טעימות מתרבות יפן, מאת: שולה דשא. צילומים: שולה דשא
אורלי לוי, הוצאה לאור.
ספר זה הינו מסע קסום, הצצה מסקרנת ונגיעה בחוויה הייחודית והמרתקת של תרבות יפן דרך האוכל.
יפן, ארץ השמש העולה, היא שילוב של ניגודים: טכנולוגיה מודרנית וחדשנית מצד אחד ושמירה קפדנית על ערכי מסורת העבר מצד שני, קשיחות ועוצמה מול עדינות וחמלה רבה, אדיבות ונימוס לעומת התנשאות ועוד כהנה וכהנה. ניגודים אלו הופכים את תרבותה של יפן לאחת המסקרנות ביותר בעולם. היא מושתתת בעיקר על ההרמוניה, על הפשטות ועל המינימליזם, האוצרים בתוכם פילוסופיה עמוקה אשר שזורה בכל תחומי החיים ובכל אורחות החשיבה העשייה, היצירה וחיי היום-יום.
כשחושבים על אוכל יפני, המחשבה הראשונה שעולה היא סושי אך לא רק. לאמיתו של דבר האוכל היפני מגוון, עשיר, בריא ודל קלוריות ומומלץ להכינו בכל בית.
סומו, גיישה, פריחת עץ הדובדבן, טקס תה, קדרות, עגור רומנטי, דת ואוכל, המטבח היפני - מושגים מוכרים, אך מה אנו יודעים עליהם?
את כל אלו ועוד תוכלו ללמוד, להכיר ואפילו לטעום בבישול המתכונים הנפלאים והקלים להכנה הנמצאים בספר זה.
טעימות מתרבות יפן שני ספרים באחד: אלבום תמונות מרהיב על תרבות יפן וספר בישול.
פורמט אלבומי, 160 תמונות, 83 מתכונים.
מס' עמודים: 188
מחיר: 98 ש"ח
שולה דשא התגוררה ביפן יחד עם משפחתה כ-4 שנים 1998-2002. השתלמה בתרבות יפן והתמחתה בזמן שהותה שם ברזי הבישול היפני ובאִיקֶבָּנָה (סידור פרחים יפני). אל כתיבת הספר הגיעה מתוך אהבת הבישול, אהבת יפן והאנשים היפנים. אל ההיסטוריה והתרבות של יפן הגיעה מתוך רצון להנעים את זמנם של בני משפחה וחברים שהתארחו בביתם בזמן שהותם ביפן. הכנת הטיולים כללה תחקירים מדוקדקים על ההיסטוריה, התרבות והאוכל של איזורי היעד, סיורים באין ספור אתרים, מקדשים טכסים ייחודיים ועוד.
במשך שנה וחצי התמחתה ברזי המטבח היפני אצל קונישי סאן מורה מפורסמת לבישול יפני מסורתי ובעלת בית ספר לבישול בטוקיו שאחת מהתמחויותיה היתה "אומנות ההגשה האסתטית". לאחר מכן למדה אצל קוקו סאן שתפיסת מטבחה שילבה בין הבישול היפני המסורתי לבישול יפני בהשפעת המערב.
שולה דשא, ילידת חיפה, התגוררה בה עד לאחר חתונתה. ליפן הגיעה בתוקף תפקידו של בעלה בחברת היי-טק. עד אז ניהלה את המשק החקלאי במושב עידן שבערבה בו חיו במשך 13 שנה וכן עבדה כאחות. ב-92 כשהוקמה בערבה יחידת החילוץ הצטרפה אליה בהתנדבות. עם שובם מיפן עברו לכוכב יאיר - צור יגאל.
כיום מרצה במסגרות שונות על החיים, התרבות וסודות מטבחה של יפן ומנהלת סדנאות בישול בביתה.