צריכת אספירין במינון נמוך במשך חמש שנים לפחות תורמת לירידה של 43% בסיכון לתחלואה בסרטן המעי הגס. כך עולה (יום ה', 9.3.06) ממחקר אפידמיולוגי המתבצע בצפון הארץ, שמתפרסם לרגל חודש המודעות לסרטן המעי הגס, המצוין במהלך חודש מרס בארץ ובעולם.
במחקר משתתפים כיום למעלה מ- 6,000 בני אדם, כמחציתם חולים בסרטן המעי ומחציתם בריאים. כמו-כן, ההשפעה המגנה של אספירין נמצאה גם בכלל האוכלוסיה וגם בפלחים של האוכלוסיה שבהם ניתן לזהות תופעות גנטיות המעלות את הסיכון לסרטן המעי.
העומד בראש המחקר, פרופ' גדי רנרט, מסר: "בשנים האחרונות הוסטה תשומת לב רבה לדרכים למניעת סרטן המעי הגס. בנוסף להתנהגות שהוכחה כמונעת ואשר במרכזה ריבוי פעילות גופנית, ריבוי צריכת ירקות ופירות והמעטה בצריכת בשר אדום, נעשה מאמץ לזהות תרופות אשר ביכולתן למנוע סרטן המעי".
לטענתו, "אחת התרופות החשובות בתחום זה היא האספירין, תרופה המוכרת לרפואה זה עשרות שנים וניתנת כיום במינון נמוך, במיוחד למניעת מחלות לב".
עוד הוסיף פרופ' רנרט, כי "בניתוח נתוני המחקר נמצא, כי אנשים שצרכו גם אספירין וגם תרופות להורדת שומנים בדם וכן צרכו כמות גדולה של ירקות ועסקו בפעילות גופנית סדירה, היו בעלי סיכון נמוך בכ- 80% לחלות בסרטן המעי לעומת אנשים שלא נקטו בהתנהגויות אלו".