לגדל ילדים על בסיס צמחונות "זה לא מוסרי" ועלול להזיק להתפתחותם, כך קבעה מדענית אמריקנית היום (ב', 21.2.05).
לינדסי אלן, משירות המחקר החקלאי, תקפה הורים שהתעקשו כי ילדיהם יחיו על-פי האימרה כי אכילת בשר היא רצח. מזונות שמקורם בחי הם בעלי חומרים מזינים שאינם נמצאים בכל מקור אחר, אמרה בוועידת המדע בוושינגטון.
קהילת הצמחונים דחתה את הטענות ואמרה, כי מחקרים מטעמה מראים כי צמחונים לעיתים קרובות בריאים יותר מאשר אוכלי הבשר.
השפעות על ההתפתחות
לדברי פרופ' אלן "קיימים די מחקרים שהראו בבירור כי כאשר אשה נמנעת ממזונות מן החי, התינוק שלה נולד קטן, מתפתח באיטיות ומפגר מבחינה התפתחותית, לעיתים אפילו לצמיתות". עוד הוסיפה ואמרה, כי "אם אנו מדברים על האכלת ילדים צעירים, נשים בהריון ונשים מיניקות אני אף אלך רחוק ואומר כי זה לא מוסרי למנוע מזונות אלו (מזונות שמקורם מן החי) במהלך תקופה זו של החיים".
פרופ' אלן העבירה ביקורת חריפה במיוחד על הורים שכפו סגנון חיים טבעוני על ילדיהם, מנעו מהם חלב, חמאה, גבינה ובשר. "אין בכלל שאלה לגבי העובדה כי זה לא מוסרי להורים לגדל את ילדיהם כצמחוניים", אמרה בכינוס של האיגוד האמריקני לקידום המדע.
מרכיבים תזונתיים חסרים
לדבריה, הנזק לילד מתחיל בעודו גדל ברחם וממשיך כשהוא נולד.
מחקר שביצעה בקרב ילדים אפריקנים בגיל בית ספר הראה כי גם כמות מועטה של שתי כפות בשר ביום מספיקה כדי לספק חומרים מזינים כמו ויטמין B12 , אבץ וברזל.
544 הילדים שלקחו חלק במחקר גודלו על בסיס תזונה שהיתה מורכבת בעיקר מעמילנים, תזנה דלה בדגנים, קטניות וסיבים, וחסרה את המרכיבים התזונתיים הללו.
במשך שנתיים, לחלק מהילדים ניתנו תוספות 2oz של בשר בכל יום - שווה ערך לשתי כפות בשר טחון. שתי קבוצות אחרות קיבלו או כוס חלב ביום או תוספת שמן המכיל את אותה כמות של אנרגיה. התזונה של הקבוצה הרביעית היתה ללא שינוי.
השינויים שנראו אצל הילדים שקיבלו את הבשר, ושיעור השינוי אצל הקבוצה שקיבלה חלב או שמן, היו דרמטיים. ילדים אלו גדלו יותר, והצליחו יותר בפתרון בעיות ובמבחני אינטליגנציה מאשר כל ילד אחר בסוף השנתיים. כמו-כן הם היו פעילים יותר, פטפטניים יותר ועליזים יותר בבית הספר.
תוספות של בשר או חלב לתזונה העלימו כמעט לגמרי את השיעור הגבוה מאד של חוסר בוויטמין B12 שנראה קודם לכן אצל הילדים.
פרופ' אלן הדגישה, כי למרות שהמחקר בוצע בקהילה אפריקנית ענייה, המסר רלוונטי ביותר לאנשים במדינות מתפחות. היא מקבלת את העובדה כי בוגרים יכולים להמנע מאכילה של מזונות מן החי במידה והם נוטלים את התוספות המתאימות. יחד עם זאת הדגישה, כי תוספת של מקור מן החי לתזונה היא דרך טובה יותר לטפל בתת תזונה בכל העולם מאשר תוספות מזון מהירות בצורה של גלולות.