לקראת תערוכת החקלאות אגרו משוב 2010, הנערכת ב-14-13 בינואר במרכז הירידים בתל אביב, הפיק ארגון מגדלי הפירות חוברת על ערכם התזונתי של פירות הארץ.
מחקרים רבים, שחלקם נעשה בישראל, מוכיחים עובדות שהיו ידועות כבר לאבות אבותינו וגם לסבתות שלנו: בפירות טריים יש ערכים תזונתיים רבים - מינרלים, ויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון - כל פרי וערכי הבריאות המיוחדים לו. תזונה מאוזנת, הכוללת תפריט יומי המכיל גם פירות טריים, תתמוך בבריאות לאורך זמן.
בחוברת מופיע פרוט על מספק פירות: אבוקדו, אגס, אפרסק, בננה, דובדבן, חמוציות, ענבים, מנגו, קיווי, שמן זית, שקדים, תפוח ותאנה.
כמובן שגם לפירות שלא נכללו בחוברת ערך תזונתי חשוב.
מספר עובדות חשובות על פירות:
- פירות הם המקור הטוב ביותר שקיים לסוכר טבעי בו הגוף יכול להשתמש ליצירת אנרגיה.
- רוב הפירות דורשים עיכול קל וקצר, שבו הסוכר נספג במהירות בדם ליצירת אנרגיה.
- פירות הם המזון העשיר ביותר בטבע בוויטמינים ובנוגדי חמצן המוכרים למדע.
- הפירות הם המזון השלם הקל ביותר לעיכול שקיים. תזונה המבוססת בעיקר על פירות שומרת על מערכת העיכול מפני שחיקה ומאמץ יתר.
- פירות הם המזון המייצר תגובה כימית בסיסית בגוף יותר מכל מזון אחר.
- פירות מכילים למעלה מ-90% נוזלים מטוהרים. תזונה המבוססת בעיקר על פירות תספק לגוף את כל המים שהוא צריך בצורתם המטוהרת ביותר.
- פירות מכילים סיבים תזונתיים החיוניים לעיכול אופטימלי.
המלצות לאכילת פירות:
1. תמיד על בטן ריקה, תמיד לפני הארוחה, ולא אחריה.
2. מומלץ תמיד לשטוף את הפה במים מיד לאחר אכילתם (לא לצחצח שיניים. רק לשטוף במים).
3. התחילו את היום עם ארוחת פירות - לא חשוב איזה פרי, העיקר לשבוע ממנו, ורק ממנו.
4. בכל ארוחת פירות אכלו סוג פרי אחד. ערבוב של פירות מתוקים עם פירות חמוצים עלול ליצור תסיסה.
5. אכלו פירות בשלים לגמרי. פירות בוסר עלולים להכיל חומרים רעילים.
6. רוב הפירות ניתנים לאכילה על קליפתם, שיש בה ערכי תזונה רבים.
7. רצוי לאכול את הפירות כשהם טריים, ללא חימום, שימור או בישול.