הערך הקלורי של המזון לאוכלוסיה הנוכחת בישראל עלה מעט והוא עומד על 3,642 קלוריות לנפש ליום בשנת 2004, לעומת 3,475 בשנת 2003. כך עולה (יום א', 16.10.05) מסקר שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מתוך נתונים ממאזן אספקת המזון לשנת 2004, לרגל יום המזון הבינלאומי שחל היום.
בשנת 2004 חלקן של הקלוריות משומן היה זהה לזה שבארה"ב, ספרד ויוון, 20% מסך הקלוריות (716 קק"ל) - עלייה של 4% יחסית לשנת 1990 בישראל. יש לציין כי משרד הבריאות ממליץ שחלקן היחסי של הקלוריות משומן לא יעלה על 30%. לעומת זאת, בלבנון חלקן של הקלוריות משומן היה הנמוך ביותר (15%) ובמצרים הוא עומד על פחות מ-6%.
מנתוני הלמ"ס עולה כי 99.9% מאספקת הדגנים של ישראל תלויה ביבוא. כלומר, תפוקת הדגנים של ישראל מכסה רק 0.1% מהאספקה. כמו-כן, גם התלות של ישראל ביבוא של דגים ובשר בקר, גבוהה - 79% מאספקת הדגים ו-75% מאספקת בשר בקר מקורם ביבוא. 61% מאספקת הקטניות ואחוז דומה מאספקת סוכר וממתקים מקורם ביבוא,35% מאספקת פירות, ירקות ותפוחי אדמה ו-31.1% מאספקת השמנים והשומנים של ישראל מקורם ביבוא. לעומת זאת, ישראל מייצרת 100% מאספקת בשר העוף וההודו שלה ו-84% מאספקת החלב ומוצרי החלב.
הערך הקלורי של אספקת המזון לנפש ביום בישראל דומה לרמה במרבית המדינות המתועשות, ושונה מזה של המדינות האחרות במזרח התיכון. מהממצאים עולה כי 99.1% מאספקת הדגנים של ישראל בשנת 2002 היו מיבוא. לעומת זאת, בארה"ב רק 3.3% מהדגנים היו מיבוא והיתר סופקו מייצור עצמי. עוד עולה כי 35% מאספקת הירקות והפירות בישראל מקורם ביבוא, לעומת מצרים בה רק 0.5% מאספקת הפירות והירקות והיתר מקורם בייצור עצמי.