וושינגטון פוסט: צה"ל מקים בסיסים בסוריה, ממזרח לשטח המפורז

צילומי לווין ועדויות של תושבים מקומיים מלמדים על הקמת נקודות תצפית וסלילת דרכים בתוך שטח סוריה צה"ל: פועלים בשטח המפורז ובנקודות אסטרטגיות סוריה: מו"מ לפריסת הצבא בגבול

איתמר לוין חדשות אסד - הנפילה תגובות
צה"ל מקים בסיסים בשטח סוריה, ממזרח לשטח המפורז שאותו תפס בחודש דצמבר שעבר, לאחר נפילת משטרו של בשאר אסד – מה שמלמד על האפשרות של הישארות ארוכה ואולי אף קבועה בשטח זה. כך מדווח (3.2.25) וושינגטון פוסט, בהסתמך על צילומי לווין ושיחות עם תושבים מקומיים. צה"ל לא הכחיש את הדברים.

צילומי הלווין מראים קרוב לעשרה מבנים וכלי רכב בבסיס מוקף חומה ליד הכפר ג'ובאת אל-חשאב, ומבנה כמעט זהה שמונה קילומטרים דרומה. השניים מחוברים בדרכי עפר חדשות, כאשר הראשון מעניק נקודת תצפית משופרת, ואילו השני שולט על הדרכים באיזור. שני הבסיסים ממוקמים במה שהיה שטח סוריה ונראה שמדובר בעמדות תצפית קדמיות, הדומות לאלו הממוקמות בצידו הישראלי של הגבול.

שטח מנוקה כמה קילומטרים נוספים דרומה הוא ככל הנראה הכנה לבסיס נוסף. עוד חושפים הצילומים כביש חדש, 15 ק"מ דרומית לעיר קוניטרה, המשתרע מן הגבול אל ראש גבעה ליד הכפר כודאנה, וכך מעניק לישראל עוד נקודת תצפית. בדרום סוריה פועלות מיליציות עצמאיות, שאינן קשורות לארגון הייאת תחריר א-שאם בראשותו של הנשיא הזמני, אחמד א-שרע, שהוביל את הפלתו של אסד. אנשי מיליציות אלו גם היו הראשונים להיכנס לדמשק, שעות אחדות לפני אנשי תחריר א-שאם.

השטח המפורז משתרע על פני 240 קמ"ר והוא נוצר בהסכם ההפרדה של 1974. ישראל טוענת שההסכם עבר מן העולם בעקבות נפילתו של משטר אסד. כוחות המשטר החדש למעשה אינם קיימים באזור הגבול עם ישראל, אם כי א-שרע הכריז על מחויבותו להסכם ההפרדה. החלק הרחב ביותר של השטח הוא בן שמונה קילומטרים, אך תושבים מקומיים טוענים שבכמה מקומות נכנסה ישראל מספר קילומטרים מזרחה לתוך שטח סוריה.

שר ההגנה הסורי, מוארף אבו-קסרה, אמר לפוסט, כי מדובר בתוקפנות חסרת הצדקה נגד העם הסורי, שכן האיום האירני על ישראל משטח סוריה שוב אינו קיים. "הייתה להם בעיה עם אירן; הצלנו אותם מאירן", הוסיף. לדבריו, צה"ל יכול להגן על גבול ישראל מעמדותיו הקודמות ועליו לחזור אליהן. יחידה סורית ערוכה לחזור לעמדות שהחזיק הצבא עד נפילת המשטר ומתקיים כעת מו"מ באמצעות האו"ם וארה"ב כדי לאפשר זאת, אומר אבו-קסרה.

לדברי תושבים מקומיים, צה"ל הקים מחסומים, סגר דרכים, הרס בתים, עקר תושבים וירה על מפגינים. עוד הם טוענים, כי בכפרים לא נותר נשק, שכן כאשר חיילי צה"ל דרשו לקבל את הנשק שהותירו אחריהם החיילים הנמלטים – הדרישה נענתה.

צה"ל אומר בתגובה, כי כוחותיו פועלים בדרום סוריה, בתוך השטח המפורז ובנקודות אסטרטגיות, כדי להגן על תושבי ישראל וכי אין אמת בטענות על גירוש תושבים. בתגובה לטענות בדבר ירי על אזרחים, דובר צה"ל אומר שהכוחות פעלו בהתאם לנהלים הרגילים לאחר שהמפגינים התבקשו להתרחק מן החיילים, וכי הם ירו בתגובה לאחר שנפתחה עליהם אש. ארגון בשם "ההתנגדות המוסלמית בסוריה" נטל את האחריות לתקרית; מורדים מקומיים אמרו שמדובר היה במשפחת שחשבה בטעות שמדובר בניסיון סורי לעצור את בניה.
הידיעה המלאה
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 03/02/2025 | עודכן: 03/02/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
וושינגטון פוסט: צה"ל מקים בסיסים בסוריה, ממזרח לשטח המפורז
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
החורף הנוכחי הוא היבש ביותר מזה 100 שנים. כך עולה מנתונים שפרסמה (יום א', 2.2.25) רשות המים, אשר לפיהם כמות המשקעים המוערכת באזורי המילוי החוזר עומדת על כ-55% בלבד מהממוצע הרב-שנתי.

ניתן להחיל על עבירות הלבנת ההון את "הלכת הצְפִיוּת", לפיה מי שאמור לצפות בצורה סבירה שמעשהו יהווה עבירה - אכן יורשע בה. אין לקבוע כלל גורף שכזה, אך יש מקום להשתמש בהלכה זו כדי למנוע מצב בו קשיים ראייתיים יסכלו את השגת מטרתו של החוק. כך קובע (2.2.25) שופט בית המשפט העליון, חאלד כבוב, בפסיקה המרחיבה את האפשרות להרשיע בעבירה זו, שהעונש המירבי עליה הוא חמש או עשר שנות מאסר.

מנכ"ל משרד החוץ, עדן בר טל, חשף את הסדר ניגוד העניינים שעל פיו יפעל במהלך כהונתו, במטרה למנוע מצבים של השפעה בלתי הוגנת או ניגוד אינטרסים בהחלטותיו. המסמך, שהוגש לשר החוץ גדעון סער וליועצת המשפטית של המשרד, מפרט את התחומים שבהם בר טל יימנע מעיסוק ואת הגופים שלגביהם קיימת מגבלה משפטית.
03/02/2025 | עידן יוסף | חדשות

הצעת חוק חדשה, שנתמכת עקרונית על-ידי הממשלה, מבקשת לשים סוף לכפילויות הקיימות בקביעת הדירוג החברתי-כלכלי של יישובים בתוך מועצות אזוריות. יוזם ההצעה, יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני, טוען כי החוק ימנע עיוותים בהחלטות ממשלתיות, ייצור אחידות בשימוש בנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס), ויסדיר את אופן קביעת המדדים.
03/02/2025 | עידן יוסף | חדשות

שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, פנה (יום א', 2.2.25) במכתב רשמי לשרי החוץ של בריטניה, צרפת וגרמניה, בעקבות הודעתם המשותפת שהביעה דאגה מהחוק שאוסר על פעילות אונרא בישראל, לרבות במזרח ירושלים.
02/02/2025 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il