מעבדת בקטוכם הודיעה (יום ה', 21.4.05) כי היא החלה לבצע בדיקות של שיעור חומצות שומן טרנס במזון.
יצוין, כי עד-כה בוצעו בישראל בדיקות כלליות של שיעור השומן במזון, בלי אבחנה בין סוגי חומצות השומן ומי שהיה מעונין לבחון באופן ספציפי את כמות חומצות שומן טרנס, נדרש לשלוח את הדגימה למעבדות בחו"ל.
שושי אסא, מנהלת תחום בדיקות המזון במעבדת בקטוכם, מסרה: "בתקופה האחרונה הופיעו פרסומים הקושרים בין חומצות שומן טרנס לבין הגברת הסיכון למחלות כלי הדם והלב, סיכון לדלקות, למחלות אסטמה ואלרגיה בילדים, לסרטן השד והמעי הגס ועוד. בשל-כך, נוצר הצורך לערוך אבחנה בין סוגי השומן השונים בבדיקות המעבדה. מעבדת בקטוכם הצטיידה כעת בציוד מיוחד המאפשר לה לבצע את הבדיקות הדרושות במעבדה בנס ציונה".
חומצות שומן טרנס הן חומצות שומן בלתי רוויות שמקורן בתהליכי יצור ועיבוד של שומן מן הצומח, אשר עבר שינוי מולקולרי כדי לקבל גוש שומני מוצק. הוא נמצא בעיקר במרגרינה ובמוצרים על בסיס מרגרינה כמו בורקסים, מלווח, ג'חנון וסוגים נוספים של מזון מעובד ודברי מאפה. לאחרונה החליטה רשות התרופות והמזון בארה"ב לחייב יצרני מזון לציין את תכולת כלל חומצות שומן הטרנס על האריזות כדי להגביר את מודעות הציבור.