ניתן להפחית את הסיכון לפתח סרטן השחלות על-ידי שתיית תה, כך קבע צוות חוקרים שבדים.
חוקרים מהמוסד קרולינסקה גילו כי שתיית שתי כוסות תה ביום לפחות הורידה את הסיכון בכמעט 50%. החומרים נוגדי החימצון שבתה הם כנראה הסיבה לכך.
הצוות חקר למעלה מ-60,000 נשים, 301 מהן פיתחו סרטן השחלות.
במאמר שפרסמו ב"The Archives of Internal Medicine" הדגישו כי עדיין יש צורך במחקר נוסף. מומחים בתחום אמרו בתגובה למחקר כי עדיין אין הוכחה מספקת ליתרונות אלו.
המחקר השבדי הוא הראשון שבדק בצורה ספציפית את הקשר בין צריכת תה לסיכון לסרטן השחלות.
החוקרים תחקרו 61,057 נשים בגילאים 40 עד 76 לגבי הרגלי האכילה והשתייה שלהן בין השנים 1987 ל-1990. מעקב אחריהן בוצע עד דצמבר 2004, כדי לראות אם פיתחו סרטן.
המחקר גילה כי 68% מהנשים דיווחו על שתיית תה - בעיקר תה שחור (רגיל) - לפחות פעם בחודש.
במהלך המחקר ואבחנו בסך-הכל 301 נשים אובחנו עם סרטן השחלות.
לדברי החוקרים הם זיהו סיכון נמוך ב-46% לסרטן השחלות אצל נשים ששתו שתי כוסות תה או יותר ביום, בהשוואה לאלה שלא שתו תה כלל.
נשים ששתו כוס תה אחת ביום היו בסיכון נמוך ב-24%, בעוד אלה ששתו פחות מכוס היו בסיכון נמוך ב-18%.
עורכי המחקר דיווחו כי לא מצאו כל קשר בין צריכת קפה לסיכון לסרטן השחלות, אך הדגישו כי עדיין יש צורך במחקר נוסף.
"לסיכום", כתבו החוקרים, "תוצאות המחקר, המבוססות על קבוצת אוכלוסיה רחבה של נשים שבדיות, מראות כי צריכת תה עשוייה להוריד את הסיכון לסרטן השחלות. מאחר ואין נתונים רבים על קשר זה, יש צורך במחקרים עתידיים כדי לאמת את הממצאים".
מומחים בתחום הסבירו כי הסיכון לסרטן השחלות קשור בצורה משמעותית לגורמים הורמונליים - הסיכון יורד עם כל לידת ילד נוסף והסיכון יורד גם ככל שאשה נוטלת את הגלולה למניעת הריון לזמן ממושך יותר.
עוד אמרו כי מאחר ועדיין אין הוכחה לכך שתזונה משפיעה על הסיכון לסוג זה של סרטן, ולמרות שתוצאות חדשות אלה נשמעות מעניינות, הן עדיין אינן מספקות עדויות מוצקות לכך ששתיית תה היא בעלת השפעה כלשהיא על הסיכון לסרטן השחלות.