נראה שאפשר לעשות הפוגה עם קריאת המאמרים המציפים אותנו בנושא יתרונותיו וחסרונותיו של הקפה, זאת לאור ממצאים חדשים הטוענים כי שתיית תה באופן קבוע יכולה לשפר את הזיכרון.
צוות חוקרים מאוניברסיטת ניוקאסל שבאנגליה גילה כי תה ירוק ושחור מדכאים את פעילותם של אנזימים המשחקים תפקיד מפתח במוח וקשורים לזיכרון.
החוקרים מקווים כי הממצאים, שפורסמו ב"מחקר בפיטוטרפיה" (ריפוי בצמחי מרפא), יובילו לפיתוח טיפול חדש למחלת האלצהיימר. לדבריהם, התה הוא בעל השפעה דומה לזו של תרופה מיוחדת המותאמת למלחמה במחלה.
מחלת האלצהיימר קשורה לירידה ברמת הכימיקלים הקרויים אצטילכולין שבמוח (חומר כימי חשוב המעביר אותות עצביים בין תאים, י.ג.).
בבדיקות מעבדה, צוות החוקרים מניוקאסל גילה כי הן התה הירוק והן התה השחור מדכאים את פעילות האנזים אצטילכולינסטרסה (AChE) השובר את כימיקל המפתח הזה.
עוד הם גילו, כי שני סוגי התה מדכאים את פעילות אנזים שני הקרוי butyrylcholinesterase-BuChE, שנתגלה בשכבות הפרוטאין הנמצאות במוח של חולי אלצהיימר.
התה הירוק נמצא אף משפיע יותר בכך שחסם את פעילותו של אנזים המשחק תפקיד בייצור שכבות הפרוטאין במוח הקשורות למחלת האלצהיימר. המדענים גילו גם, כי השפעתו של התה נמשכת שבוע, בעוד ההשפעה על האנזימים שדוכאו על-ידי התה השחור נמשכה רק יום אחד.
כיום לא קיים מרפא למחלת האלצהיימר אך ניתן להאט את קצב התפתחות המחלה.
תרופות שנמצאות כיום בשוק מעכבות את פעילותו של ה-AChE ומדענים מקווים, כי תרופות נוספות הנמצאות בפיתוח יעכבו את פעילות האינזימים הנוספים הקשורים למחלה. יחד עם זאת, תרופות רבות הזמינות כיום, כמו הדונפזיל, הן בעלות תופעות לוואי לא נעימות ואנשי הרפואה שואפים למצוא אלטרנטיבות.
החוקרים מאוניברסיטת ניו קאסל מחפשים כעת אחר מימון שיאפשר להם להמשיך את מחקרם בנושא התה הירוק.