ירידה של 5% ברווחי הבנק הבינלאומי ל-2.26 מיליארד שקל

יחלק דיבידנד של 522 מיליון שקל בגין רווחי הרבעון הרביעי ובסך-הכל 1.49 מיליארד שקל בגין שנת 2025 כולה

איתמר לוין חדשות תגובות
מאת: איתמר לוין | | News1 | תגובות
הבנק הבינלאומי מדווח (10.3.26) על רווח נקי של 2.26 מיליארד שקל בשנת 2025 - ירידה של 5% לעומת השנה הקודמת. התשואה על ההון הסתכמה ב-16.2% לעומת 19% בשנת 2024.

הכנסות הבינלאומי מריבית הגיעו אשתקד ל-4.82 מיליארד שקל, עלייה של 2%. ההכנסות האחרות הסתכמו ב-2.1 מיליארד שקל (עלייה של 5%), מתוכן 1.77 מיליארד שקל עמלות (עלייה של 14%). האשראי לציבור עמד בסוף השנה על 146.4 מיליארד שקל, עלייה של 13%. פקדונות הציבור הסתכמו ב-238.5 מיליארד שקל, עלייה של 11%.

הבינלאומי הודיע על חלוקת דיבידנד בסך 522 מיליון שקל בגין רווחי הרבעון הרביעי, ובסך-הכל - 1.49 מיליארד שקל בגין 2025 כולה. הבנק נסחר בבורסה בשווי של 26.2 מיליארד שקל ונמצא בשליטת חברת פיבי השייכת לצדיק בינו, משפחת ליברמן ומשפחת אבלס.

הבינלאומי אומר: "רמת הסיכון התייצבה לקראת סוף שנת 2025 ותחילת שנת 2026, על-רקע הירידה בשיעור האינפלציה, הירידה בריבית הגבוהה במשק והרגיעה היחסית שנרשמה במצב הביטחוני והגיאופוליטי, בשל ההסכם להפסקת האש ולהחזרת החטופים שנחתם במהלך חודש אוקטובר 2025. אולם, לאחרונה גברה שוב רמת הסיכון עם פתיחתו של מבצע 'שאגת הארי' ואי הוודאות לגבי השלכותיו.

"הרעה בתנאים הכלכליים (לרבות שינויי ריבית, מטבע, אינפלציה ועוד), המושפעת גם מהרעה בתנאים הפוליטיים והביטחוניים ומהסביבה הגלובלית העולמית, עלולה להשפיע על השווקים הפיננסיים ועל דירוג האשראי של מדינת ישראל וכן להביא לפגיעה בפעילות העסקית של קבוצת הבנק, להגדיל את היקף החובות הבעייתיים וכתוצאה מכך להשפיע על ההון ועל תוצאות הקבוצה".
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 10/03/2026 | עודכן: 10/03/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ירידה של 5% ברווחי הבנק הבינלאומי ל-2.26 מיליארד שקל
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
הרב בריח
10/03/26 08:53
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חמש שחקניות כדורגל מקצועניות מאירן, אשר בחרו לעזוב את מולדתן ולצאת נגד מגבלות המשטר בטהרן, החלו את חייהן החדשים באוסטרליה לאחר שזכו למקלט מדיני רשמי. השחקניות נפגשו עם שר הפנים האוסטרלי, טוני ברק (יום ב', 09.03.26), בתמונה שפורסמה ועוררה הדים רבים ברחבי העולם, כשהן נראות לראשונה ללא הכיסוי המוסלמי הכפוי ובחופש מלא.
10/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

בנק דיסקונט מדווח (10.3.26) על ירידה של 3% ברווח הנקי בשנת 2025, אשר הסתכם ב-4.14 מיליארד שקל. התשואה על ההון ירדה ל-12.6% לעומת 14.2% בשנה הקודמת. התוצאות של דיסקונט מנוגדות לאלו של בנק לאומי ובנק הפועלים, שרשמו עליות ברווחיהם אשתקד.

במהלך מפגש סגור שנערך באחוזת מר א-לאגו בסוף חודש פברואר, ביקש הנשיא דונלד טראמפ לבחון את עמדתם של 25 מהתורמים הגדולים ביותר של המפלגה הרפובליקנית בנוגע לזהות המועמד המועדף עליהם לנשיאות בשנת 2028. על-פי דיווח ברשת NBC המסתמך על מקורות שנכחו באירוע, טראמפ הציב בפני הנוכחים שתי אפשרויות מובילות: סגן הנשיא המכהן, ג'יי.די ואנס, ומזכיר המדינה, מרקו רוביו.
10/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

יועץ מפקד משמרות המהפכה, תא"ל איברהים ג'בארי, שיגר איום חריף לעבר וושינגטון (יום ב', 09.03.26) והצהיר כי ארצו ערוכה לעימות צבאי ישיר וממושך. "כמי שמעורה בפרטים, אנו מוכנים לעשר שנות מלחמה עם ארצות הברית, לפחות עשר שנים", דברי ג'בארי בראיון לכלי תקשורת ממלכתיים באירן.
10/03/2026 | יואב יצחק | חדשות

ראש ממשלת פולין, דונלד טוסק, הצהיר היום (יום ג', 10.03.26) כי האיחוד האירופי יכול להוציא אל הפועל את הלוואת החירום לאוקראינה, גם ללא הסכמת הונגריה. לדבריו, קיימים כלים משפטיים ופיננסיים המאפשרים למדינות החברות להתקדם בביצוע חבילת הסיוע בשווי 90 מיליארד אירו, שנועדה לייצב את כלכלת המלחמה של קייב ולהבטיח את המשך עמידתה מול התוקפנות הרוסית.
10/03/2026 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il