מחקר אמריקני חדש קובע כי צריכה מעטה מדי של מגנזיום עלולה להעלות את הסיכון למחלות לב או מחלות עורקים כליליים (עורקי הלב).
במחקר, ביצעו החוקרים הערכות לגבי צריכת המגנזיום בתזונתם של קרוב ל-3,000 גברים ונשים וכן ערכו סקר לגבי מידע על סגנון חייהם. משתתפי המחקר נבדקו בבדיקת CT (טומוגרפיה ממוחשבת) של החזה כדי להעריך את רמות הסידן בעורקים הכליליים. סריקות ה-CT בוצעו בתחילת המחקר ושוב 15 שנה מאוחר יותר עם סיום המחקר.
החוקרים גילו כי רמות הצריכה של המגנזיום בתזונה נמצאו קשורות, ביחס הפוך, לרמות הסידן בעורקים הכליליים. רמת הסידן בעורקים הכליליים היא סמן לסיכון לטרשת עורקים. מכאן, שתוצאות המחקר מציעות כי רמת מגנזיום נמוכה עלולה להעלות את הסיכון לטרשת עורקים.
מחקר קודם שנעשה בתחום גילה כי המגנזיום חשוב בחילוף החומרים של השומן ורמות נמוכות של מגנזיום קשורות לסיכון גבוה יותר להתפתחות טרשת עורקים.
על-פי האיגוד האמריקני למדע התזונה והאקדמיה הלאומית למדע, ההמלצה היא כי גברים בוגרים צריכים ליטול 400 מ"ג של מגנזיום (בגילאים 19-30) ו-420 מ"ג (מבוגרים מ-30) על בסיס יומי ונשים בוגרות צריכות לצרוך 310 מ"ג (בגילאים 19-30) ו-320 מ"ג (מבוגרות מ-30).
מגנזיום נמצא במזונות רבים כולל ירקות בעלי עלים ירוקים וקטניות.
המחקר בוצע על-ידי חוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן והוצג בוועידה השנתית של איגוד הלב האמריקני על מחלות קרדיווסקולריות, אפידמיולוגיה ומניעת מחלות.