|
לשמור בקירור [צילום: חוות תקוע]
|
|
|
|
|
חוות תקוע הכריזה על פתיחת עונת הכורכום הטרי, והחלה לשווק בימים אלה שורש כורכום טרי וארוז.
הכורכום הוא שיח רב-שנתי, שמוצאו בדרום אסיה. לתבלין טעם עדין והוא מקנה למאכלים צבע זהוב. הכורכום הוא המרכיב העיקרי בתערובות התבלינים הידועות - הקארי במטבח ההודי, והחוויאג' במטבח התימני.
שורש הכורכום משתלב במגוון מאכלים: מרקים, תבשילי אורז, ירקות, עוף, בשר, דגים ועוד. הוא מוסיף טעם, צבע והרבה בריאות.
אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). ניתן להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום יבש = שני ס"מ שורש טרי.
אופן האחסון: מומלץ לשמור בקירור או בהקפאה.
כשרות: רבנות גוש-עציון.
מחיר המוצר לצרכן: כ-14 שקלים, למגשית של 120 גרם. ניתן להשיג ברשתות השיווק.