ראש עיריית בית שמש ובני משפחתו הותקפו בידי קיצוניים חרדיים

ראש עיריית בית שמש, שמואל גרינברג, הותקף על-ידי קיצוניים ביציאתו מאירוע משפחתי רכבו נופץ והושחת, אך הוא ומשפחתו חולצו בשלום בסיוע המשטרה בנו נזקק לטיפול רפואי

עידן יוסף חדשות משמר העיר תגובות
רגעי התקיפה [צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
ראש עיריית בית שמש, שמואל גרינברג, הותקף אמש (19.3.25) על-ידי חרדים קיצוניים בעת שיצא מחתונת אחיינו בעיר. במהלך התקיפה של האספסוף, רכבו נופץ והושחת וההמון הפך את המכונית. למרבה המזל, גרינברג ובני משפחתו חולצו מהמקום בשלום. עם זאת, בנו של ראש העירייה נזקק לטיפול רפואי בעקבות האירוע.
רגעי התקיפה [צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
שוטרים שהגיעו למקום שמו קסדה על ראשו והבהילו אותו בריצה לרכב מילוט. בהודעה שפרסמה לשכתו של גרינברג נמסר כי הותקף על-ידי קיצוניים בעת שיצא משמחה משפחתית. גרינברג סומך על משטרת ישראל שתמצה את הדין עם פורעי החוק".

סגן ראש העירייה, יצחק אלמליח (שס), גינה את התקיפה מבלי לציין את זהות התוקפים ואת הנהגתם הרוחנית: "נדהמתי והזדעזעתי מהאירוע החמור שבו הותקף ראש העיר, חברי שמואל גרינברג באלימות קשה. מדובר במעשה בריוני ומסוכן שאין לו מקום בשום חברה. עצם העובדה שראש עיר בישראל נאלץ להיות מחולץ תחת אבטחה ועם קסדה על ראשו מחשש לפגיעות נוספות – היא בלתי נתפסת. אך חמור מכך, פגיעה בבני משפחתו היא חציית קו אדום שאסור להשלים איתו. העובדה שבנו של ראש העיר נפצע ונזקק לטיפול רפואי רק ממחישה עד כמה אלימות הקיצונים לא יודעת גבול. בית שמש היא עיר של כל תושביה, ולא ניתן לקבוצה שולית לפגוע בנו. אני קורא לכל הנציגים בעירייה לגנות ולדחות את האלימות. אני סומך על משטרת ישראל שתפעל למצות את הדין עם הפורעים ולוודא שמקרים חמורים כאלה לא יישנו".
[צילום: שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים]
זו אינה הפעם הראשונה שבה ראש העירייה נתקל באיומים מצד גורמים קיצוניים. לפני כשמונה חודשים, הופיעו כתובות גרפיטי מאיימות על קירות בשכונה קיצונית בעיר, בהן נכתב בין היתר: "הורס בתי כנסת, סופך יהיה כמו מוחמד דף". בעקבות זאת, פתחה המשטרה בחקירה, וגרינברג הבהיר אז: "האיומים לא יעצרו אותי ואמשיך לפעול בעבודתי המוניציפלית" .

לפני ימים אחדים הותקף משה פרוש, מנכ"ל עיתון "המבשר" ובנו של שר ירושלים ומסורת ישראל מאיר פרוש, על-ידי חסידי גור. התקיפה התרחשה בבניין מגוריו של אביו, וכללה גם נעילת נכדו הפעוט של מאיר פרוש בביתם למשך עשר שעות. ​

אירועים אלה מזכירים את התקיפה האלימה שאירעה לפני כשנה נגד ראש עיריית אלעד, ישראל פרוש. פרוש הותקף על-ידי קיצוניים שהתנגדו למדיניותו, הוקף במפגינים ונאלץ להימלט מהמקום תחת אבטחה. התקיפה הובילה לגינויים נרחבים מצד אישי ציבור, שקראו להפסיק את ההסתה ולכבד את נבחרי הציבור גם אם יש מחלוקות פוליטיות או אידיאולוגיות.

המשטרה פתחה בחקירה לבירור נסיבות האירוע, וטרם נעצרו חשודים. תושבי בית שמש הביעו זעזוע מהתקיפה, וקראו להגברת הביטחון בעיר.

Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 20/03/2025 | עודכן: 14/07/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ראש עיריית בית שמש ובני משפחתו הותקפו בידי קיצוניים חרדיים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / משמר העיר
מועצת עיריית רמת השרון אישרה השבוע את הצעתו של ראש העירייה, יצחק רוכברגר, להקמת צוות שיגבש מסמך מדיניות חדש בנוגע לפתיחה וסגירה של בתי עסק ומקומות בילוי ומסחר. זאת, בטענה שחוק העזר העירוני הקיים מיושן ואינו עונה על צורכי העיר.
13/03/2025 | עידן יוסף | חדשות

עיריית רמת השרון מוצאת את עצמה בעין הסערה בעקבות דרישות משפטיות לאכוף את חוק העזר העירוני האוסר מסחר בשבת. מרכז הקניות "ביג פאשן גלילות", אשר נמצא בשטח השיפוט של העיר, החל לפעול בשבתות, מהלך שמעורר התנגדות ציבורית.
10/03/2025 | עידן יוסף | חדשות

שבעה ראשי מועצות מקומיות בדואיות בעבר ובהווה ותשעה נוספים מואשמים בקבלת שוחד במיליוני שקלים מרשת חינוך ובעליה, ששמותיהם אסורים בפרסום, תמורת מתן זכיונות להפעלת בתי ספר ביישוביהם. כתבי האישום נגדם הוגשו (3.3.25) לבית המשפט המחוזי מרכז.

חברת התשתיות אולניק תובעת 14.8 מיליון שקל מהמועצה האיזורית חוף הכרמל. התביעה, שהוגשה (25.2.25) לבית המשפט המחוזי בחיפה, נוגעת לעבודות פיתוח ותשתיות ציבוריות שביצעה אולניק עבור המועצה במסגרת הקמת שכונה בת 370 דירות בעתלית.

סגן ראש עיריית ראשון לציון לשעבר, מקסים בביצקי, יבצע 350 שעות עבודות לשירות הציבור (של"צ), לאחר שהורשע בעבירות מרמה, זיוף ועוד. כך קובע (12.2.25) נשיא בתי משפט השלום במחוז המרכז, מנחם מזרחי, אשר גם דחה את בקשתו של בביצקי לבטל את הרשעתו.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il