"תוכנית חיסכון": למי מיועדת התוכנית?

מה הקשר בין המחסור בחמאה, קבלני שיפוצים, שון קונרי ועקרת הבית הישראלית? מיה סלע צפתה במוסף הכלכלי של ערוץ 2 ולא הצליחה להבין למי מיועדת התוכנית
עכבר העיר עכבר העיר כתבות תגובות
רשימות קודמות
לפרק את קובי פרץ
"הבורר" חוזרת, פסטיבל בשקל בגלבוע ועוד המלצות לשלישי
"הראל סקעת שובר שתיקה": לא בא לו לצעוק "אני הומו"
האם אנחנו בוגדים בחנוך לוין?
האם יציאה מהארון הורסת את הקריירה של הכוכבים?

הצפייה ב"תוכנית חיסכון" מעלה את השאלה מי קהל היעד של כל זה. לו רק היינו זבוב על הקיר של הוגי התוכנית הפסבדו כלכלית הזאת.

ראשית, מדווחת קרן מרציאנו על מחסור בחמאה. אללי! קוראת עקרת הבית התל אביבית (אני), כלל לא ידעתי שיש מחסור. נכון שהחלטנו לאחרונה לחסוך בכולסטרול, אבל כשמדווחים על מחסור הנפש הישראלית, עקרת הבית מבינה שהיא צריכה לאגור. הו חמאה, מוצר יסוד נחשק. לו רק היה לי מזווה, הייתי ממלאה אותו בגושי חמאה, שבלעדיה הבאגט הוא לא באגט.

רגע אחד, חושבת עקרת הבית החמדנית (אני). יש לי חמאה במקרר, גוש נאה בהחלט והרי תמיד הכנתי את עצמי לרגע הזה בו אוכל למכור גושי חמאה בשוק השחור. את ממש אמא קוראז', אומרת עקרת הבית הברכטיאנית, תתביישי לך על שאת חושבת איך להרוויח מהמלחמה. חזרי אל התלם. כאשר מנהל רשת פחמימות עתירות חמאה אומר את משפט המחץ "מישהו חייב לעשות סדר במדינה הזאת!", אמא קוראז' שעד-כה לא ידעה שמשהו חסר לה נתקפת חרדה עמומה, אותה תחושה שעוטה לבה השברירי כשמדברים על טילים גרעיניים אירניים.

למרבה המזל, מגיע הפרשן נחמיה שטרסלר ואחרי היסטריית הכולסטרול, מוריד את הדיון לפסים ענייניים. מדובר בענף ללא תחרות חופשית. עם זה אמא קוראז' יכולה להתמודד, תחרות היא מבינה, והיא עוברת לעניין הבא: סקופ עצל לפיו חלק גדול מקבלני השיפוצים כלל לא יודע מה הוא עושה.

עוד מסתבר שהתאחדות קבלני השיפוצים ערכה מסיבת עיתונאים בנושא. היחצ"ן שלהם בטח לא האמין שהולך לו קלף כזה ומישהו אכן קנה את האייטם. משרד הבינוי והשיכון מסר שהנתונים אינם נכונים. לא שמתי לב שהיו נתונים בכתבה, אבל אולי הייתי שתויה, בכל זאת מלחמה. הניסיון להבין מי הוא קהל היעד נהיה קשה. אנשים שכמהים לחמאה ומשפצים את הבית?

עוד נושא בוער - מחירי הדירות ויבנה כאלטרנטיבה לכל זה. מנכ"ל ובעלים של חברת בנייה כלשהי שבונה לזוגות צעירים מעניק תובנות שיווקיות. חשרת העננים מתפזרת. התוכנית מיועדת לאנשים שלא יודעים להבדיל בין תוכן שיווקי אגרסיבי, עצל, לבין גושי חמאה שנמסים על ראשם.

אבל אז מפתיעים אותנו עם עמוס רולידר, הפסיכולוג הנחרץ שמסביר להורים איך ינהגו כאשר ילדיהם רבים. חובבי התוכן השיווקי נזכרים שהם גם הורים, שכסף זה לא הכל בחיים ויש גם משפחה. ורגע לפני שהם שוקעים בייאוש הזה, טטאינה הופמן מדווחת על מכירת מכונית האסטון מרטין של ג'יימס בונד. הו שון קונרי! תמיד תהיה לנו הבנטלי. עקרת הבית שלא מאמינה בכלל שהיא כזאת, אמא מטגנת שניצלים ולא גרושה עליזה וסוערת, יכולה לפנטז עכשיו על קיום אחר, שמונקו היא מקלט המס שלו.
"תוכנית חיסכון", 19:30, ערוץ 2
תאריך: 28/10/2010 | עודכן: 28/10/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"תוכנית חיסכון": למי מיועדת התוכנית?
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
kapkob
28/10/10 19:21
2
נתנאלה
29/10/10 12:02
3
מניש
29/10/10 16:24
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]