|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
קבוצת ירדן
כל מה שרציתם לדעת על קנביס רפואי
מחלקה ראשונה
ניסן-אייר בספריו של איתמר לוין
השופט אביטל חן [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

המדינה תחויב לפריסה ארצית של בתי משפט קהילתיים בתוך 3 שנים

ועדת החוקה סיימה להכין את החוק לעיגון והסדרת פעילות בתי המשפט הקהילתיים החוק יעמוד בתוקפו להוראת שעה של חמש שנים עד לפריסה המלאה, ניתן יהיה להפנות מקרים מתאימים רק לבתי משפט קהילתיים שיהיו באותו בית משפט השלום. זאת למעט באישור נשיא ביהמ"ש השלום
22/06/2022  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 24   |   תגובות

בתום דיונים שנמשכו משעות הבוקר, ועדת החוקה אישרה (יום ג', 21.6.22) לקריאה שנייה ולקריאה שלישית את הצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 91 והוראת שעה) (בתי משפט קהילתיים), התשפ"ב-2021. להצעת החוק לא הוגשו הסתייגויות והיא אושרה בתמיכת היו"ר ח"כ גלעד קריב.

הצעת החוק נועדה לעגן בהוראת שעה את סמכותם של בתי המשפט הקהילתיים ולקבוע בין היתר הוראות להעברת עניינו של נאשם לדיון בבית משפט קהילתי, הוראות לעניין אופן ניהול ההליך בבית המשפט הקהילתי והוראות לעניין העברת עניינו של נאשם מבית המשפט הקהילתי לדיון בבית משפט שלום.

בדבר ההסבר נכתב: "בחודש נובמבר 2014 החלה לפעול תוכנית ניסיונית של בתי משפט קהילתיים בישראל, במטרה לצמצם את תופעת הפשיעה החוזרת על-ידי שיקום עוברי חוק בקהילה, תוך פיקוח שיפוטי הדוק כתחליף לעונשי מאסר קצרים. עד עתה הוקמו שישה בתי משפט קהילתיים, בכל מחוזות השיפוט בישראל. לצד זאת, יש להמשיך בהדרגה במגמה של הקמת בתי משפט קהילתיים נוספים עד שתיווצר פריסה ארצית ושוויונית של בתי משפט אלה. בתי המשפט הקהילתיים פועלים בבתי משפט שלום שדנים בעניינים פליליים מכוח סמכותם הנתונה להם לפי החוק. כדי לבחון את יישומו של הפרויקט, מוצע לקבוע תיקון זה כהוראת שעה".
הצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 91 והוראת שעה)(בתי משפט קהילתיים), התשפ"ב - 2021 / נייר עמדה
לשכת עורכי הדין רואה חשיבות עצומה בקידומה של הצעת החוק ותומכת בה בכל פה. לאחר הצלחת התוכנית הניסיונית )פיילוט( של בתי המשפט הקהילתיים בישראל והקמתם של בתי משפט קהילתיים בששת מחוזות השיפוט בישראל, ראוי ומתבקש לעגן את סמכותם של בתי המשפט הקהילתיים בחוק. אנו סבורים, שקביעת התיקון כהוראת שעה, מהווה איזון ראוי בין הרצון לעגן את סמכותם של בתי המשפט הקהילתיים ובין הצורך בבחינת ביצועו של הפרויקט. (5 עמ')
עמדת הסניגוריה הציבורית באשר להצעת חוק סדר הדין הפלילי (תיקון מס' 91 והוראת שעה)(בתי משפט קהילתיים), התשפ"ב-2022 / נייר עמדה
הסניגוריה הציבורית שותפה פעילה לפרויקט בתי המשפט הקהילתיים למן הקמתו, הן במסגרת צוות ההיגוי המלווה את הפרויקט והן במסגרת הייצוג בתיקים ספציפיים. הערותינו הממוקדות במסמך זה יתייחסו להסדרים אשר לטעמנו פוגעים במתן הזדמנות שווה לנאשמים שמתקיימים אצלם התנאים לשילוב בבתי המשפט הקהילתיים, או שאינם משקפים נכונה את מערך האיזונים הייחודי שנרקם לאורך השנים בהליך הקהילתי.(5 עמ')

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב: "להחלטה ללכת לבחירות יש השפעה דרמטית מידית גם על הכנסת. ככל שהדברים תלויים בי הוועדה תמשיך את עבודתה לקידום הצעת החוק לטובת האזרחיות והאזרחים. ניתן עדיפות להצעת החוק שיש להן השפעה וחשיבות וכן כאלו שנוכל להשלימן מבחינת לוח הזמנים. אתמול במקביל להצהרת רה"מ אישרה המליאה את הרפורמה בדיוור דיגיטלי שהוועדה שקדה עליה רבות ויש בכך סמליות. ננסה לסיים את כהונת ועדת החוקה בכמה שיותר מעשי חקיקה ותחיקה לטובת כל האזרחים. הצעת החוק שאנו דנים בה היום נכללת בדברי החקיקה הזוכים לעדיפות גבוהה בשל השפעתה הטובה והדבר מחייב אותנו לעבודה אינטנסיבית ויש לזכור שמדובר בהוראת שעה, כך שהדברים ימשיכו להיבחן ע"י הרשות המבצעת והמחוקקת".

חברי הוועדה ומשתתפים נוספים בדיון ביקשו לצמצם את רשימת העבירות שלגביהן לא תהיה אפשרות להעביר את עניינם של נאשמים לבית משפט קהילתי:

היו"ר ח"כ קריב: "אם זו לא הייתה הוראת שעה לא היינו מאפשרים את היריעה הרחבה של עבירות שאינן נכללות בחוק. יש לצערנו מקומות מוגבלים במסלול הזה, אך ככל שפותחים עוד בתי משפט קהילתיים, הציפייה שלנו היא שהשר יבחן את העבירות במגמה לצמצמן. ועדת ההיגוי חייבת להשמיע קולה".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת): "כאשר מרחיבים את ס' 51 לחוק בתיהמ"ש וגם התוספת השמינית- כשבאים קטגורית וקובעים עבירות נגד ביטחון המדינה, כשלפעמים אתה רואה צעיר בן 19 שעשה עבירה ראשונה, אם נשלח לבית הכלא ייצא עבריין יותר חמור ויבצע יותר עבירות. ייצגתי מקרים של אלמ"ב שהחלו בתיק לא חמור ועם התקדמות ההליכים ושליחת הבעל למאסר בפועל, המקרים הסלימו. לפעמים ההליכים המשפטיים רק מחריפים את הבעיה ואם היינו שולחים אב שסטר לילד לבית משפט קהילתי היו פותרים את זה אחרת. צריך לבחון את המקרים שבמדרג הנמוך".

עו"ד דן באומן מלשכת עורכי הדין: "נדמה שיש פספוס לעניין המדרג החמור יש פה עבירות שהן לאו-דווקא במדרג החמור כגון הפרעה לעובד ציבור. אפשר היה לוותר על הרשימה הסגורה של העברות בתוספת השמינית לחוק".

מירית בן מיור [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

עו"ד ישי שרון מהסנגוריה הציבורית: "סברנו שיש למעט ככל האפשר בעבירות המנויות בתוספת השמינית. אנחנו שותפים מלאים לרצון להשלים את הצעת החוק אך אאיר זרקור לשלוש קבוצות עבירות שתהיה זו טעות לכלול בתוספת - קבוצת העבירות הראשונה היא עבירות הנשק, בפרט אלו מהן ברף התחתון- אחזקה ונשיאה. מהניסיון שלנו, העבירה הזו לאו-דווקא מאפיינת עבריינים 'מקצוענים' וחלק גדול המשתייכים לה אינם בעלי רקע עברייני מובהק, ויש להם פוטנציאל שיקומי מובהק. אולי דווקא בית משפט קהילתי יציל אותם מהדרדרות למעגל העבריינות. הצורך מתחדד ביחס לעבירות המתגבשות סביב עבירות אלו, כמו עונשי מינימום. דווקא בגלל זה לא צריך ליצור מחסום נוסף לענישה שיקומית במקרים המתאימים. קבוצה נוספת - עבירות כלכליות ועבירות מס. הרבה פעמים מדובר על אי-הגשת דוחות במועד, אי-ניכוי מס בניגוד לפקודה ועוד. מניסיוננו יש קבוצה די משמעותית שמבצעת עבירות מהסוג הזה ומתאימה להליך קהילתי, אלו לא אותם מעלימי מיסים סדרתיים, קבוצה שלא תכביד ומתאימה לקונספט של בתי משפט קהילתיים. קבוצה נוספת - האם כשמדובר על עבירות שחיתות שלטונית ותאגידית אנחנו לא נוקטים בגישה מרחיבה מדי?. יש עבירה של העלבת עובד ציבור או התחזות לעובד ציבור וכן הסתננו עבירות כמו גניבה בנסיבות מיוחדות הכוללת גניבת מתכות, כשאני יכול לחשוב על אוכלוסייה שגונבת מתכות והיא קלאסית לבתי משפט קהילתיים כך שאני סבור שיש להסירן מהתוספת".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

עו"ד רחלי זוארץ לוי מפרקליטות המדינה: "עבירות המס שהועלו פה, שרוב המבצעים אינם קהל היעד של בתי משפט קהילתיים, אותם מקרים יוצאי דופן שכן יכולים להתאים ייכללו בחריג. לגבי עבירות הנשק- יש גישה ומגמה היום לכיוון הרתעתי והחמרת ענישה ולכן לא חשבנו שיש מקום להכלילן בבית משפט קהילתי. לגבי יתר הדברים שנאמרו נבחן את האפשרות לצמצמם".

קריב: "אם ישנה הגזמה מבחינתכם בעבירות מסוימות תציגו את הדברים, אך לא אבטל את הרשימה. אם יש עבירות ברשימה שקרובות לעולמות של מצוקה סוציאלית קשה, כדאי לציין זאת. עבירות שהן במדרג הנמוך, ממילא לא בטוח שמתאימות לבתי משפט קהילתיים. לא נסיר את כל התוספת, זה צעד קיצוני אך יש לשקול את העבירות שצוינו".

תאריך:  22/06/2022   |   עודכן:  22/06/2022
עידן יוסף
+בנט: אצביע נגד חוק הנאשם
14:48 22/06/22  |  עידן יוסף
אחרי שאיפשר חופש הצבעה במפלגת ימינה - ראש הממשלה הודיע: ״אצביע נגד חוק הנאשם״. לדברי בנט, "הזכות לבחור ולהיבחר היא קדושה והיא מהות הדמוקרטיה. זו הייתה ונשארה דעתי. אומנם ראינו שיש מחירים כבדים לכהונת נאשם בפלילים, אבל מי שצריך להכריע ביחס אליהם אלו אזרחי ישראל. בטח ערב בחירות - אין לנסות לשנות את כללי המשחק, אלא לתת להם להחליט בקלפי, ואני משוכנע שיבחרו נכון. על כן אצביע נגד החוק".
+המשמעת הקואליציונית מתפוררת
14:11 22/06/22  |  עידן יוסף
התפוררות המשמעת הקואליציונית: טופורובסקי יוצא מהמליאה וצועק לרע״ם בפרסה ״אין בעיה! הכל יהיה בהדדיות, אין בעיה, תזכרו את זה״ (ישראל היום).
+הוארכה אפשרות העסקת עובד-ציבור עד גיל 71
13:59 22/06/22  |  מירב ארד
ועדת העבודה והרווחה אישרה (ד') תקנות לנציבות שרות המדינה, המאפשרות המשך העסקת עובד מעבר לגיל הפרישה - אם שירותו נצרך למשרד המעסיק אותו. ע"פ הנוסח החדש של התקנות, נציב שירות המדינה רשאי להרשות וועדת השירות רשאית לאשר את המשך העסקתו של עובד מעבר לגיל 67 אם הוגשה בקשה לכך לנציב השירות על-ידי המנהל הכללי של המשרד המעסיק את העובד, או על-ידי העובד באמצעות המנהל הכללי, לא יאוחר מששה חדשים לפני שהעובד הגיע לגיל 67. עוד מצויין כי נציב השירות או מי שהוא הסמיך לכך, רשאי להתיר קבלת בקשה אף אם הוגשה לאחר המועד האמור, אך לפני שהגיע העובד לגיל הפרישה האמור, אם שוכנע שהבקשה הוגשה באיחור מטעמים סבירים וכי מן הצדק לעשות כן.
+ייאסר צילום חשוד לפני כתב אישום בשטחי בית המשפט
13:06 22/06/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הסנגוריה הציבורית: "כתבים וצלמים צובאים על העצור והנאשם, מקיפים אותו כמו חיה בכלוב, בד"כ גם מקנטרים אותו שניתן יהיה להוציא עווית פנים לא מחמיאה שתפורסם בתקשורת וזו פגיעה אנושה בכבוד. זה טקס ביוש וביזוי"
הדיון בוועדת חוקה [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+רשתות השיווק יסמנו את ארץ הייצור של תוצרת חקלאית
12:32 22/06/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
הרשות להגנת הצרכן ביקשה להמתין לצו של שרת הכלכלה  ▪  ח"כ בן ברק הגיב: חיכינו שנתיים וחצי וזה לא קרה  ▪  ח"כ שפק: לקחנו את החוק לידיים - תרתי משמע  ▪  איגוד לשכות המסחר: ההצעה תטיל עלות על הרשתות
"להגביר את השקיפות לצרכן" [צילום: AP]
+יו"ר הכנסת: להעניק עוצמה למגזר של מקבלי תלונות הציבור
12:09 22/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יום נציב תלונות הציבור צויין בכנסת  ▪  ח"כ מיקי לוי: "לא משנה מה יקרה בסיבוב הפוליטי הבא, חשוב מאוד שהדוחות יגיעו לוועדות הכנסת הרלוונטיות"  ▪  נציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן: "סוגיית התורים המתמשכים אינה גזירה משמיים. נציבות פניות הציבור פתוחה לכל פונה גם אם הוא אינו אזרח"
ח"כ מיקי לוי [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+האופוזיציה: תמיכה בחוקים מותנית בביטול הפרשת שיקלי
11:19 22/06/22  |  עידן יוסף
פיצוץ בין הקואליציה לאופוזיציה. הקואליציה מעוניינת לקדם הסכמה חבילת חוקים כגון חוק המטרו, והפיצויים לעצמאים (אומיקרון), אך האופוזיציה מסרבת עד שתבוטל הפרשתו של ח"כ עמיחי שיקלי מימינה (חדשות 12). שיקלי עתר השבוע לבג"ץ בדרישה לבטל את הפרשתו.

גורמים בקואליציה הגיבו: "אנחנו מקדמים חקיקת הנאשם כי הליכוד אמר שאם אין ביטול הפרשת שיקלי לא נקדם שום חקיקה".


+החלטה להארכת זיכיון הרדיו האזורי תתחשב בהיבטים כלכליים
09:50 22/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית כי הרשות השנייה תוכל להאריך את הזיכיונות של תחנות הרדיו האזוריות ב-4 שנים נוספות  ▪  חברי הכנסת והרשות הביעו חשש שהתבססות על נימוקים מיוחדים תיצור אי-ודאות, אך לדרישת הייעוץ המשפטי הוכנסה התחשבות בהיבטים כלכליים
הרדיו האזורי. מה עם התחרות?
+משק בית ממוצע מוציא על דיור 25% מסך ההוצאה שלו
23:48 21/06/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יו"ר ועדת החוקה דורש ממשרד הבינוי והשיכון להבהיר את מדיניותו ותוכניותיו לשוק השכירות, לאחר שהתברר בדיון כי אין למשרד מדיניות סדורה להציג  ▪  ממשרד המשפטים דרש להעמיד כלים משפטיים לשוכרים
אוהלי מחאה מול הכנסת [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+בקריאה ראשונה: ברירת המחדל לחיסכון ארוך טווח לילד תהיה קופת גמל להשקעה בסיכון מוגבר
22:55 21/06/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 232) (מסלול ברירת מחדל בהפקדות לחיסכון ארוך טווח לילד), התשפ"ב-2022 של חברי הכנסת ינון אזולאי ומשה ארבל. 6 חברי כנסת תמכו בהצעת החוק, והיא תוחזר לדיון בוועדת הכספים.

מוצע בה לקבוע כי ברירת המחדל לחיסכון ארוך טווח של ילד, שהוריו לא בחרו היכן יופקדו כספי החיסכון שלו תוך שישה חודשים מיום לידתו, תהיה קופת גמל במסלול השקעה עם סיכון מוגבר, וזאת עד שימלאו לילד 18 שנים. עם הגיעו של הילד לגיל 18 - יועבר סכום החיסכון הצבור למסלול של קופת גמל בסיכון בינוני.

על-פי חוק הביטוח הלאומי, מוסמך שר האוצר, באישור ועדת הכספים, לקבוע הוראות בקשר להפקדות ולניהול חיסכון ארוך טווח לילד. מכוח הסמכה זו הותקנו תקנות הביטוח הלאומי שהסדירו, בין היתר, את אופן בחירת קופת הגמל ואת אופן בחירת מסלול ההשקעה, אם הורה לילד הזכאי להפקדת החיסכון לא בחר קופה, בנק או מסלול השקעה.
+בקריאה ראשונה: הגנה מפני עיקול של כספי סיוע שייעודם סיוע להורה עצמאי
22:55 21/06/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק ההוצאה לפועל, תיקון מס' 72,הגנה מפני עיקול של כספי סיוע להורה עצמאי, התשפ"ב, 2022 של חברת הכנסת חוה אתי עטייה. 7 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תוחזר לוועדת חוקה.

מוצע בה לקבוע שכספים המגיעים לחייב במסגרת תוכנית ממשלתית שייעודם סיוע להורה עצמאי יהיו מוגנים מפני עיקול בידי צדדים שלישיים במסגרת הליכים בהוצאה לפועל.
+בקריאה ראשונה: שינוי מועד יום ציון פועלם של אסירי ציון
22:54 21/06/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק תגמולים לאסירי ציון ולבני משפחותיהם (תיקון מס' 9) (שינוי מועד יום ציון פועלם של אסירי ציון וקביעת פעולות לציונו), התשפ"ב-2022 של חברי הכנסת אלכס קושניר, יבגני סובה ויוליה מלינובסקי. בהצעת החוק תמכו 7 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תוחזר לדיון בוועדת הכספים.

מוצע לשנות את מועד ציון פועלם של אסירי ציון הקבוע בחוק, כך שבמקום שיחול ביום ה' בתמוז בכל שנה - יחול ביום י"א בסיון, היום שבו אירע "מבצע חתונה". במבצע זה, ניסתה קבוצת יהודים מסורבי עלייה בברית המועצות לחטוף מטוס אזרחי ריק ב-15 ביוני 1970, במטרה להסב את תשומת ליבה של הקהילה הבינלאומית למצוקת יהודי ברית המועצות ולאיסור שחל עליהם לעלות ארצה.

עוד מוצע לקבוע בחוק פעולות מיוחדות ביחס ליום ציון פועלם של אסירי ציון, כך שיוזכר, בין היתר, בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, בבית הנשיא, בישיבת הממשלה, בצבא הגנה לישראל ובמשטרת ישראל.
+בקריאה ראשונה: העסקת נוער בדוגמנות - כפוף לאישור הורה
22:39 21/06/22  |  עידן יוסף
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק עבודת הנוער, תיקון מס' 21, עבודה בהופעות פרסום, התשפ"ב, של חברי הכנסת רון כץ, לימור מגן תלם וקבוצת חברי כנסת. 8 חברי כנסת תמכו בהצעה והיא תוחזר לוועדה לזכויות הילד.

מוצע לקבוע כי כל העסקה של ילד או נער בני 15 עד 17 בתחום הדוגמנות או הצילומים, לרבות בשלבים מוקדמים של ההעסקה כגון תיווך להעסקה ומבחני במה, ייעשו כפוף לאישור של הורה או אפוטרופוס. האישור יינתן בכתב בהתאם לטופס מובנה. כן מוצע לקבוע שמעסיק הפועל בניגוד לאמור עובר עבירה שדינה קנס או מאסר, ושלהורה או לבן משפחה בגיר אחר ישנה זכות להיות נוכח בזמן ובמקום שבהם מועסק הילד או הנער.
+נתניהו הבהיר שיתמוך בדחייה קצרה של אישור התפזרות הכנסת
21:29 21/06/22  |  עידן יוסף
למרות שסיכויי המהלך קלושים, ראש האופוזיציה נתניהו הבהיר שיתמוך בדחייה של 10-7 ימים באישור סופי של התפזרות הכנסת כדי למצות את המגעים להקמת ממשלה חלופית בכנסת הנוכחית (כאן חדשות).

בגלובס דווח כי נתניהו אכן שוקל לאפשר לחברי הכנסת המכהנים להתמודד שוב במשבצות של המחוזות מה שיקל לא מעט על אנשי שלומו.
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור מעוז   אביר קארה / Abir  kara   אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון טל / Alon  Tal   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov   אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי לסקי / Gaby  Lasky   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   חיים ביטון / Haim Biton   חיים כץ / Haim Katz   יאיר גולן / Yair Golan   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב בן צור / Yoav Ben Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon   יוסף שיין / Shain Yossi   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   לימור מגן תלם / Limor Magen Telem   מאזן גנאים / Mazen  Ghanem   מאי גולן / May  Golan   מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger   מירב בן ארי / Merav Ben Ari   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה (מוסי) רז / Mossi Raz   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz   ניר אורבך / Nir  Orbach   נירה שפק / Nira  Shpak   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סימון דוידסון / Simon Davidson   סלאלחה עלי / Salalha Ali   סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עידית סילמן / Idit  Silman   עמיחי שיקלי / Amichai Chikli   פטין מולא / Patin  Mula   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
המדינה תחויב לפריסה ארצית של בתי משפט קהילתיים בתוך 3 שנים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 24
ועדת החוקה קיימה (יום ג', 21.6.22) דיון מיוחד על משבר השכירות והזכות לקורת גג- מעקב על הרפורמה בחוק השכירות. יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב פתח: "הדיון מתקיים מכוח אחריותנו לחוק השכירות והשאילה המסדיר את אופי היחסים בין המשכיר לשוכר. 30% ממשקי הבית בישראל חיים במציאות של השכרת קורת גג. כולנו יודעים את עומק המשבר בתחום הדיור והשלכתו הדרמטית על כל ענפיו, על החוסן הכלכלי והחברתי, על איכות החיים של ותיקים ומשפחות צעירות, על תרומתו ליוקר המחיה ועד כמה הוא מנקז לתוכו חלק מהליקויים הכלכליים העמוקים ביותר בכלכלה הישראלית.
21/06/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
היבטים חוקיים - מתן וקבלת שוחד לכאורה.
ועדת הכלכלה דנה (יום ג', 21.6.22) בתחרות בשוק האפליקציות לתשלום דיגיטלי, והעמלות שנגבות בגין השירות. היו"ר ביטון, שיזם את הדיון, קרא לפעול להגברת התחרות בשוק אפליקציית התשלום, כשהרגולטורים צריכים להגיב מהר ולא לחכות לתופעות שנצטער עליהן. נציגת רשות התחברות הוסיפה שדרך המלך היא לקדם חובת קישוריות בין האפליקציות בשיתוף פעולה ממשלתי בחקיקה, אך כל הסמכויות על השולחן וייתכן בהמשך ייעשה בהם שימוש.
21/06/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
ועדת החינוך, התרבות והספורט בראשות היו"ר ח"כ שרן השכל, אישרה היום (ג') לקריאה ראשונה את הצ"ח צער בע"ח (הגנה על בע"ח)(תיקון - איסור מלכודות דבק), התשפ"ב-2022.
21/06/2022  |  מירב ארד  |   חדשות
הוועדה לביטחון פנים יחד עם ועדת חוץ וביטחון התכנסה (יום ב', 20.6.22) לדיון המשך בנושא הפרצות בגדר הביטחון ועוטף ירושלים. יו"ר הוועדה לביטחון פנים, מירב בן ארי, ויו"ר ועדת חוץ וביטחון, רם בן ברק, דרשו מנציגי משרד האוצר, הצבא והמשטרה להגיע לפתרון לפער תקצוב העברת הסמכויות. לאחר התחייבות הצדדים בדיון נקבע כי מל"ל יעדכן את יו"ר הוועדות על התהליך.
21/06/2022  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
רון בריימן
רון בריימן
האשמת נתניהו כאילו הוא זה שמונע עסקה, היא עלילה מרושעת המופצת על-ידי מתנגדי נתניהו אשר שכחו מי האויב    אחת השגיאות החמורות ביותר של ממשלת ישראל: ההפרדה בין חטופים לחטופים, ואי-עמיד...
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
פרוץ מלחמת העולם השנייה בהתקפת גרמניה על פולין; הפייסנות של צרפת ואנגליה כלפי גרמניה גרמה לתוצאה הפוכה; צבא צרפת היה חזק מצבא גרמניה אך התרבות הצבאית הצרפתית הייתה תבוסתנית; ניצחון...
יוסף אליעז
יוסף אליעז
אין מנוס מלשמור על ערנות, איסוף מודיעין ומלאי מספיק של חימוש, לרבות מטוסים, טילים ותחמושת אחרת כמו גם אמצעים לגיוס מהיר של כוחות מילואים, רפואה וכל שחיוני להגנה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il