בסוף החודש - דיון בבחירת נשיא בית המשפט העליון

לוין הודיע שיכנס את הוועדה לבחירת שופטים לדיון בבחירת הנשיא והמשנה לנשיא; מהודעתו על סדר היום לא ברור האם הוועדה גם תצביע ותבחר את יצחק עמית ונעם סולברג

איתמר לוין חדשות הוועדה לבחירת שופטים תגובות
הוועדה לבחירת שופטים תתכנס ב-28.11.24 לדון בבחירת נשיא בית המשפט העליון והמשנה לנשיא - הודיע (5.11.24) שר המשפטים, יריב לוין. סדר היום שפרסם לוין כולל את המילה "דיון" ולא את המילה "הצבעה", כך שלא ברור האם באותה ישיבה גם ייבחרו הנשיא והמשנה.

לוין מסרב מזה למעלה משנה למנות נשיא לבית המשפט העליון, מאז פרישתה של אסתר חיות באוקטובר אשתקד, בשל התנגדותו הנחרצת למינויו של השופט יצחק עמית על-פי עקרון הסיניוריטי (הוותק בבית המשפט העליון). עד החודש שעבר שימש עוזי פוגלמן כממלא-מקום הנשיא, ומאז משמש יצחק עמית בתפקיד זה. סמכויותיו של ממלא המקום אומנם זהות לשל הנשיא, אך מדובר במעמד נחות מעצם הגדרת התואר.

בג"ץ חייב את לוין לפני חודשיים להתניע את תהליך בחירת הנשיא, ודחה עתירות שביקשו להורות לו לקדם גם את מינוי מחליפיהם של שלושת השופטים שפרשו בשנה האחרונה (חיות, פוגלמן וענת ברון). מאחר שעל-פי החוק יש לפרסם 21 יום מראש את שמות המועמדים, הודיע לוין שכל השופטים המכהנים בעליון מועמדים הן לנשיא והן לממלא-מקום הנשיא. אולם, למעט עמית והשופט יוסף אלרון - כל יתר השופטים הסירו את מועמדותם; ואילו לתפקיד המשנה מיועד השופט נעם סולברג.

לוין טען, כי השופטים אינם יכולים להסיר את מועמדותם וביקש מהציבור להגיש במישרין ללשכתו התייחסויות והסתייגויות מכל השופטים. הנהלת בתי המשפט השיבה, כי לא ניתן לכפות על איש להיות מועמד לתפקיד כלשהו. נכון להיום, לוין לא מסר פרטים נוספים על הדרך בה בכוונתו לפעול כעת. לעמית מובטחים קולותיהם של חמישה מבין תשעת מחברי הוועדה: סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז, ח"כ קארין אלהרר ונציגי לשכת עורכי הדין, יונית קלמנוביץ ומוחמד נעאמנה; עמית עצמו, שגם הוא חבר בוועדה, לא ישתתף בהצבעה.
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 06/11/2024 | עודכן: 06/11/2024
+בג"ץ: סולברג וברק-ארז ישתתפו בבחירת נשיא העליון 15:09 06/11/24 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
דחה על הסף עתירה בה נטען, ששופטי העליון אינם יכולים להשתתף בדיון הקרוב בוועדה לבחירת שופטים משום שהם גם אמורים להתמנות בעתיד לנשיא/ה על-פי שיטת הסיניוריטי
וילנר וסולברג. לא מתוכנן דיון שכזה [צילום: לע"מ, הרשות השופטת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בסוף החודש - דיון בבחירת נשיא בית המשפט העליון
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / הוועדה לבחירת שופטים
שופטי בית המשפט העליון יצחק עמית ויוסף אלרון הם כצפוי המועמדים היחידים לתפקיד נשיא בית המשפט העליון. יתר שופטי העליון הודיעו (יום ג', 24.9.24) ביממה האחרונה למזכירות הוועדה על הסרת מועמדותם לתפקיד, לאחר שהשר יריב לוין הודיע שכל התריסר מועמדים לנשיאות ולתפקיד המשנה לנשיא. כל השופטים למעט נעם סולברג ואלרון הסירו את מועמדותם לתפקיד המשנה, וסולברג צפוי להיבחר.

1. ילדותיות. לפני כתיבת שורות אלו עברתי על מאות תמונות ארכיון של יריב לוין. רק בבודדות מתוכן, ממש בודדות, הוא נראה מחייך. גם באירועים חגיגיים, גם ברגעי ניצחון - לכל היותר הוא נותן חיוך קפוץ, כאילו מישהו הכריח אותו. קטנתי מלתת פרשנויות בתחום האופי, אך משום מה זה לא מפתיע. לוין נראה ומתנהג כפי שנרדף תמיד, מקופח תמיד. אמש (22.9.24) הוא התגלה גם במלוא ילדותיותו.

שר המשפטים, יריב לוין, מציע את כל שופטי בית המשפט העליון כמועמדים לנשיא בית המשפט ולמשנה לנשיא. לוין פרסם, בשעות האחרונות של הזמן שקצב לו בג"ץ (22.9.24) את שמות המועמדים. כל השופטים, למעט יצחק עמית ויוסף אלרון, צפויים להודיע על הסרת מועמדותם. במצב זה, מובטחת בחירתו של עמית על-פי עקרון הסיניוריטי (הוותק בבית המשפט העליון). אלרון הודיע אשתקד על מועמדותו והוא נחשב למועדף מצד לוין, למרות שאלרון הדגיש שמעולם לא שוחח עימו. בניגוד למקובל, לוין לא הודיע מתי תתכנס הוועדה.

ועדת החוקה התכנסה (יום ב', 16.9.24) לישיבת פיקוח בנושא: חשש לניגוד עניינים ופעולה בניגוד לחוק של חברי הוועדה לבחירת שופטים. היו"ר ח"כ שמחה רוטמן כינס את הדיון בעקבות פניית התנועה למשילות ולדמוקרטיה, בה צוינו דבריו של ראש לשכת עוה"ד עמית בכר בשידור ברשת החברתית אקס, "בהם הוא מודה כי נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים למעשה פועלים על-פי שיקול דעתו של ראש הלשכה...כפועל יוצא מכך ברור לכל בר-בי-רב כי הן עו"ד בכר, הגם שהוא מנוע מהתערבות בעבודת נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה למנוי שופטים, והן חברי הוועדה עצמם פועלים בניגוד להוראות החוק האוסר באופן מפורש ושאינו משתמע לשתי פנים על אפליית מועמדים למשרה כל שהיא, בגין דעותיהם או אמונתם".
16/09/2024 | עידן יוסף | חדשות

שופט בית המשפט העליון, יוסף אלרון, אומר שהציג את מועמדותו לנשיאות בית המשפט העליון ללא כל קשר לשר המשפטים, יריב לוין. אלרון הגיב בכך (15.9.24), בצורה חריגה, לפרסומים ולפיהם הוא המועמד המועדף על לוין.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il