מפגן כוח רפובליקני: טקס האזכרה לצ'רלי קירק הפך לעצרת פוליטית באריזונה

עשרות אלפי אנשים מילאו את אצטדיון סטייט פארם בגלנדייל טראמפ כינה את קירק "גיבור אמריקני גדול" והטיל את האחריות למותו על "השמאל הרדיקלי" האלמנה אריקה סולחת לחשוד ברצח ומדגישה שבעלה "עזב ללא חרטות"

יואב יצחק חדשות תגובות
עשרות אלפי אנשים השתתפו באריזונה בטקס האזכרה לצ'רלי קירק (21.09.25), הפעיל השמרני בן ה-31 שנורה למוות (10.09.25) בקמפוס מכללה ביוטה. באצטדיון סטייט פארם בגלנדייל, שבו 63,400 מושבים, התקבצו מתאבלים לבושים באדום, לבן וכחול. הטקס נמשך יותר מחמש שעות, ושילב הופעות של להקות רוק נוצריות עם נאומים פוליטיים של בכירי המפלגה הרפובליקנית.

הנשיא דונלד טראמפ אמר בדבריו כי קירק היה "גיבור אמריקני גדול" ו"קדוש מעונה למען חירותה של אמריקה". הוא ציין כי קירק "לא שנא את יריביו", והודה כי מתקשה לאמץ תכונה זו בעצמו. טראמפ התנצל בפני אלמנתו, אריקה, אך במקביל האשים את "השמאל הרדיקלי" במותו של קירק ואיים לנקוט צעדים נגד ארגונים ותורמים שלטענתו "חוגגים את מותו".
מסרים תקיפים וקריאה להמשך המאבק
דנה ווייט, הנשיא טראמפ, אילון מאסק ויו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון, בטקס אזכרה לצ'רלי קירק [צילום: רוס ד. פרנקלין/AP]
סגן הנשיא ג'יי.די. ואנס קרא לקהל לזכור את קירק כ"גיבור לארצות הברית" ו"קדוש מעונה למען האמונה הנוצרית". סגן ראש הסגל סטיבן מילר הזהיר כי ההתנקשות "העירה דרקון" והבטיח כי המחנה השמרני נחוש להציל את הציוויליזציה המערבית. שר ההגנה פיט הגסת' ומזכיר המדינה מרקו רוביו שיבחו את אומץ ליבו של קירק, שהעז לפעול בקמפוסים עוינים.

בין המשתתפים נצפה גם אילון מאסק, שישב לצדו של טראמפ. האווירה באצטדיון נעה בין תחושת כנסייה חגיגית לאספה פוליטית, ובסיומו שר לי גרינווד את ההמנון הקמפייני של טראמפ "God Bless the USA".

אלמנתו של קירק – סליחה, מחילה וקריאה לאמונה
האלמנה אריקה קירק [צילום: ג'וליה דמארי ניקינסון/AP]
בדבריה המרגשים אמרה אריקה קירק כי "על אף הצער הבלתי נתפס, אני מוצאת נחמה בכך שצ'רלי עזב את העולם הזה ללא חרטות". היא תיארה את בעלה כמי שחי את חייו מתוך שליחות – נאמן לאמונתו, לערכיו ולמשפחתו – והוסיפה כי "גם אם חייו נגדעו באכזריות, הוא השאיר אחריו מורשת של אומץ ואמונה".

אריקה הדגישה כי היא סולחת לטיילר רובינסון, בן 22 מיוטה, הנאשם ברצח, ואמרה כי "שנאה לא תרפא את הפצע, רק מחילה תאפשר לנו להמשיך קדימה". היא קראה לנוכחים לשאוב השראה ממסירותו של קירק: "הוא רצה שנמשיך להילחם למען האמת, למען המשפחה, למען החירות. זו הדרך האמיתית להנציח את חייו".
מורשתו של קירק והשפעתו על הפוליטיקה השמרנית
הקהל מאזין לנשיא דונלד טראמפ בטקס האזכרה [צילום: ג'וליה דמרי ניקינסון/AP]
קירק ייסד את הארגון "נקודת טורנינג" (Turning Point USA), שהפך תחת הנהגתו לארגון שמרני רב־השפעה בשווי מיליוני דולרים, עם סניפים ביותר מ–3,000 קמפוסים בארצות הברית. הוא היה מזוהה מאוד עם תנועת MAGA ותמך באופן בלתי מסויג בדונלד טראמפ. קירק נחשב לאחד מאדריכלי ההתגייסות של הדור הצעיר למען טראמפ בבחירות 2016, 2020 ו–2024, והיה שותף מרכזי בהפיכתו של הקמפוס האמריקני לשדה קרב פוליטי.

במחנה השמרני ראו בו דמות מעוררת השראה – צעיר שצמח מהשטח, הפך לסלבריטאי פוליטי והצליח להטמיע את ערכי הימין הנוצרי בקהלים צעירים. מנגד, מבקריו ציינו כי הוא נקט לעיתים רטוריקה פרובוקטיבית שנתפסה כגזענית ואנטי־מהגרת. תומכיו השיבו כי מדובר בקטיף מכוון של התבטאויות, שנועד להכתים את דמותו של מי שראו בו לוחם אמיץ על ערכי החירות והשמרנות.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 22/09/2025 | עודכן: 22/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מפגן כוח רפובליקני: טקס האזכרה לצ'רלי קירק הפך לעצרת פוליטית באריזונה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il