שדרגו את המכשיר: בעוד חצי שנה - סוף עידן הסלולר הישן

מ-1 בינואר 2026 לא יוכלו כ-700 אלף ישראלים להשתמש במכשירים שאינם תומכים בטכנולוגיות דור 4 ומעלה המשמעות: בלי שיחות, בלי נתונים, ובלי התרעות חרום קו בדיקה חינם נפתח במספר כוכבית 235 שר התקשורת: "העתיד כבר כאן - וישראל לא נשארת מאחור"

עידן יוסף חדשות תגובות
הספירה לאחור החלה: מ־1 בינואר 2026, כל מכשיר סלולרי בישראל שאינו תומך בטכנולוגיות דור רביעי (4G) ומעלה - יחדל מלתפקד. המכשירים הוותיקים ייהפכו לבלתי שמישים, ולא ניתן יהיה דרכם להוציא או לקבל שיחות, לשלוח הודעות, לגלוש באינטרנט, או לקבל התרעות חרום. המשמעות: כל מי שלא שדרג - ימצא את עצמו מנותק.

המהלך, אשר נמשך בהדרגה מאז 2021, נכנס כעת לישורת האחרונה - ומשרד התקשורת פותח בקמפיין הסברה נרחב, כולל קו בדיקה מהירה וחינם במספר המקוצר כוכבית 235. דרך קו זה, יכול כל אזרח לבדוק בקלות האם המכשיר שברשותו תואם לטכנולוגיות החדשות. כיום, כ־695 אלף מיליון ישראלים עודם משתמשים בדור הישן, בהם כ־150 אלף בעלי טלפונים כשרים. התחילת השנה עמד מספרם של משתמשי הדור הישן על כ-1.2 מיליון.

"זה יכול להציל חיים"

"אנחנו מסמנים היום את תחילתו של שלב נוסף לשדרוג חוויית התקשורת של אזרחי ישראל", אמר שר התקשורת שלמה קרעי. "אני קורא לציבור - אל תחכו לרגע האחרון. בדקו כבר עכשיו אם המכשיר שלכם תומך בדור 4 ומעלה. זה יכול להציל חיים. העתיד כבר כאן - וישראל לא נשארת מאחור".

גם מנכ"ל משרד התקשורת, אלעד מקדסי, הדגיש את חשיבות ההיערכות המוקדמת: "מדינת ישראל עוברת לדור 4 ולדור 5, ורוב מוחלט של הציבור כבר נהנה משירות סלולרי בטכנולוגיה מתקדמת. אנו משיקים היום, חצי שנה לפני סגירת הרשתות הישנות, את שירות כוכבית 235, וקוראים לכל מי שחושש שהמכשיר שלו או של קרוב משפחתו אינו תומך בדורות מתקדמים - לבדוק עוד היום אם הוא נדרש להחליף את המכשיר".

אין דור 4? אין התרעות חרום

מלבד הפגיעה בשירותי השיחה והגלישה, אחת ההשלכות המרכזיות - במיוחד אחרי מבצע "עם כלביא" - היא היעדר קבלת התרעות חירום במקרי אזעקה או תקיפה. התרעות אלו נשלחות כיום רק למכשירים תומכי דור 4 ומעלה עם VoLTE (שיחות קול על גבי הרשת). מכשירים ישנים לא יקבלו אותן כלל, או שיקבלו אותות שגויים ומאוחרים - דבר שעלול לסכן חיים.

לא רק מכשירים - גם שערים וחיישנים

המהלך כולל גם את סגירת התמיכה בטכנולוגיות מיושנות במערכות תקשורת בין מכונות (M2M), כמו שערים חשמליים, חיישני תאורה, מערכות השקיה ועוד. משנת 2026, רק מערכות שתומכות בטכנולוגיות דור 4 ו-5 תמשכנה לפעול.

המהלך - שהינו חלק ממגמה עולמית - נועד לפנות תדרים עבור הרשתות החדשות ולשפר משמעותית את תשתית התקשורת הסלולרית בישראל. לפי משרד התקשורת, מדובר בשדרוג שיביא לשיפור משמעותי באיכות השיחות, במהירות הגלישה וביציבות הרשת.

איך תדעו אם אתם מוכנים?

משרד התקשורת מפרסם רשימת צעדים לבדיקת מוכנות לקראת המעבר:

  • ניתן לבדוק את התאמת המכשיר בטלפון כוכבית 235 או באתר ספק הסלולר.
  • ודאו שהמכשירים שלכם תומכים בדור 4 או 5 ומופעלת בהם פונקציית VoLTE.
  • בדקו האם מערכות תקשורת חכמות (כגון שערים, מצלמות או חיישנים) תואמות את הטכנולוגיות החדשות.
  • אם המכשיר שברשותכם אינו תומך - יש להיערך להחלפתו לפני סוף 2025.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 02/07/2025 | עודכן: 02/07/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שדרגו את המכשיר: בעוד חצי שנה - סוף עידן הסלולר הישן
תגובות  [ 2 ] מוצגות   [ 2 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
לא קונה את זה
3/07/25 16:58
2
בעיה
3/07/25 17:34
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
קבוצת בזק הודיעה (02.07.25) כי היא בוחנת יוזמה להקמת כבל תת-ימי חדש שיחבר את ישראל לנקודות נחיתה אסטרטגיות באירופה, במטרה להגדיל את קיבולת תעבורת האינטרנט של ישראל מול העולם ולחזק את מעמדה כגשר תשתיתי בין המזרח למערב.
02/07/2025 | יואב יצחק | חדשות

מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, הכריז אמש (יום ג', 1.7.25) רשמית על הפסקת כלל פעילויותיה של הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי (USAID), כאשר יתרת התוכניות ייקלטו תחת משרד החוץ האמריקני. המהלך, שנסגר באופן רשמי ב-1 ביולי 2025, משלים תהליך של פירוק הסוכנות עליו הוכרז כבר בחודש מרס.
02/07/2025 | מירב ארד | חדשות

חברת ההפקה האמריקנית פראמונט תשלם לנשיא דונלד טראמפ 16 מיליון דולר, במסגרת הסדר פשרה בעקבות תביעה במיליארד דולר שהגיש נגד רשת הטלוויזיה CBS שבבעלותה. הודעה על ההסדר נמסרה הלילה (2.7.25) והוא צפוי לעורר ביקורת עזה בתוך הקבוצה ומחוצה לה.

רימון רסס הושלך בלילה (02.07.25) לחצר ביתה של אשת העסקים ניקול ראידמן בשכונת הרצליה פיתוח. ראידמן, מהמקורבות לבני הזוג נתניהו, לא נפגעה - אך נגרם נזק קל למבנה.
02/07/2025 | יואב יצחק | חדשות

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הודיע שישראל הסכימה לתנאים להפסקת אש של 60 יום ברצועת עזה. בהודעה שפרסם (יום ד', 2.7.25) ברשת החברתית הפרטית שבבעלותו ציין כי נציגי קטר ומצרים צפויים להגיש את "ההצעה הסופית הזאת", כלשונו, לחמאס.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il