צריכה מתונה של קפה, עם קפאין או נטול, עשוייה להוריד את הסיכון לסוכרת מסוג 2 אצל נשים צעירות ובגיל העמידה, כך עולה מדוח חדש.
חוקרים, מבית הספר לרפואה הרווארד שבבוסטון, ביצעו הערכות לצריכה של סוגים שונים של קפה והקשר להתפתחות סוכרת מסוג 2 אצל יותר מ-88,000 נשים אמריקניות שמעקב נערך אחריהן ב'מחקר לבריאות אחיות מס' 2'.
באופן כללי, צריכה גבוהה של קפה, הן עם קפאין והן נטול, נמצאה קשורה לסיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2, כך דיווח צוות החוקרים בעיתון הרפואי "Diabetes Care". הירידה בסיכון היתה 13% לכוס קפה אחת ביום, וכ-47% לארבע כוסות קפה ויותר ביום.
הסיכון המופחת לסוכרת מסוג 2 הוגבל לקפה מסונן ולקפה נמס, צויין בדוח, ואילו צריכה של אספרסו או קפה מפרקולטור לא הורידה את הסיכון באופן משמעותי.
החוקרים הדגישו, כי אין בכוונתם להמליץ לאנשים להתחיל לצרוך קפה כדי להוריד את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2, אך נראה כי באופן כללי אנשים ששותים כמויות מתונות של קפה אינם צריכים לדאוג לגבי ההשפעות הבריאותיות המזיקות שלו.
צוות החוקרים זיהה לאחרונה, כי רכיבים בקפה, ולאו דווקא הקפאין, משפרים את חילוף החומרים של הגלוקוז. לכן, מחקרים המנסים לזהות מרכיבים אלו בקפה יהיו בעלי עניין רב ויוכלו להוביל לפיתוח או בחירה בסוגי קפה עם יתרונות בריאותיים גדולים יותר.