טראמפ שוקל להכריז על מצב חירום בדיור: צעדים דרמטיים וצפי להתאוששות בשוק

שר האוצר סקוט בסנט מתאר את המשבר כאתגר לאומי ממדרגה ראשונה שכר הדירה מצוי במגמת ירידה אך מחירי הבתים נותרים גבוהים צעדי מדיניות נבחנים: הורדת עלויות סגירה, פישוט היתרים והגדלת היצע הבנייה ירידת הריביות צפויה להביא לעלייה בעסקות נדל"ן

יואב יצחק חדשות ממשל טראמפ 2.0 תגובות
שר האוצר האמריקני סקוט בסנט אמר בראיון לרויטרס (01.09.25) כי ממשל הנשיא דונלד טראמפ נערך בשבועות הקרובים להציג צעדים חדשים במטרה להתמודד עם יוקר הדיור. לדבריו, מדובר במשבר שהחריף בעקבות המדיניות המוניטרית ההדוקה של הפדרל ריזרב, והוא הפך לדאגה המרכזית של הציבור בארצות הברית.

בסנט הדגיש כי שכר הדירה מצוי כעת במגמת ירידה - נתון המקל על אמריקנים שאינם בעלי דירות - אך מחירי הבתים נותרו גבוהים. הוא העריך כי עם תחילת ירידת הריביות צפויה עלייה במספר עסקות הנדל"ן ובמכירות הבתים, שכן בעלי משכנתאות בריבית נמוכה יציעו את נכסיהם לשוק ובכך יתרחב ההיצע.

על-פי נתונים עדכניים, שכר הדירה החציוני ירד ל־1,400 דולר באוגוסט - ירידה של כ־0.9% בשנה החולפת - והביא את שיעור הדירות הריקות ל־7.1%, הגבוה ביותר מאז 2017. במקביל, שיעור הריבית על משכנתה ל־30 שנה ירד ל־6.29% - הרמה הנמוכה ביותר זה 11 חודשים - מה שעשוי להמריץ את השוק. למרות זאת, מחיר הבתים החציוני נותר גבוה ועומד על כ־439,450 דולר, כאשר מלאי הדירות למכירה נותר לחוץ במיוחד בדרום ובמערב ארה"ב.

הממשל בוחן צעדים מבניים שנועדו להרחיב את ההיצע ולהקל על היזמים, בהם פישוט תהליכי מתן היתרי בנייה, קידום סטנדרטיזציה של קודי בנייה, שחרור קרקעות פדרליות לבנייה ואף פטורים ממכסים על חומרי בנייה. בסנט ציין כי גם הכרזה על מצב חירום לאומי בדיור בסתיו הקרוב נמצאת על הפרק, אם יחריף המשבר. לדבריו, צעדים אלו אינם רק מהלך כלכלי אלא גם תגובה פוליטית וחברתית רחבת היקף, שתשפיע על מערכת הבחירות הקרובה ב־2026.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 09/09/2025 | עודכן: 09/09/2025
+השעון מתקתק: ארה"ב מתקרבת לאיסור ייבוא רחפני DJI 08:49 09/09/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
DJI שולטת ביותר ממחצית שוק הרחפנים בארה"ב ▪ סעיף 1709 בחוק ההגנה מחייב בדיקת אבטחה עד 23.12.25 ▪ אם לא תתקיים בדיקה - ייאסר שיווק וייבוא דגמים חדשים
[צילום: טד שאפרי/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
טראמפ שוקל להכריז על מצב חירום בדיור: צעדים דרמטיים וצפי להתאוששות בשוק
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ממשל טראמפ 2.0
בית משפט הפדרלי לערעורים במחוז השני דחה (8.9.25) את ערעורו של הנשיא דונלד טראמפ על חיובו לפצות את העיתונאית ג'ין קרול ב-83.3 מיליון דולר. קרול טענה, כי טראמפ תקף אותה מינית בשנות ה-90. בתגובה טראמפ השמיץ אותה ובעקבות זאת חויב לפצות אותה על לשון הרע. החלטת בית המשפט, שמושבו במנהטן, ניתנה פה אחד בידי שלושת השופטים.

שוטרים פדרליים ועובדי שירות הפארקים הלאומיים פירקו חלקים מהמשמרת למען השלום בלפאייט סקוור, מול הבית הלבן, כ-36 שעות לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הורה: "תפרקו את זה. היום. עכשיו." כך דווח ב־The Washington Post.
08/09/2025 | מירב ארד | חדשות

חתיכת תור זהב. שוק העבודה חלש, האינפלציה חזקה, התחזיות פסימיות. בין אם מאשימים את מדיניותו של דונלד טראמפ בתחומי המכסים וההגירה, או את מדיניות הריבית של ג'רום פאואל – הממשל הפדרלי אינו מסייע לכלכלה האמריקנית, טוען וושינגטון פוסט.

שלטונו של אדם אחד הוא טעות – זהו הרעיון הפוליטי שאיחד את האמריקנים ב-250 שנות עצמאותם. רובם מסכימים שהממשל הפדרלי איטי ובלתי יעיל. שני אלו הפכו שלטון יחיד של הנשיא לבלתי אפשרי. אבל זה בדיוק מה שעושה דונלד טראמפ. ההשלכות עצומות אך לא פופולריות: התמיכה בטראמפ היא שלילית (פער בין תומכים למתנגדים) בשיעור של 14 נקודות – כמו ג'ו ביידן אחרי העימות ההרסני ביוני אשתקד. אז כיצד הוא משיג את מבוקשו?

משרד התחבורה של ארצות הברית הודיע השבוע כי הוא מבטל את ההצעה שהייתה מחייבת חברות תעופה לפצות נוסעים בסכום של 200 דולר או יותר במקרה של עיכובים משמעותיים או ביטולי טיסות שנגרמו באשמת החברה - כגון תקלות תחזוקה או מחסור בצוות.
06/09/2025 | מירב ארד | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il