אם אתם נמצאים בסיכון לפתח מחלת כבד, שתיית קפה וסודה יכולה לסייע ולהגן עליכם, כך על-פי מחקר חדש.
חוקרים הציגו בשבוע ה'מחלות העיכוליות' שנערך בניו אורלינס, מחקר שבוצע על-ידי ה'מוסד לסוכרת, מחלות עיכול וכליות', שגילה כי אנשים הנמצאים בסיכון גבוה לפתח בעיות כבד יכולים להפחית את הסיכון על-ידי כך שישתו קפה ומוצרים אחרים המכילים קפאין.
לדברי מוביל המחקר, נעשו מחקרים נוספים שהראו השפעה זו של הקפאין, אך הסיבה מדוע הקפאין מגן מפני מחלות כבד, טרם ידועה. לדבריו, הקפאין חוסם את אחד הרצפטורים (קולט, במערכת העצבים, י.ג.) הנמצאים במוח ובכבד ויש לכך השפעות חיסוניות, אך זוהי השערה בלבד.
במחקרם, אספו החוקרים נתונים מ-5,944 גברים ונשים שנמצאו בסיכון גבוה לפתח נזק בכבד. הסיכון נבע משתיית יתר של אלכוהול, דלקת כבד B או C, עומס יתר של ברזל, עודף משקל או חילוף חומרים לקוי של הסוכרים בדם.
כחלק מהמחקר, נתבקשו המשתתפים לדווח מהם כמויות הקפה, התה והמשקאות הקלים אותם שתו.
החוקרים גילו, כי ככל שהאנשים שתו יותר קפה או משקאות אחרים המכילים קפאין, כך נטייתם לפתח נזק בכבד היתה נמוכה יותר. הממצאים היו זהים בכל קבוצות הגיל, המין והשיוך האתני.
לדברי החוקרים, יש צורך בעבודת מחקר מעבדתית כדי להבין מדוע יש לקפאין כזו השפעה. החשיבות במחקר זה, לדבריהם, צריכה לדרבן מחקרים נוספים באנשים הסובלים ממחלות כבד כדי לבדוק האם שתיית קפה או צריכת משקאות עם קפאין יכולה להוות טיפול למחלה.
חוקרים שהגיבו למחקר אמרו, כי הממצאים מבוססים על אוכלוסייה מסויימת ולכן אינם יכולים לאשר כי קפאין אכן גורם לשינויים בבריאות הכבד. בשלב זה לטענתם, אין אפשרות לומר כי צריכה מוגברת של קפאין יכולה אכן למנוע פגיעה בכבד.
השלב הבא במחקר היא לבדוק מטופלים ולחלק אותם באופן אקראי לקבוצות של 'קפאין' ו'ללא קפאין', וזוף לדברי החוקרים, תהיה הדרך הטובה ביותר אם ההנחה אכן נכונה.