דמגוגיה בהשוואת הטבעונים לנאצים

רוגל אלפר משווה בין טבעונות לנאציזם ● אלפר מפליג רחוק בטענו ש"משטר הנאצי היה טבעוני ברוחו" ● הציון שהיטלר היה צמחוני אינו מדויק
יוסי ברנע מכתבים/הערות תגובות
נוכח הפער בין "אופנת הטבעונות לאופנת אדישות לסבלם של החלשים בחברה האנושית", גורס רוגל אלפר במאמרו: "גם טבעונים אפשר להשוות לנאצים" (הארץ 8.6.14 ), שנראה שמאבקם של טבעוני ישראל מייחס חשיבות רבה יותר לזכויות בעלי חיים מאשר לזכויות בני אדם".

ראשית, יש להעיר כי אכן דומה שיש טרנד מסוים בתחום הטבעוני, אך אם הוא בא לא מתוקף תפיסה מוסרית הרי מדובר באופנה. אם הוא נובע מתפיסה מוסרית זו משמיטה את בסיס טעוני אלפר.

אלפר מפליג רחוק בטענו ש"משטר הנאצי היה טבעוני ברוחו", הגם שהייתה בו התייחסות ותחיקה להגנת בעלי חיים, אך לא בהכרח בצורה שניתן להצביע על טבעונות מוסרית.

הדוגמה המובהקת לכך במאמרו היא איסור שהוטל על יהודים בשנת 1942 להחזיק חיות מחמד. הוא מסביר ש"כלבים וחתולים בבעלות יהודים נאספו ונשלחו להמתת חסד. בלי סבל. בעליהם נשלחו לאושוויץ וטרבליקנה". לא סתם נלקחו חיות המחמד להמתת חסד, אלא זו הייתה ללא סבל בניגוד כמובן לבעליהם היהודים. אולם מי שמצדד בזכויות בעלי חיים רואה את מעשי הנאצים כרצח של בעלי חיים שהוא פסול מכל וכל, שלא לדבר על רצח בני האדם.

הנקודה המרכזית היא שהצמחוניים ועוד יותר הטבעוניים מרחיבים את תפיסת המסור האנושית מעבר לאדם. הנאצים, לעומתם, הגבילו את בני האדם לגזעים מסוימים, כך שיש תתי-אדם שאין להם כלל זכות קיום.
אגב, הציון שהיטלר היה צמחוני אינו מדויק באשר הוא סבל מבעית במערכת העיכול ולכן היה במשטר דיאטטי.
המחבר כותב בין היתר על זכויות בעלי חיים
תאריך: 13/06/2014 | עודכן: 13/06/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]