הרווח הנקי של גב-ים בתשעת החודשים הראשונים עלה ל-545 מיליון שקל

חברת הנדל"ן רשמה גידול של 9% ברווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של 2026, לצד עלייה של 12% בהכנסות התפעוליות נטו ● שווי הנדל"ן להשקעה הגיע ל-18.3 מיליארד שקל, ושיעור התפוסה נותר גבוה, ברמה של 97% ● החברה צופה גידול של כ-50% בתזרים ה-FFO עד 2028, ומקדמת פרויקטים בהקמה בהשקעה כוללת של כ-3.6 מיליארד שקל

איציק וולף חדשות תגובות
חברת הנדל"ן המניב גב-ים סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2026 עם רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 545 מיליון שקל, עלייה של כ-9% לעומת רווח של 502 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. כך עולה ממצגת שוק ההון שפרסמה החברה לסיכום הרבעון השלישי של השנה. לצד הגידול ברווח, החברה מציגה עלייה בהכנסות משכירות ובמדדי הפעילות התפעוליים, ומעריכה כי השלמת פרויקטים שנמצאים כיום בהקמה תוביל לצמיחה משמעותית בשנים הקרובות.

ההכנסות מהשכרת נכסים ודמי ניהול הסתכמו בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-729 מיליון שקל, לעומת 654 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2025, עלייה של כ-11.5%.

ה-NOI, ההכנסה התפעולית נטו מנכסים, עלה ב-12%, מ-560 מיליון שקל ל-625 מיליון שקל. חלקם של בעלי המניות ב-NOI גדל ב-13%, מ-447 מיליון שקל ל-504 מיליון שקל.

גם בנכסים הקיימים נרשמה צמיחה. מדד ה-Same Property NOI, המאפשר לבחון את השינוי בהכנסות מנכסים זהים ללא השפעת הצטרפות נכסים חדשים, גדל ב-4.9% והגיע ל-553 מיליון שקל, לעומת 527 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

ה-FFO המיוחס לבעלי המניות, לפי גישת ההנהלה, הסתכם ב-349 מיליון שקל, עלייה של 8% לעומת 322 מיליון שקל אשתקד. לפי גישת רשות ניירות ערך, ה-FFO גדל בשיעור חד יותר של 35%, מ-161 מיליון שקל ל-218 מיליון שקל.

ברבעון השלישי לבדו הסתכם הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות ב-151 מיליון שקל, לעומת 90 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות משכירות ודמי ניהול עלו מ-229 מיליון שקל ל-253 מיליון שקל, וה-NOI גדל מ-194 מיליון שקל ל-215 מיליון שקל.

דמי השכירות עולים, שיעור התפוסה עומד על 97%

נתוני השיווק של גב-ים מצביעים על המשך העלייה בדמי השכירות בנכסיה. בתשעת החודשים הראשונים של 2026 חתמה החברה על 129 הסכמי שכירות, המתייחסים לשטח עילי כולל של כ-108 אלף מ"ר, ומניבים דמי שכירות שנתיים של כ-93 מיליון שקל.

בהסכמים אלה נרשמה עלייה ריאלית ממוצעת של 4.8% בדמי השכירות. בחוזים שחודשו נרשמה עלייה של 3.4%, במימוש אופציות עלייה של 4.4%, ובהסכמים שנחתמו בעקבות חילופי שוכרים נרשמה עלייה של 10%.

ברבעון השלישי בלבד חתמה החברה על 44 הסכמי שכירות, בשטח כולל של כ-41 אלף מ"ר, המניבים דמי שכירות שנתיים של כ-34 מיליון שקל. העלייה הריאלית הממוצעת בדמי השכירות בהסכמים אלה עמדה על 4.6%.

נכון לסוף ספטמבר, החברה מחזיקה בנכסים מניבים בשטח כולל של כ-1.3 מיליון מ"ר, בשווי של כ-13.4 מיליארד שקל. שיעור התפוסה בנכסים עומד על 97%, והתקופה הממוצעת שנותרה להסכמי השכירות היא 4.7 שנים.

כ-80% משווי הנכסים המניבים של החברה מיוחס לפארקי הייטק ומשרדים, 16% לנכסי לוגיסטיקה ותעשיה ו-4% לשטחי מסחר. בסך-הכל מפעילה החברה 18 פארקי הייטק, לוגיסטיקה ותעשיה ב-15 ערים ברחבי הארץ.

שווי כלל הנדל"ן להשקעה של גב-ים הגיע בסוף ספטמבר לכ-18.3 מיליארד שקל, לעומת כ-16.9 מיליארד שקל בסוף 2025. מתוך סכום זה, כ-3.74 מיליארד שקל מיוחסים לנדל"ן בהקמה וכ-1.13 מיליארד שקל לקרקעות.

פרויקטים בהקמה ב-3.6 מיליארד שקל ותחזית לצמיחה עד 2028

אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים שמציגה גב-ים הוא צבר הפרויקטים בהקמה, הכולל כ-258 אלף מ"ר בחלק החברה במאוחד. עלות ההקמה הכוללת של פרויקטים אלה, לרבות הקרקע, נאמדת בכ-3.61 מיליארד שקל, ומתוכה נותרו להשקעה כ-952 מיליון שקל נכון לסוף ספטמבר.

החברה מעריכה כי לאחר השלמת הפרויקטים ואכלוסם, הם יניבו הכנסות שנתיות משכירות של כ-291 מיליון שקל. שיעור התשואה הממוצע הצפוי על העלות עומד על 8.1%.

לפי המצגת, כ-64% מכלל השטחים העיליים בפרויקטים שבייזום כבר שווקו. אם יושלמו משאים ומתנים מתקדמים המתנהלים מול שוכרים בפרויקטים ToHa2 ומגדלי מתם מזרח 3, עשוי שיעור השיווק לעלות לכ-75%.

פרויקט ToHa2 בתל אביב, שבו מחזיקה החברה ב-50% מהזכויות, כולל כ-200 אלף מ"ר, מהם כ-100 אלף מ"ר בחלק החברה. עלות ההקמה הכוללת בחלק החברה נאמדת ב-1.7 מיליארד שקל. שיעור השיווק בפרויקט עומד על 62%, והשלמתו מתוכננת לרבעון הרביעי של 2026.

במגדלי מתם מזרח 3 בחיפה, הכוללים כ-43 אלף מ"ר בחלק החברה במאוחד, שיעור השיווק עומד אף הוא על 62%, והשלמת הפרויקט מתוכננת לרבעון הרביעי של השנה.

פרויקט גב-ים O2 בהרצליה, הכולל כ-59 אלף מ"ר בחלק החברה במאוחד, שווק במלואו וכבר נמסר ללקוח לביצוע עבודות גמר. בנוסף, החברה מקדמת הקמת חוות שרתים בפארק מתם, ששטחה כ-14 אלף מ"ר, ושווקה במלואה.

בהתאם להתקדמות הפרויקטים, גב-ים מעריכה כי ה-NOI המיוחס לבעלי המניות, במונחים שנתיים מנורמלים לרבעון הרביעי של כל שנה, יגדל מ-632 מיליון שקל ב-2025 לטווח של 940 עד 960 מיליון שקל ב-2028, צמיחה של כ-52%.

במקביל, ה-FFO המיוחס לבעלי המניות לפי גישת ההנהלה, במונחים מנורמלים, צפוי לעלות מ-440 מיליון שקל ב-2025 לטווח של 640 עד 660 מיליון שקל ב-2028, גידול של כ-50%.

התחזית מבוססת על הנכסים הקיימים ועל השלמת הפרויקטים במועדים המתוכננים, ללא רכישות נכסים חדשים או מכירת נכסים קיימים. בחברה מבהירים כי מדובר בתחזיות שתלויות בגורמים שאינם בשליטתה המלאה.

התרחבות לתחום המגורים ורכישת זכויות במתחם טרה

לצד הפעילות בנדל"ן מניב, גב-ים מרחיבה את פעילותה בתחום המגורים. החברה מציגה צבר של כ-950 יחידות דיור לשיווק בחלקה בפרויקטים המיועדים לתחילת ייזום בטווח של שנה עד שלוש שנים, ועוד כ-5,300 יחידות דיור לשיווק בפרויקטים לטווח הארוך.

במסגרת פעילות זו רכשה החברה זכויות במגרש 103 במתחם טרה בתל אביב. שטח המגרש כ-4.6 דונם, ובמסגרתו קיימות זכויות בנייה מאושרות בהיקף של כ-88 אלף מ"ר, הכוללות כ-63 אלף מ"ר לתעסוקה וכ-230 יחידות דיור.

גב-ים מחזיקה ב-85% מהזכויות במגרש ומנהלת משא-ומתן מול רשות מקרקעי ישראל לרכישת 10% נוספים.

בפרויקט TRUE TEL AVIV במתחם דפנה 505 בתל אביב, הכולל 232 יחידות דיור, מתוכן 156 לשיווק, נמכרו עד כה 79 דירות. החברה צופה הכנסות של כ-844 מיליון שקל ורווח של כ-95 מיליון שקל ברמת הפרויקט המלאה, כאשר חלקה הצפוי ברווח, לאחר התמורה לנכסים ובנין, עומד על כ-32 מיליון שקל.

החוב הפיננסי גדל ל-11.25 מיליארד שקל

לצד התרחבות פעילותה, גב-ים מציגה גם עלייה בהיקף החוב. החוב הפיננסי ברוטו הסתכם בסוף ספטמבר בכ-11.25 מיליארד שקל, לעומת כ-9.93 מיליארד שקל בסוף 2025. החוב הפיננסי נטו הגיע לכ-10.37 מיליארד שקל, ושיעור המינוף של החברה עומד על 59.9%.

היקף האמצעים הנזילים של החברה הסתכם בכ-889 מיליון שקל, לעומת 772 מיליון שקל בסוף השנה הקודמת. בנוסף, עומדות לרשותה מסגרות אשראי בלתי מנוצלות בהיקף של 605 מיליון שקל. ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות עלה מכ-4.91 מיליארד שקל בסוף 2025 לכ-5.27 מיליארד שקל בסוף ספטמבר 2026.

הריבית האפקטיבית הממוצעת המשוקללת על החוב, במונחים צמודי מדד, עומדת על 2.3%, לעומת שיעור תשואה משוקלל של כ-6.7% על הנכסים המניבים. המרווח בין תשואת הנכסים לעלות החוב המשוקללת עומד על 4.38 נקודות אחוז.

כ-85% מהחוב הפיננסי ברוטו צמוד למדד, והמח"מ המשוקלל של החוב עומד על 3.5 שנים. החברה מדורגת בדירוג אג"ח ilAA של מעלות S&P.

על-פי תחזית החברה לשנת 2026 כולה, ה-NOI צפוי להסתכם בטווח של 825 עד 845 מיליון שקל, לעומת 759 מיליון שקל בשנת 2025. ה-FFO לפי גישת ההנהלה צפוי להגיע ל-450 עד 460 מיליון שקל, לעומת 432 מיליון שקל אשתקד.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 02/11/2026 | עודכן: 02/11/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הרווח הנקי של גב-ים בתשעת החודשים הראשונים עלה ל-545 מיליון שקל
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]