אנו נפרדים בימים אלה מעונת הקיץ ובקרוב נאלץ להיפרד גם מפירות הקיץ ולעבור לפירות הדר. זה קשה, אך כדאי לדעת כי גם פירות ההדר הם טעימים והכי חשוב הם ניחנים ביתרונות תזונתיים רבים.
חגית הירש-לוסטיגמן, דיאטנית קלינית מהיחידה לתזונה ודיאטה בבית החולים בילינסון, מגלה את כל הסודות על פירות ההדר שאולי ידעתם ואולי לא.
להלן מספר עצות כיצד למצות את יתרונות פירות ההדר:
- מומלץ לאכול את הפרי מאשר לצרכו כמיץ. כאשר אוכלים את הפרי, אנו צורכים גם את הסיבים התזונתיים ונהנים מרמה מקסימלית של הויטמינים;
- הסיבים התזונתיים בפירות ההדר מסייעים להסדרת פעולות מעיים, הורדת רמת כולסטרול בדם, הורדת רמת הגלוקוז בדם בקרב חולי סוכרת, הקטנת הסיכון לסרטן המעי הגס וכן תורמים לתחושת שובע;
- מומלץ לצרוך פירות הדר בשל ויטמין C המשמש כנוגד חמצון ומגן מפני "רדיקלים חופשיים" הנוצרים מזיהום אוויר, עישון, קרינה ואור השמש וגורמים לפגיעה בתאים, להגברת סכנת זיהומים ולהחשת תהליכי הזדקנות וסרטן;
- מומלץ לשתות מיץ פרי הדר עם אכילת בשר, קטניות ומזונות אחרים רווים בברזל, וזאת משום שויטמין C מסייע בספיגת הברזל ובנוסף הוא מסייע בספיגת סידן;
- גם הסובלים ממחלת הסוכרת ורמת שומנים גבוהה בדם, יכולים ליהנות מפירות הדר. עם זאת, קיימת הגבלה על הצריכה היומית וישנה חשיבות לאכילת הפרי ולא לשתייתו כמיץ. זאת מכיוון שסיבי הפרי מסייעים לספיגה איטית של הסוכר בדם, בעוד שהשתייה מעלה במהירות את רמת הסוכר בדם.