כנס תיירות וקולינריה אזורי למיתוג ושיווק הגליל ושימוש ב"מסלול הירוק" יתקיים ביום רביעי ה-11 בפברואר בגליל.
הכנס הינו חלק מתהליך פיתוח אזורי ועסקי בתחומי התיירות והמזון למיתוג האזור כמוביל בתחום, בישראל.
כנס מזון תיירות אזורי "אירועי מזון ותיירות בגליל" יתקיים מחרה-11 בפברואר, ביזמת מט"י (מרכז טיפוח יזמות) קרית שמונה אצבע הגליל וצח"ר, הרשויות המקומיות בצפון, הרשות לעסקים קטנים, הסוכנות היהודית, ושותפות 2000. הכנס יתקיים ביקב עמיעד (על כביש 90).
הכנס הינו חלק מתהליך פיתוח אזורי ועסקי בתחומי התיירות והמזון למיתוג האוזר כמוביל בתחום, בישראל. בכנס כלכלי שיווקי שפתח את התהליך במאי 2003 הומלצו כיווני פעולה, בין היתר קידום סדרת פעילויות בנושא מיתוג ושיווק האזור, הטעמת עסקי התיירות והמזון בקהילה האזורית ועידוד שותפויות בין העסקים והפירמות העסקיות לצורך הרחבת השוק, יצירת מסלול "ירוק" ומהיר שיסייע לבעלי העסקים בתחום, ליזמים חדשים ועוד.
דורית אלמליח מנכ"ל מט"י קרית שמונה, אצבע הגליל וצח"ר, אומרת כי בכנס ישתתפו בעלי עסקי מזון באזור הגליל העליון ותיירנים, זאת על מנת להמשיך ולעבוד במשותף- על בסיס עבודה מקצועית שנעשתה ולהתחיל ביישום תוצרי התהליך של מיתוג האזור כמוביל עסקי תיירות ומזון.
בכנס ישתתף הפרסומאי דוד טמיר, שידבר על מיתוג ושיווק האזור- שווק הגליל כגוף אחד שיאחד את הארגונים הרלבנטיים לחופשה באצבע הגליל, לבנות כתובת אחת שנותנת את כל המענות, גוף אחד שירכז את כל התחומים: תיירות, מזון, מסחר, אטרקציות ועוד.
שפים של מסעדות מובילות כמו "אחוזת שולמית" "הבית של רפא" ועוד ידברו וימחישו ארוחה גלילית מהי.
ד"ר רונית דוידוביץ מרטון- ד.מ.ר תכנון ופיתוח תדבר על הטמעת עסקי התיירות והמזון באזור ותתקיימנה סדנאות חשיבה. כמו כן ישתתף יגאל שחר- הממונה על המחוז מתאם משרד הפנים, יסביר על המסלול הירוק, לעסקי תיירות ומזון באזור .