"עם פתיחת עונת קטיף הדודבנים, צפוי השנה להתקבל יבול של כ-2,500 טון בקטיף 2005. בשנה שעברה נקטפו רק 1,200 טון דובדבן", כך מסר יוסי נקש, מנכ"ל בית האריזה פירות גולן.
השנה ישנה עלייה ביבול כתוצאה מתנאי הגידול, מנות הקור הגבוהות וחורף קר במיוחד. כ-75% מיבול הדובדבנים בארץ גדל בגולן. השאר בהרי ירושלים, גליל עליון וגליל מערבי. היקף ענף הדובדבן בשוק במחיר לצרכן הסופי הוא בין 35 ל-40 מיליון ש"ח. השנה סוכם בענף שלא יהיה שוק של פרי קטן ולא איכותי מתחת לגודל 22 מ"מ פרי זה פסול לשווק.
המדינות המובילות בגידול דובדבן הן: איטליה, צרפת ואזור אורגון בארה"ב. בישראל היבולים גבוהים יותר מאירופה כמעט בטון בשל המיקרו אקלים המתאים באזור קונטרה ברמת הגולן.
בגולן מתכוננים לקראת עונת הדובדנים ומציעים לבקר בבית האריזה והקרור "פירות הגולן". הסיור המודרך עובר לאורך הנתיב בו עובר הפרי משלב הנטיעה ועד אריזתו לשיווק. מערך הדובדבנים הינו מערך נפרד. הדובדבנים העדינים שנקטפים ידנית גם ממויינים ידנית - תהליך ארוך ולא זול, אך בכדי לא לפגוע באיכותם.