8 מלש"ח קנס על שופרסל: אי-מענה לדרישות מידע עיכב את מחקר המזון

אי-מסירת נתונים מלאים במסגרת מחקר המזון הובילה להטלת עיצום כספי משמעותי ברשות התחרות קובעים כי המידע היה קיים אך לא נמסר בזמן שופרסל טענה לטעויות אנוש ולחוסר מידתיות, אך הטענות נדחו העיצום הופחת מהתקרה המרבית אך נותר גבוה

עידן יוסף חדשות תגובות
רשות התחרות הטילה עיצום כספי בסך 8,091,626 ש"ח על שופרסל, לאחר שקבעה כי הרשת לא מסרה במלואם ובמועד נתונים שנדרשו ממנה לצורך מחקר ענף המזון. ההחלטה ניתנה לאחר הליך שימוע, ודוחה את עיקר טענות החברה בדבר עמידה בדרישות וחוסר סמכות מצד הרשות .

לפי ההחלטה, שופרסל נדרשה כבר בספטמבר 2023 להעביר לרשות נתונים מפורטים על עלויות תפעוליות של מוצרי ספקים ומותג פרטי, ברמת פירוט חודשית וברמת מק"ט. הנתונים נדרשו מכוח סעיף 46(ב) לחוק התחרות הכלכלית, כחלק ממחקר רוחבי שמבצעת הרשות בענף המזון .

מה נדרש - ומה לא נמסר

ברשות התחרות קבעו כי בעוד שחלק מהנתונים נמסרו, המידע המרכזי שעסק בעלויות תפעוליות מפורטות לא הועבר כנדרש. שופרסל הפנתה תחילה לדוחות הכספיים הפומביים שלה, אך ברשות קבעו כי אלה אינם עומדים בדרישות, שכן הם מציגים נתונים מצרפיים, שנתיים וללא פילוח לפי מוצרים או ספקים.

רק לאחר שיחות רבות, דרישת נתונים נוספת ומעורבות של ההנהלה הבכירה, התברר כי בידי שופרסל קיימות טבלות פנימיות מפורטות - ובהן טבלת עלויות חודשיות וטבלת העמסת עלויות לפי קטגוריות - אשר עונות לדרישות המקוריות. טבלות אלה לא נמסרו במענה הראשוני, חרף קיומן בחברה.

משך העיכוב והשלכותיו

ברשות התחרות מציינים כי המענה המלא הושלם רק כחמישה חודשים לאחר המועד האחרון שנקבע, וכעשרה חודשים לאחר משלוח הדרישה הראשונה. בתקופה זו, כך לפי ההחלטה, נגרם עיכוב ממשי לעבודת מחקר המזון, תוך השקעת משאבים ניכרת מצד הרשות בניסיונות לקבל את המידע החסר.

עם זאת, ברשות קבעו כי לא נמצאה כוונה מצד שופרסל למנוע מידע או להשפיע על תוצאות המחקר, ולכן נבחר מסלול של עיצום כספי ולא הליך חמור יותר.

בהחלטה מפורט מנגנון חישוב העיצום: מחזור המכירות של שופרסל בשנת 2023 נאמד בכ־15 מיליארד ש"ח, כך שהתקרה העקרונית עמדה על כ־450 מיליון ש"ח. עיצום הבסיס הועמד על 50% ממסגרת זו, אך בשל מגבלות החוק הופחת לסכום המרבי המותר. לאחר הקלות שונות - ובהן מסירת הנתונים בסופו של דבר - נקבע העיצום הסופי על כ־8.1 מיליון ש"ח.

טענות שופרסל - ועמדת הרשות

שופרסל טענה בין היתר כי עמדה בדרישות, כי הדרישה השנייה נשלחה בחוסר סמכות, וכי מדובר בהפרה טכנית שאינה מצדיקה עיצום כה גבוה. רשות התחרות דחתה את הטענות וקבעה כי הסמכות לדרוש "ידיעות" כוללת גם מידע שאינו מתועד במסמך אחד סדור, וכי העיכוב והחסר גרמו לפגיעה ממשית בעבודת הרשות.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 23/01/2026 | עודכן: 23/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
8 מלש"ח קנס על שופרסל: אי-מענה לדרישות מידע עיכב את מחקר המזון
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ארצות הברית הודיעה (22.1.26) כי השלימה את פרישתה מארגון הבריאות העולמי, בתום תקופת הודעה מוקדמת של שנה. בהודעה הרשמית מסרו משרד הבריאות האמריקני ומשרד החוץ כי המהלך נובע מניהול כושל של משבר הקורונה שמקורו בווהאן (סין), אי־יישום רפורמות חיוניות ואי־יכולת להוכיח עצמאות מהשפעה פוליטית של מדינות חברות.
23/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

חברת שיכון ובינוי מנהלת מגעים ראשוניים עם מספר גורמים שונים למכירת כלל מניות שיכון ובינוי אנרגיה המוחזקות על ידה. כיום (יום ו', 23.1.26) מחזיקה שיכון ובינוי ב-71.36% ממניות שיכון ובינוי אנרגיה, בשווי של כ-2.9 מיליארד שקל.

חברת ארית תעשיות חתמה הסכם מסחרי בין החברה הבת, רשף טכנולוגיות, לבין חברה ממערב אירופה, לשיתוף פעולה בתחום שיווק וייצור מרעומים עבור מדינות נאט"ו באירופה. החברה הודיעה לבורסה (יום ו', 23.21.26) כי ההסכם נחתם אתמול בהמשך למזכר הבנות שעליו דיווחה החברה בפברואר 2025, ולאחר קבלת רישיונות שיווק להעברת ידע ממשרד הביטחון והשלמת משא-ומתן מסחרי בין הצדדים.

בקשה לאישור תביעה ייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד כנגד חברת אל על בטענה לפרקטיקה פסולה ובלתי חוקית. לדברי המבקש, עו"ד אברהם מור יוסף תושב גדרה, אל על אינה משיבה ללקוחותיה את מחצית התמורה ששולמה בעד כרטיס הטיסה במקרים שבהם הללו רכשו כרטיס טיסה הלוך ושוב והתקיימה "עילה מזכה" בטיסה בחזרה מהיעד לנקודת המוצא, וזאת בניגוד להוראה הרלוונטית שבחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה).
23/01/2026 | יצחק דנון | חדשות

קבוצת עזריאלי הודיעה (יום ו', 23.1.26) כי חתמה על הסכם מפורט עם שיכון ובינוי אנרגיה לרכישת 50% מהזכויות בפרויקט להקמת מתקן סולארי משולב אגירה באזור רמת בקע. מדובר בפרויקט בהספק צפוי של כ-112 מגה-וואט (DC), עם שילוב רכיבי אגירת אנרגיה בקיבולת אפקטיבית של כ-784 מגה-וואט שעה, על שטח של כ-848 דונם. המתקן מצוי כיום בשלב מוקדם של יזמות, והמועד הנקוב להפעלתו המסחרית הוא הרבעון הראשון של 2029.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il