שמנים מצמחים, הנמצאים בירקות בעלי עלים ירוקים, אגוזים וזרעי פשתן, מפחיתים את הסיכון של נשים למות ממחלת לב, כך דיווחו חוקרים אמריקנים אתמול (יום ב', 8.11.04).
המחקר, שהוצג בפגישת איגוד הלב האמריקני, מציע חלופה לנשים הדואגות מהכספית שבשמן הדגים ובתוספות שמן דגים, שנמצאו גם הם כמפחיתים את הסיכון למחלת לב.
חוקרים מבית הספר לרפואה הרווארד בדקו נשים שלקחו חלק במחקר בריאות של אחיות, שכלל 76,000 נשים שסיפקו פרטים על סגנון חייהם ומעקב אחר בריאותן נעשה מאז שנת 1984. הם בדקו את המצאותה של חומצת אלפא-לינולניק, או ALA, בתזונה של הנשים.
במחקר, בדקו החוקרים האם ה-ALA קשור להורדת הסיכון למוות כתוצאה ממחלת לב או מוות פתאומי של הלב - הפסקה פתאומית של תפקוד הלב.
במהלך 16 שנה של מעקב, נשים שצריכת ה-ALA שלהן היתה גבוהה היו בסיכון נמוך באופן משמעותי למות ממוות פתאומי של הלב או ממחלת לב כלילית.
מחקרים נוספים נדרשים לדברי החוקרים, אך המחקר הנוכחי תומך בממצאים אחרים שהראו כי חומצות שומניות מסויימות - תרכובת הנמצאת במספר שומנים - יכולות לשמור על הלב במצב תקין.