חגיגות התפוח ייפתחו עם תחילת עונת קטיף התפוחים בצפון רמת הגולן החל מאמצע חודש אוגוסט ועד אמצע חודש אוקטובר.
במהלך חגיגות התפוח יציעו אתרי צפון הגולן לנופשים ולמטיילים פעילויות וחוויות הקשורות בתפוח ומיועדות לכל המשפחה: תיירות חקלאית, קולינרית, היסטורית וכפרית. המבקרים יוכלו לעבור את המסלול בו עובר התפוח מגידולו, הקטיף, האיסום והאריזה לשיווק.
יוסי נקש, מנכ"ל "פירות גולן", אומר כי השנה צפוי יבול של כ-100 אלף טון תפוחים מזנים שונים, כמות דומה לזו שנקטפה בשנה שעברה, אבל השנה הפרי יהיה איכותי יותר מבשנים קודמות, זאת כתוצאה ממזג האוויר בצפון רמת הגולן, המתאים לגידול תפוחים איכותיים. התפוחים השנה, לדבריו, בעלי צבע גודל וטעם באיכות טובה.
כ-90% מיבול התפוחים בארץ גדלים בגליל ובגולן. מטעי התפוח בארץ משתרעים על שטח של 45 אלף דונמים. התפוח הוא הפרי הנצרך השכיח ביותר בארץ ובעולם, הישראלי צורך בממוצע כ-20 ק"ג תפוחים לשנה. התפוחים הם מקור טוב לוויטמין C. תפוח בגודל ממוצע, שמשקלו 112 גרם, מספק 25 אחוז מהכמות המומלצת היומית של הוויטמין.
בית האריזה והקירור "פירות גולן" הממוקם בצפון רמת הגולן, מזמין את הקהל לסיור ב"דרך הפרי". הסיור עובר על גשרי המתכת מעל מערכי המיון הענקיים, בהם עובר הפרי לאורך תעלות רחבות על-ידי זרימת מים וממויין על-ידי מצלמה ממוחשבת על-פי גודל, צבע ואיכות.
במהלך בחגיגות, ייערך ביקור בחדרי קירור ענקיים ומערכי מיון ואריזה אוטומטיים הנעזרים במצלמות אלקטרוניות (אינפרה אדום) וברובוטיקה. המבקרים במקום יוכלו לצפות בסרט על הפעילות הנעשית במקום החל מנטיעת עצי הפרי ועד לשיווק לצרכן.
ב"בוסתן הגולן" שבקיבוץ עין זיוון יחלו באוגוסט להבשיל זני התפוחים אקאן, גאלה, סטאר, זהוב, מרטינה, יונתן, וגם השזיף והאפרסקים. בסוף אוגוסט תחילת ספטמבר יבשילו ענבים ותאנים.
המבקרים במקום רוכשים סלסלה לקטיף עצמי של הפירות. במקום פעילויות שונות לילדים ולמשפחות, סיור מודרך על עגלה רתומה לטרקטור במטעי הפרי עד לתצפית הגבול עם סוריה (כ-40 דקות), פינת יצירה לילדים ופינת אפיה בה ניתן להכין פאי תפוחים ופירות, פינת ליטוף, פינת חי, גינת תבלינים, ובימי חול רכיבה על פוני.
במרום גולן מציעים טיולי סוסים וטרקטורונים בין מטעי התפוח, בליווי מדריך, בנוסף יציעו מסעדת הבוקרים ובית הקפה "קופי ענן" תפוחים טריים מהמטע ומנות אחרונות מתפוחים.