יצואני מזון לארה"ב ולאירופה חוייבו לציין על-גבי האריזה את שיעור חומצות שומן טרנס במוצר. בתקופה האחרונה הופיעו בעולם וגם בארץ פרסומים הקושרים בין חומצות שומן טרנס לבין הגברת הסיכון למחלות כלי הדם והלב, סיכון לדלקות, למחלות אסטמה ואלרגיה בילדים, לסרטן השד והמעי הגס ועוד.
בשל כך קבעו הרשויות בארה"ב ובאירופה שאין די בסימון תכולת השומן הכללית ויש צורך בפירוט תכולת חומצות שומן טרנס.
מעבדת בקטוכם בנס ציונה, המתמחה בבדיקות של מזון, איכות הסביבה ותוצרת חקלאית, עוסקת בבדיקות של חומצות שומן טרנס בעזרת מכשור יחודי שנרכז למטרה זו. עד לאחרונה מי שהיה מעוניין לבחון באופן ספציפי את כמות חומצות שומן טרנס, נדרש לשלוח את הדגימה למעבדות בחו"ל.
שושי אסא, מנהלת תחום בדיקות המזון במעבדת בקטוכם מסרה שחומצות שומן טרנס הן חומצות שומן בלתי רוויות שמקורן בתהליכי יצור ועיבוד של שומן מן הצומח, אשר עבר שינוי מולקולרי כדי לקבל גוש שומני מוצק. הן נמצאות בעיקר במוצרי מאפה ומזון מעובד.
בדיקת אחוז חומצות שומן טרנס במזון מצטרפת לשורה של בדיקות יחודיות נוספות המבוצעות על-ידי מעבדת בקטוכם ובהן בדיקת הימצאות שאריות חלב במוצרים שאינם אמורים להכיל חלב וכן בדיקת הימצאות חומרים יוצרי אלרגיות במזון, ובהם גלוטן, בוטנים, אגוזים, סויה וחלבון ביצה.
בקטוכם מפעילה מעבדת בדיקה בנס ציונה וסניפי שירות בעמק יזרעאל ובאילת. אתר מעבדת בקטוכם באינטרנט:
www.bactochem.co.il