היא לא דבר מובן מאליו, אבל אם ישנה סיטואציה שמן הראוי שהמחוקק והממשלה יתנו דעתם היא משבר הדיור במדינה שלא עתיד להיפתר באבחת חרב. הוא רשום על שמן של ממשלות ישראל בשני העשורים האחרונים.

"מעטות המדינות שבהן המדינה מחזיקה ברוב המכריע של הקרקע והכישלון להביא מזור בתחום הזה מחייב צעדים לא שגרתיים. דומני שמגיעים לנקודה שבה אין ברירה אלא להתערב בסחרור המחירים בשוק השכירות. בניגוד לשר האוצר אני לא מקבל את הטענה שעלית המחירים היא כותרת עיתונאית. יש דגמים שונים להתערבות, יש פתרונות קצרי טווח ויש יותר אסטרטגיים".

עוד אמר קריב: "לא אחת בדיוני הוועדה, כמו בחוק ההסדרים וחוקים אחרים שיש לאוצר התערבות, פעם אחר פעם נעשית על-ידי האוצר השוואה למדינות מתקדמות כלכלית. ההשוואה לא יכולה להיות סלקטיבית רק כשהיא מתאימה למדיניות מצמצמת של הממשלה. מי שרוצה להיות אמיץ שיביא דוגמאות לרגולציה במדינות המתקדמות, למעורבות המדינה בבינוי דיור ציורי ועוד. ישראל נמצאת בתחתית הרשימה במימוש זכויות היסוד לקורת גג ואני שב ומזכיר שבניגוד למדינות העולם הערבי, בעלות המדינה על הקרקעות דרמטית.

חברת הכנסת נעמה לזימי (העבודה): "כבוגרת מחאת 2011 בלתי נתפס שהמחירים רק עלו. יש פה לא רק בעיה של היעדר מדיניות סדורה אלא מניעה קשה מהדרג הפוליטי שנה אחר שנה לעשות מהלכים אמיצים. אין שום אסדרה להבנת מגמות ותהליכים בשוק הנדל"ן. במיוחד כשהמדינה היא זו שאומרת שהיא מעדיפה שכירות ארוכת טווח עליה להסדיר את התחום. בחוק ההסדרים עבר תיקון להשקעה המוסדית בשוק ההון והצד השני- בניה של דיור ציבורי ובר-השגה הוא דבר שיש להשלים.

"מינימום האחריות שלנו הוא לחייב בכל פרויקט ממשלתי את האחוזים לדיור בר-השגה ודיור ציבורי. יש פה כשל מדיניות מופרע לחלוטין. ישראל הייתה מדינה ענייה שבנתה לאורכה ולרוחבה. היום היא מדינה עשירה שמתרברבת בצמיחה אבל כלום לא מחלחל מטה לשוק הדיור. המדינה היא המונופול הגדול של הקרקע והיא גם לא עושה איתו כלום כדי להקל על הציבור. לא ייתכן שמי שהתמזל מזלו וזוכה בהגרלה יהיה לו ללא קשר למצבו הכלכלי ולא ייתכן שקורת גג לא תהיה מוסדרת בקריטריונים של מצב כלכלי אלא במזל, זו מדיניות מבישה. רק אחריות ממשלתית ברורה האומרת שדיור ציבורי הוא ערך עבור המדינה ודיור בר-השגה זו הדרך לתת פתרון לזוגות צעירים".

עו"ד מיה נורי, חברת מועצת העיר ת"א יפו ומחזיקת תיק הנגישות: "בשעה שאנחנו מדברים מתארגנת מחאת אוהלים חדשה, עם אנשים מכל הארץ שלא יכולים לשאת את הסיטואציה. אנחנו דור שיצא לשוק העבודה לאחר המשבר הכלכלי של 2008. מי שיוכל להמשיך לקנות דירות הם רק אנשים שיש להם משפחות עשירות, מי שאין לו שכר בהייטק לא יכול להצליח בכך. צריך שאנשים יוכלו לשכור דירות במחירים נורמליים לטווח ארוך, שתהיה לנו קורת גג. יש לנו פוביה בגלל חוק הגנת הדייר, ובגלל זה שוק השכירות פרוץ לחלוטין. בזמנו נאמר ש-10% יהיו לדיור בר-השגה, אך גם זה מוגבל כי לאחר 20 שנה שולחים לשוק הפרטי. זה דבר שצריך להיות לצמיתות.

"כמי שנולדה וגדלה בת"א אני נדחקת החוצה. אין שום הבנה או רצון להסדיר את שוק השכירות הפרטי. זה גם לא נכון שאנשים יקנו דירת 5 חדרים ביום של החתונה ולכן הדבר הנכון הוא שאנשים יוכלו לעבור דירות בהתאם למצב המשפחתי.

"חוק שכירות הוגנת הוא דל ואין בו כלום וכל הדברים הרציניים שהיו בחוק התפוגגו. אם יש לי תקלה בדירה, אין שום סנקציה לתיקון הפגמים. פתרון יכול להיות יחידת אכיפה לדירות לא ראויות למגורים. נשמח לקבל סמכות כזו בעיריית ת"א כדי לאכוף. ברור שהטלת מס יכולה להתגלגל על השוכרים, אך מס נועד לייצר התנהגות ואם רוצים איזו סנקציה נטיל זאת עליהם ונבטל בהתאם להתנהגות מסוימת".
התפתחות שוק השכירות בשנים האחרונות / סקירה
מסמך זה נכתב לבקשת ועדת החוקה לקראת דיון ב-21 ביוני 2022 בנושא "משבר השכירות והזכות לקורת גג - מעקב על חוק השכירות והשאילה". המסמך כולל נתונים על התחלקות משקי הבית בישראל לפי סוג הדיור, נתונים על מדד מחירי דירות בבעלות, מדד שכר דירה, שכר ממוצע למשרת שכיר והכנסה כספית נטו למשק בית, נתונים על משקל תשלום שכ"ד מההכנסה הכספית נטו ושינוי התשואות על דירות לפי מספר חדרים בשנים האחרונות (17 עמ')

[צילום: דוברות הכנסת]

היו"ר ח"כ קריב פנה לנציג משרד הבינוי והשיכון עו"ד אילן רויזמן, לאחר שהאחרון ביקש לשמוע את שאר הנוכחים: "אני רוצה להבין האם הגעתם לדיון עם התייחסות של המשרד למתרחש בשוק השכירות, זאת כותרת הדיון. יש אמירה מסודרת של המשרד?" רויזמן השיב: "בשלב זה לא". היו"ר ח"כ קריב ביקר את תשובתו: "מבלי כמובן לומר את הדברים אליך באופן אישי, אני חייב לומר שאני נדהם מהתשובה - מוזמן משרד ממשלתי שאחראי על תחום מסוים – תפקידכם להאזין לחברה האזרחית או לתת תשובות? אתם יודעים מהכותרת על מה הדיון ואתה אומר שלמשרד הבינוי והשיכון אין מה לומר לנו? אין מדיניות של המשרד שאתם רוצים להציג לנו? התשובה שיש תוכניות לבנות דיור בר-השגה, שאלת ההסדרה, הרגולציה, האכיפה, הפרשנות לנושא התיווך, הצגת איזשהם פתרונות להתמודדות? אין לנו הרבה מקרים כדוגמת הרגע הזה, לבוא לכאן ככה זה לא קביל. זה צריך להיות מחוץ עולם המושגים של הכנסת. בשבוע הבא ייקבע דיון ותציגו את תוכניות המשרד. אם אין לכם כאלו, תתייצבו מול הציבור ותאמרו זאת. זה רגע מאוד מביש למשרד השיכון".


[צילום: דוברות הכנסת]

אלישיב ממן, המחלקה הכלכלית של רשות המיסים: "קיימים שלושה מסלולים בשוק השכירות - פטור, עד כ-5200 שקלים, מסלול של 10% ומסלול חיוב מלא. יש אפשרות לשלב בין המסלולים. מי שמעל סכום הפטור יכול שחלקו יהיה פטור וחלקו חייב. מי שבמסלול פטור - פטור גם מדיווח. מי שמדווח ב10% כן מדווח לרשות אבל זה דיווח גבייתי. הנתונים שלנו מוגבלים. ההכנסות ממיסוי שכר דירה זה אומדן מסוים, כ-1.5 מיליארד ש״ח בשנת 2020 שכ-1 מיליארד ש״ח זה מהמסלול של ה-10%, חצי מיליארד ש״ח זה מהמסלול של החיוב המלא, שזה גם אנשים שמשלמים רק מס על הכנסות משכר דירה וגם אנשים שמשלמים חלק על הפטור וחלק על המס.

"רשות המיסים היא גוף ביצוע, אבל אנחנו כן מעורבים בעולם המדיניות. רצינו לבטל את הפטור ממידע, וקידמנו ביחד עם משרד האוצר בחוק ההסדרים האחרון מה שלא התקדם בסופו של דבר, אבל קידמנו הצעה כזו".

היו"ר ח"כ קריב הגיב לדבריו: אנחנו לא יושבים פה כוועדת כספים, אלא עוסקים בעוצמת ההסדרה של שוק השכירות בישראל שהוא אחד מהשווקים שהשפעתו על זכויות יסוד של אזרחים דרמטית ביותר. ישראל בחרה במדיניות מסוימת של מיסוי הנכסים להשכרה, הכוללת פטור מאוד חריג - יש מעט מסלולים בהם אדם מרוויח והוא פטור ממס. יש מעט תחומים בהם המדינה אמרה לאדם שייצר הכנסה חודשית של אלפי שקלים ולא ישלם מס, שכירות זה אחד מהם. גם את אלה שאתם ממיסים, המיסוי בשיעורים הרבה יותר נמוכים ממיסוי על עבודה. אבסורד מוסרי ועיוות מוסרי, מדיניות שמשחיתה את מידות האדם ואת מידות הציבור- תעבוד קשה ותשלם הרבה מס לעומת תשב על כיסא נוח של ירושה ולא תשלם. האם בשבועות ובחודשים האחרונים התקיימה עבודת מטה על המדיניות של פטור גורף ממס מבלי להתנות דבר וחצי דבר על אופי השכירות?"

יפתח עשהאל מאגף התקציבים באוצר: "לעניין הפטור עשינו עבודה רחבה עם ה-OECD ורשות המיסים והדוח שפורסם בשנה שעברה עשה השוואה בינ"ל ומצא שזה יוצר עיוות גדול לציבור. מערכת המיסוי מסורבלת ולא מובנת לא לשוכרים ולא למשכירים כי יש בה הרבה התניות וצריך להיות מומחה מס גדול. לכן הדוח מציע לעבור לשיטת מס אחידה שיש בה מדרגות מס אישיות. פרסמנו נייר מדיניות שעסק בעידוד מדיוניות שכירות ארוכת טווח דרך הטבות המיסים. בעקבות נייר המדיניות ועבודת ועדת הכספים עבר במסגרת חוק ההסדרים האחרון תיקון לחוק עידוד השקעות הון שמדבר גם על משקיעים מוסדיים וגם על פרטיים".

קריב: "תתבקשו להביא תשובה האם משרד האוצר מוכן להביא תהליך מהיר ללא קשר לבחירות. אני לא בטוח שנדרשים תיקוני חקיקה כדי להתניע את המהלך. האם האוצר מוכן להשתמש בפטור ממס כדי לתמרץ התנהגות הגונה של משכירים בשוק הפרטי".

ח"כ רות וסרמן לנדה (כחול לבן): "זה נושא החוצה קואליציה ואופוזיציה. גם אני שוכרת דירה והקפיצה המטורפת שאנחנו כולנו עדים לה בחודשים האחרונים, הלא מפוקחת ולא הגיונית בשכירות מטרידה גם אותי. נכון וראוי שבית המחוקקים ייתן את הדעת עד כמה מותר להקפיץ מחירים ועד כמה ובאיזה אופן. חייתי בחו"ל והפיקוח קיים במדינות אנגלוסקסיות שונות".

[צילום: דוברות הכנסת]

עידו אטיאס ממובילי המחאה במאהל המחאה בבאר שבע: "אני לצערי לא מופתע מתגובות משרדי הממשלה כי אני שומע את הסיפורים בשטח. השטח בוער כי כולנו מרגישים את זה בכיס. מעל 50% מהכנסתי הולך לשכירות. אנחנו רק רוצים קרקע יציבה. זו לא מחאה רק של צעירים. המשבר הזה חמור ומרגישים שרק קומץ נהנה מהמצב כמו שהוא והרוב המוחלט של הציבור איתנו וידרוש שזו תהיה סוגיית הבחירות".

עידן יוסף-ימין, עורך תוכן במאקו וממובילי המחאה: "חייתי 13 שנה בשכירות בת"א וכלכלתי עצמי במלצרות עד שנכנסתי לפני 8 שנים לתקשורת. בכל מדינה מערבית אחרת, אדם בגילי במעמדי יכול לחיות בלי להשתנק. בכל זאת מצאתי עצמי מתגלגל בגיל 34 רווק בלי ילדים ומחפש שנה וחצי דירה. ראיתי כל מיני גוזמאות ולא מצאתי קורת גג שנה וחצי. בעלת הדירה הראשונה שלי לא החזירה לי את כספי הפיקדון בסך 2,500 שקל פשוט כי היא יכלה לעשות זאת. איך הגיוני שאדם מחפש דירה שנה, חותם על חוזה ולאחר שנה מעלים לו שכר דירה. קורת גג היא לא רק ביזנס אלא זכות בסיסית. הצפת השוק בדירות חדר שניים ושלושה אלו מילים גסות. השלמתי עם העובדה שלא אוכל לרכוש דירה במדינה אבל לא אשלים עם כך שלא אוכל לשכור".

ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת): "מדובר על זכות יסוד של כל אדם כל אזרח לקבל קורת גג, אני מברך את הצעירים שהחלו במחאת הקוטג' ועכשיו מחאת האוהלים". הוא פנה לעידו מהמחאה בבאר שבע ואמר כי "כולם ימכרו הבטחות ומצעים ושום דבר לא זז ואף להפך. דיברנו כל הזמן על יוקר המחיה אך השכירות תמיד עולה בקצב רצחני. אני זוכר כסטודנט בעברית שהייתי צריך לשכור דירה הסתדרנו איכשהו אך מי יכול לשלם היום? גם בישובים הערביים קיימת הבעיה החריפה והכרונית של קורת גג. כולנו צריכים להירתם ולסייע בפתרון. ברגע שהקרקע היא של המדינה עליה להקצות חלק ממנה לדיור ציבורי. המצב הוא בושה וחרפה אם אין קורת גג אין חיים".

[צילום: דוברות הכנסת]

עמי צדיק ממרכז המחקר והמידע של הכנסת: "כ-30% ממשקי הבית גרים בשכירות. שכר הדירה של השניים-שלושה עשירונים הנמוכים, הוא מעל 30% מההכנסה שלהם. לפי אמות מידה שנאמרו בתחילת הדיון על-ידי ח״כ לזימי על דיור בהישג יד, זה הרף של דיור בהישג יד. אם מעל 30% מההכנסה נטו של משקי בית היא לצרכי דיור זה לא דיור בר-השגה. זה מאפיין מאוד גדול בישראל. משק בית ממוצע נכון ל-2022 מוציא על דיור 25% מסך ההוצאה שלו".

היו"ר ח"כ קריב סיכם את הדיון: "אבקש מסמך ממשרד הבינוי והשיכון שיבהיר מה מדיניות המשרד בנוגע לשוק השכירות- הסדרתו, פיתוחו, דיור בר-השגה לשכירות ותחזיות לטווח קצר וארוך. ממשרד האוצר ורשות המיסים אבקש התייחסות לשימוש בפטור ממיסוי כדרך לתמרוץ התנהגות ראויה של משכירים- האם מתנהלת עבודת מטה של האוצר ורשות המיסים לכרוך את הפטור ממיסוי עד שתבטלו אותו אולי בעתיד.

"משרד המשפטים - הסוגיה רחבה הרבה יותר מסוגית התיווך. היועמ"שית יכולה לומר שהצעת החוק הממשלתית התכוונה לדבר אחד והתוצאה הייתה שונה ולכן נדרש תיקון חקיקה, או להשתמש בזכות העמידה בהליכים משפטיים ולחוות עמדתה יש גירעון רגולטורי דרמטי בשוק הדיור ומשרד המשפטים יצטרך להציג מה הכלים המשפטיים העומדים לרשות השוכרים בעיקר המוחלשים - אולי מסלולים מהירים בבית המשפט אולי לתביעות קטנות, לייסד מסלולי גישור ופישור בתחום השכירות, האם בתימ"ש יכולים לעמוד לצד השוכרים. מה שברור הוא שיש שניים-שניים וחצי מיליון אנשים בסיטואציה המשפיעה על זכויותיהם והמעטפת המשפטית לא מספיק טובה והתיקונים שנעשו לטובתם הם על גבול הקוסמטיקה. אני רוצה לדעת אם יש מדיניות למשרד המשפטים בייעוץ וחקיקה – האם יש עבודה על שיפור חוק השכירות והשאילה, חוק המתווכים והמסלולים ונקבע דיון נוסף ללא קשר למצב הפוליטי".

תאריך:  21/06/2022   |   עודכן:  21/06/2022
עידן יוסף
+ייאסר צילום חשוד לפני כתב אישום בשטחי בית המשפט
13:06 22/06/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הסנגוריה הציבורית: "כתבים וצלמים צובאים על העצור והנאשם, מקיפים אותו כמו חיה בכלוב, בד"כ גם מקנטרים אותו שניתן יהיה להוציא עווית פנים לא מחמיאה שתפורסם בתקשורת וזו פגיעה אנושה בכבוד. זה טקס ביוש וביזוי"
הדיון בוועדת חוקה [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+רשתות השיווק יסמנו את ארץ הייצור של תוצרת חקלאית
12:32 22/06/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הרשות להגנת הצרכן ביקשה להמתין לצו של שרת הכלכלה  ▪  ח"כ בן ברק הגיב: חיכינו שנתיים וחצי וזה לא קרה  ▪  ח"כ שפק: לקחנו את החוק לידיים - תרתי משמע  ▪  איגוד לשכות המסחר: ההצעה תטיל עלות על הרשתות
"להגביר את השקיפות לצרכן" [צילום: AP]
+יו"ר הכנסת: להעניק עוצמה למגזר של מקבלי תלונות הציבור
12:09 22/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יום נציב תלונות הציבור צויין בכנסת  ▪  ח"כ מיקי לוי: "לא משנה מה יקרה בסיבוב הפוליטי הבא, חשוב מאוד שהדוחות יגיעו לוועדות הכנסת הרלוונטיות"  ▪  נציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן: "סוגיית התורים המתמשכים אינה גזירה משמיים. נציבות פניות הציבור פתוחה לכל פונה גם אם הוא אינו אזרח"
ח"כ מיקי לוי [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+האופוזיציה: תמיכה בחוקים מותנית בביטול הפרשת שיקלי
11:19 22/06/22  |  עידן יוסף
פיצוץ בין הקואליציה לאופוזיציה. הקואליציה מעוניינת לקדם הסכמה חבילת חוקים כגון חוק המטרו, והפיצויים לעצמאים (אומיקרון), אך האופוזיציה מסרבת עד שתבוטל הפרשתו של ח"כ עמיחי שיקלי מימינה (חדשות 12). שיקלי עתר השבוע לבג"ץ בדרישה לבטל את הפרשתו.

גורמים בקואליציה הגיבו: "אנחנו מקדמים חקיקת הנאשם כי הליכוד אמר שאם אין ביטול הפרשת שיקלי לא נקדם שום חקיקה".


+החלטה להארכת זיכיון הרדיו האזורי תתחשב בהיבטים כלכליים
09:50 22/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית כי הרשות השנייה תוכל להאריך את הזיכיונות של תחנות הרדיו האזוריות ב-4 שנים נוספות  ▪  חברי הכנסת והרשות הביעו חשש שהתבססות על נימוקים מיוחדים תיצור אי-ודאות, אך לדרישת הייעוץ המשפטי הוכנסה התחשבות בהיבטים כלכליים
הרדיו האזורי. מה עם התחרות?
+המדינה תחויב לפריסה ארצית של בתי משפט קהילתיים בתוך 3 שנים
00:55 22/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת החוקה סיימה להכין את החוק לעיגון והסדרת פעילות בתי המשפט הקהילתיים  ▪  החוק יעמוד בתוקפו להוראת שעה של חמש שנים  ▪  עד לפריסה המלאה, ניתן יהיה להפנות מקרים מתאימים רק לבתי משפט קהילתיים שיהיו באותו בית משפט השלום. זאת למעט באישור נשיא ביהמ"ש השלום
השופט אביטל חן [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+בקריאה ראשונה: ברירת המחדל לחיסכון ארוך טווח לילד תהיה קופת גמל להשקעה בסיכון מוגבר
22:55 21/06/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 232) (מסלול ברירת מחדל בהפקדות לחיסכון ארוך טווח לילד), התשפ"ב-2022 של חברי הכנסת ינון אזולאי ומשה ארבל. 6 חברי כנסת תמכו בהצעת החוק, והיא תוחזר לדיון בוועדת הכספים.

מוצע בה לקבוע כי ברירת המחדל לחיסכון ארוך טווח של ילד, שהוריו לא בחרו היכן יופקדו כספי החיסכון שלו תוך שישה חודשים מיום לידתו, תהיה קופת גמל במסלול השקעה עם סיכון מוגבר, וזאת עד שימלאו לילד 18 שנים. עם הגיעו של הילד לגיל 18 - יועבר סכום החיסכון הצבור למסלול של קופת גמל בסיכון בינוני.

על-פי חוק הביטוח הלאומי, מוסמך שר האוצר, באישור ועדת הכספים, לקבוע הוראות בקשר להפקדות ולניהול חיסכון ארוך טווח לילד. מכוח הסמכה זו הותקנו תקנות הביטוח הלאומי שהסדירו, בין היתר, את אופן בחירת קופת הגמל ואת אופן בחירת מסלול ההשקעה, אם הורה לילד הזכאי להפקדת החיסכון לא בחר קופה, בנק או מסלול השקעה.
+בקריאה ראשונה: הגנה מפני עיקול של כספי סיוע שייעודם סיוע להורה עצמאי
22:55 21/06/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק ההוצאה לפועל, תיקון מס' 72,הגנה מפני עיקול של כספי סיוע להורה עצמאי, התשפ"ב, 2022 של חברת הכנסת חוה אתי עטייה. 7 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תוחזר לוועדת חוקה.

מוצע בה לקבוע שכספים המגיעים לחייב במסגרת תוכנית ממשלתית שייעודם סיוע להורה עצמאי יהיו מוגנים מפני עיקול בידי צדדים שלישיים במסגרת הליכים בהוצאה לפועל.
+בקריאה ראשונה: שינוי מועד יום ציון פועלם של אסירי ציון
22:54 21/06/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק תגמולים לאסירי ציון ולבני משפחותיהם (תיקון מס' 9) (שינוי מועד יום ציון פועלם של אסירי ציון וקביעת פעולות לציונו), התשפ"ב-2022 של חברי הכנסת אלכס קושניר, יבגני סובה ויוליה מלינובסקי. בהצעת החוק תמכו 7 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תוחזר לדיון בוועדת הכספים.

מוצע לשנות את מועד ציון פועלם של אסירי ציון הקבוע בחוק, כך שבמקום שיחול ביום ה' בתמוז בכל שנה - יחול ביום י"א בסיון, היום שבו אירע "מבצע חתונה". במבצע זה, ניסתה קבוצת יהודים מסורבי עלייה בברית המועצות לחטוף מטוס אזרחי ריק ב-15 ביוני 1970, במטרה להסב את תשומת ליבה של הקהילה הבינלאומית למצוקת יהודי ברית המועצות ולאיסור שחל עליהם לעלות ארצה.

עוד מוצע לקבוע בחוק פעולות מיוחדות ביחס ליום ציון פועלם של אסירי ציון, כך שיוזכר, בין היתר, בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, בבית הנשיא, בישיבת הממשלה, בצבא הגנה לישראל ובמשטרת ישראל.
+בקריאה ראשונה: העסקת נוער בדוגמנות - כפוף לאישור הורה
22:39 21/06/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק עבודת הנוער, תיקון מס' 21, עבודה בהופעות פרסום, התשפ"ב, של חברי הכנסת רון כץ, לימור מגן תלם וקבוצת חברי כנסת. 8 חברי כנסת תמכו בהצעה והיא תוחזר לוועדה לזכויות הילד.

מוצע לקבוע כי כל העסקה של ילד או נער בני 15 עד 17 בתחום הדוגמנות או הצילומים, לרבות בשלבים מוקדמים של ההעסקה כגון תיווך להעסקה ומבחני במה, ייעשו כפוף לאישור של הורה או אפוטרופוס. האישור יינתן בכתב בהתאם לטופס מובנה. כן מוצע לקבוע שמעסיק הפועל בניגוד לאמור עובר עבירה שדינה קנס או מאסר, ושלהורה או לבן משפחה בגיר אחר ישנה זכות להיות נוכח בזמן ובמקום שבהם מועסק הילד או הנער.
+נתניהו הבהיר שיתמוך בדחייה קצרה של אישור התפזרות הכנסת
21:29 21/06/22  |  עידן יוסף
למרות שסיכויי המהלך קלושים, ראש האופוזיציה נתניהו הבהיר שיתמוך בדחייה של 10-7 ימים באישור סופי של התפזרות הכנסת כדי למצות את המגעים להקמת ממשלה חלופית בכנסת הנוכחית (כאן חדשות).

בגלובס דווח כי נתניהו אכן שוקל לאפשר לחברי הכנסת המכהנים להתמודד שוב במשבצות של המחוזות מה שיקל לא מעט על אנשי שלומו.
+חוק ומוסר בקרב חברי כנסת
15:59 21/06/22  |  אפרים הלפרין   |   לרשימה המלאה
מסחרה בתפקיד "חבר כנסת" ומסחרה בתפקיד "חבר קואליציה" הם מטבע עובר לסוחר בימים אלה  ▪  בואו ננסה לנתח כמה היבטים חוקיים וכמה היבטים מוסריים של שימוש לא תקין במטבעות הלשון האלה
טובות הנאה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 OECD   אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוקר המחיה   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   פטין מולא / Patin  Mula   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
משק בית ממוצע מוציא על דיור 25% מסך ההוצאה שלו
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 24
היבטים חוקיים - מתן וקבלת שוחד לכאורה.
ועדת הכלכלה דנה (יום ג', 21.6.22) בתחרות בשוק האפליקציות לתשלום דיגיטלי, והעמלות שנגבות בגין השירות. היו"ר ביטון, שיזם את הדיון, קרא לפעול להגברת התחרות בשוק אפליקציית התשלום, כשהרגולטורים צריכים להגיב מהר ולא לחכות לתופעות שנצטער עליהן. נציגת רשות התחברות הוסיפה שדרך המלך היא לקדם חובת קישוריות בין האפליקציות בשיתוף פעולה ממשלתי בחקיקה, אך כל הסמכויות על השולחן וייתכן בהמשך ייעשה בהם שימוש.
21/06/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
ועדת החינוך, התרבות והספורט בראשות היו"ר ח"כ שרן השכל, אישרה היום (ג') לקריאה ראשונה את הצ"ח צער בע"ח (הגנה על בע"ח)(תיקון - איסור מלכודות דבק), התשפ"ב-2022.
21/06/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
הוועדה לביטחון פנים יחד עם ועדת חוץ וביטחון התכנסה (יום ב', 20.6.22) לדיון המשך בנושא הפרצות בגדר הביטחון ועוטף ירושלים. יו"ר הוועדה לביטחון פנים, מירב בן ארי, ויו"ר ועדת חוץ וביטחון, רם בן ברק, דרשו מנציגי משרד האוצר, הצבא והמשטרה להגיע לפתרון לפער תקצוב העברת הסמכויות. לאחר התחייבות הצדדים בדיון נקבע כי מל"ל יעדכן את יו"ר הוועדות על התהליך.
21/06/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
פרויקטור הקורונה, פרופ' סלמאן זרקא, הודיע כי מערכת הבריאות שוקלת להחזיר את חובת עטיית מסכות ההגנה מפני קורונה בחללים סגורים.
21/06/2022  |  איציק וולף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רון בריימן
רון בריימן
התקשורת הישראלית, ואפילו זו הרואה את עצמה כ"ממלכתית", חוטאת ב"עכשיוויזם" מסוכן ובעידוד הפיכת עסקת החטופים לכניעה ללא תנאי
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
יוסף אליעז
יוסף אליעז
אין מנוס מלשמור על ערנות, איסוף מודיעין ומלאי מספיק של חימוש, לרבות מטוסים, טילים ותחמושת אחרת כמו גם אמצעים לגיוס מהיר של כוחות מילואים, רפואה וכל שחיוני להגנה
[צילום: AP]
יאיר נבות
הנשיא לשעבר הוסיף: איש לא הטיל ספק בכך שהמחוקקים האמריקנים יאשרו "עזרה" לכנופייה של ניאו נאצים. זו הייתה הצבעה של ממזרים אמריקנים צוהלים על: המשך מלחמת האזרחים של העם המפולג של ארצ...
ציר פילדלפי [צילום: יוסי זמיר/פאש 90]
תומר ישראלי
אם הייתה הנהגה בישראל, היא הייתה מכוונת ל"מצב סיום" רצוי ונוקטת פעולות בדרך אליו    מכיוון שההנהגה בישראל פוחדת מ"מצב סיום", היא עסוקה אך ורק בשימור והמשך המצב הנוכחי
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il