השומן הלא רווי שבשמן הזית יכול להפחית את הסיכויים לסבול ממחלות לב כליליות (תפקוד לקוי או נזק לשריר הלב הנגרם בגלל היצרות או סתימה בעורק כלילי אחד או יותר, י.ג.), כך הודיע ארגון המזון והתרופות (FDA) אתמול (יום ב', 1.11.04).
ה-FDA גילה כי כל עוד אנשים אינם מעלים את כמות הקלוריות היומית אותה הם צורכים, קיימות "עדויות מוגבלות אך לא סופיות" המציעות ירידה בסיכון למחלות לב כליליות כשאנשים מחליפים מזונות עשירים בשומן רווי עם חומצות השומן הנמוכות והבלתי רוויות שבשמן הזית.
על-פי איגוד הלב האמריקני, מחלות לב כליליות הן האחראיות ל-502,189 מקרי מוות - או אחד מכל חמישה בני אדם - בשנת 2001 (הסטטיסטיקה הזמינה העדכנית ביותר). עוד 13.2 מיליון אמריקנים שרדו אותה שנה מהתקפי לב, כאבי חזה ומחלות אחרות הנגרמות ממחלות לב כליליות.
חדשות טובות נוספות בנושא הדיאטה הים תיכונית
יחד עם הכולסטרול הנמוך, הפסקת עישון והתעמלות ניתן לדאוג לבריאות הלב על-ידי אכילת מזונות בעלי שומן רווי, כולסטרול ונתרן נמוכים.
דובר ה-FDA אמר, כי מאחר והמחלות הכליליות הן ה'רוצח' מספר 1 הן של גברים והן של נשים בארצות הברית, קיימת עדיפות בריאותית ציבורית גבוהה לוודא כי לצרכנים יהיה מידע מדוייק אמין ושימושי על הדרך להפחית את הסיכון.
זו הפעם השלישית בה ארגון המזון והתרופות מעניק הכשר לטענות בריאותיות העולות לגבי מזון שגרתי.
לגבי שמן זית ומזונות מסויימים המכילים שמן זית ישנן כעת "עדויות מוגבלות ולא סופיות המציעות כי אכילה של כשתי כפות (23 גרם) של שמן זית כל יום יכולה להוריד את הסיכון למחלות כליליות לאור חומצות השומן הנמוכות והבלתי רוויות שבשמן הזית", כך מסר הארגון.