|   15:07:40
מירה כהן-שטרקמן נטורופתית   |   תגובות
  |    |  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?
קבוצת ירדן
פלמינגו ספא: יום כיף זוגי בלתי נשכח בחיפה

כיצד לעכל את הפסח בעזרת הנטורופתיה

ביחרו את המזונות המושכים אתכם ביותר בשולחן החג ורק אז מיזגו לצלחת האישית כמות רצויה לאכול באהבה וללא דאגה - כשאוכלים עם דאגה ומתח, אוכלים הרבה שתיית מים לפני הארוחה ממתנת את האכילה הגסה
10/04/2011  |     |   כתבות   |   תגובות
ללעוס היטב ולשתות הרבה
[צילום: פלאש 90]

חג הפסח המתקרב, מתאפיין במזון מסורתי וטעים שמגיע עם הרבה זיכרונות ילדות, פולקלור ואהבה. עם זאת, תזונת חג הפסח מעוררת לעיתים מספר בעיות המוכרות לכולנו. אכילת מצות נטולות נוזלים, אכילת ארוחות מטוגנות, צריכה של כמות גדולה של חלבונים מן החי, טיגון פחמימות ובישול מזונות באש גלויה ("על האש"), הן רק חלק מגורמי ההשמנה ותחושת האי-נוחות הכללית שעלולה לצוץ בחג.

מערכת העיכול, הסובלת מחוסר תנועתיות, עובדת "שעות נוספות" ולעיתים אינה מצליחה לפנות את כל מה שנכנס לקרבה. אי-סדירות של מערכת העיכול, מלווה בדרך-כלל גם בנפיחות, גזים וצרבות. חוסר פינוי והתנועתיות, משפיע על מראה העור, מצב הרוח, הריכוז והמוטיבציה. לכן, בכדי "לצלוח" את חג הפסח בשלום, מומלץ להיצמד לעקרונות הנטורופתיים, השמים דגש על תנועתיות פנימית טבעית, המסייעת לגוף להמשיך עם הפעילות הגופנית הסדירה החשובה כל-כך להרגשת חיוניות, לבריאות ולצמיחה רוחנית ומנטלית. מזון בריא ומבריא, המבטיח חיים בריאים ומלאי חיוניות ופינוי תקין, המאפשר לגוף לתפקד באופן מיטבי.

טיפים וכלים מעולם הנטורופתיה לשיפור העיכול בארוחות החג


שולחן חג יפה ואסתטי:

כמו ספורטאי מיומן היוצא לתחרות ולבוש במיטב מחצלותיו, כך ראוי שיהיה שולחן החג. מומלץ לערוך שולחן חג יפה ונעים, מואר וריחני כמיטב המסורת והאפשרות הכלכלית.

הרפואה הטבעית המסורתית רואה את העולם כבנוי מחמישה אלמנטים המשפיעים סינרגטית ואיזון ביניהם הוא המפתח לאיזון גופו של האדם.

חמשת האלמנטים הם: אדמה, מתכת, מים, עץ ואש. איברי הגוף משויכים לחמשת האלמנטים, אנרגיית האש של השמחה שוכנת בלב ומזינה את האנרגיה של האדמה השוכנת בקיבה. כאשר הלב מלא, הוא יכול להזין את הקיבה, ברמה האנרגטית, כך, האדם ניגש לארוחה בהרגשת מלאות ואוכל כפי מידתו ולא מתוך רעב רגשי.

התבוננות:

להתבונן במזון המפתה בטרם יכנס אל הפה. כדאי לבחור מכל מיני מזונות המונחים על השולחן, את המזונות המושכים אתכם ביותר ורק אז למזוג לצלחת האישית כמות רצויה. הקדישו כמה שניות להתבונן במזון ורק אז תתחילו לאכול. ההתבוננות משפיעה על הגוף והנפש. ברמה הפיסית - מערכת העיכול מתחילה לעבוד, הפה מתחיל להפריש רוק המכיל אנזימי עיכול. ה"בטן" מתחילה "לדבר", דהיינו הקיבה מתחלה בכיווצים מתכוננת לעכל את המזון. המערכת הנפשית גם היא מושפעת מההתבוננות הפנימית, השאלה מה אני באמת רוצה מהמזון האטרקטיבי המונח על השולחן, דורשת הקשבה פנימה והחוצה, סימולטנית, הקשבה שמאזנת את האדם ומביאה אותו למקום של הקשבה לצרכי הגוף והנפש ואכילה מתוך תבונה ואהבה. במצב כזה, סיום הארוחה יהיה בהרגשת סיפוק ולא בהרגשת כעס.

ללא דאגה:

לאכול באהבה וללא דאגה. כשאוכלים עם דאגה ומתח, אוכלים הרבה. "טוחנים" את הדאגות במקום לטחון את המזון ולחוש בטעמיו הנפלאים. מומלץ להשאיר את העסקים, המתחים, הפוליטיקה והדאגות היומיות האחרות מחוץ לדלת ולהזמין מחשבות של שמחה.

פולקלור:

מומלץ להביא לשולחן הסדר סיפורי פולקלור, חידות מעניינות וחידודי לשון. מתאים מאוד להפוגה בין מנה למנה. כך המוח מתחדד, הלב נהנה והמזון בינתיים מתעכל.

ללעוס היטב:

פעולת העיכול מתחילה בפה. השיניים נועדו ללעיסת המזון והרוק מכיל אנזימי עיכול (פיטיאלין) המתחילים בפעולת העיכול של הפחמימות. לעיסת המזון מקלה על הקיבה להמשיך בטחינת המזון ולהפריש אינזימי עיכול נוספים המסייעים בפירוק השומנים לחומצות שומן וגליצרול (ליפאז קיבתי) ולפירוק החלבונים (פפסין). כך המזון ממשיך בתנועתו בצינור העיכול ומגיע אל המעי הדק, שם הוא פוגש באינזימי עיכול נוספים הממשיכים בעבודת פירוק ומעברים לגוף את אבני הבניין מהמזון (אנזימים כגון: אנטרוקינאז, טריפסין, כימוטריפסין ועוד). טחינת המזון באופן יעיל מקלה על תנועת המעיים, שמסייעות להורדת המזון למטה, הפרדתו לחומרי בנייה ועיכול והספגת החומרים המזינים דרך המעיים אל מחזור הדם והמשך פעולה תקינה. מסיבה זו מומלץ ללעוס כל ביס היטב, לפחות 25 לעיסות. לא לשכוח לבלוע בטרם נוטלים כמות נוספת לפה.

אכילת לפי הסדר:

היות שבסדר פסח עסקינן, גם למזונות יש סדר. מומלץ להתחיל במזונות הקלים לעיכול ולסיים בכבדים, דהיינו, ירקות, פחמימות וחלבונים. מאחר שארוחות החג מאוד מגוונות ויש קושי לשמור על סדר אכילה, מומלץ להוסיף מזונות המכילים אינזימי עיכול נוספים כגון: כרוב כבוש (בעשייה ביתית), מיסו, נבטים (נבטי אלפלפא, חמניות, ברוקולי, צנונית ועוד. לצמחוניים מומלץ להוסיף לארוחה יוגורט איכותי וגבינה.

נוזלים:

מחקרים רבים מראים, ששתיית מים לפני הארוחה ממתנת את האכילה הגסה. מומלץ להתחיל את החגיגה עם שתיית שתי כוסות מים. לאורך הארוחה מומלץ לשתות מים טהורים, תה צמחים, מיץ ענבים ויין איכותי. כדאי לשים דגש על צמחים מעודדי עיכול ומונעי צרבת כגון: קמומיל, שוש קרח, קינמון, הל, שומר, מליסה, נענע, מרווה וטימין.

מספר אפשרויות מומלצות הן: להוסיף מקל קינמון ליין, טימין ומרווה לבשר, הל לקפה ולהגיש משקה טעים של קמומיל, שומר, מליסה או שילוב ביניהם - לפי הטעם האישי.

ירקות עליים:

מומלץ לכלול בארוחת החג ירקות טריים ועלים ירוקים כגון: חסה, פטרוזיליה, סלרי, עירית, מלפפון, שומר, כרוב סיני, חציל, בצל ירוק ובזיליקום. הירקות ועלי התבלין נותנים נפח למזון באמצעות הסיבים התזונתיים שבהם וכך תנועת המזון כלפי מטה תהיה נוחה יותר. יתרה מכך, הירקות מכילים פיטוכימיקלים מסוגים שונים המווסתים את הכולסטרול, אנטי סרטניים, נוגדי דלקת, ממרצים פעילות אינזימטית בגוף ומסלקים רעלים.

מזונות שמניעים למטה:

מומלץ לשלב מזונות חריפים ומרירים כגון: ג'ינג'ר, דלעת, זרעי חמניות, פטריות לבנות, אספרגוס, קליפת אשכולית, קולורבי, עלי צנונית, פלפל שחור, פלפל אדום ורוזמרין. מזונות אלו ישפרו את תנועתיות המזון בצינורות העיכול לכיוון הטבעי שלהם - למטה.

הכותבת היא מירה כהן-שטרקמן (N.D.)(R.Na), נטורופתית, מתמחה בטיפול בצמחי מרפא מערביים, משמשת כראש תחום ללימודי נטורופתיה במכון וינגייט
תאריך:  10/04/2011   |   עודכן:  10/04/2011
מירה כהן-שטרקמן
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
כיצד לעכל את הפסח בעזרת הנטורופתיה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אף ש"שחיטת" מנהיגים מתבצעת בעקביות בעיתונות, מתברר שהיא שכיחה גם בספרות, ובמיוחד בסוגה הפוליטית של הספרות, שהיא סוגה לגיטימית לחלוטין בספרות היפה. ואכן, הדוגמאות שיובאו בהמשך - כולן מיצירות של סופרים מוכרים ומוערכים - יוכיחו שאין הצדקה לנטייה הקיימת במקומותינו - לא רק בין הסופרים, אלא גם בין חלק מהחוקרים ומבקרי הספרות - להתעלם לחלוטין מסוגה זו או להציבה כסוגה ספרותית נחותה, בנימוק האומר, כי מאחר שהסוגה מגיבה על האקטואלי, אין לה ערך על-זמני.
10/04/2011  |  יוסף אורן  |   כתבות
אלרגיה היא תגובה חריגה של אדם בעקבות חשיפה לגורם חיצוני כלשהו, שמרבית האנשים שייחשפו אליו, לא יגיבו אליו כלל. הגורמים שאחראיים לכך נקראים אלרגנים והם יכולים לכלול למעשה את כל מגוון המרכיבים של הסביבה אליה אנו נחשפים.
10/04/2011  |  פרופ' ארנון גולדברג  |   כתבות
פסח הוא חג לא קל לנמצאים בתהליך הרזייה (ראו את 10 המכות). אבל פסח הוא גם חג האביב, רגע אחד לפני הקיץ. אז לא מוותרים לעצמנו בפסח. מתמודדים ומנצחים.
10/04/2011  |  ענבל קרקו  |   כתבות
תחיית הלשון העברית בדיבור התרחשה בשני מסלולים. הראשון, בניצוחם של אליעזר בן-יהודה, אנשי ועד הלשון שלו והמורים העבריים הראשונים בראשון לציון, היה המסלול של דיבור עברי שהוא מכשיר לתחייה לאומית. בן-יהודה, שלא כמו הרצל, האדם שהעריץ יותר מכל, הבין שהיהודים בארץ חייבים לדבר בעברית, אם ברצונם להקים לעצמם מדינת לאום. המניע של בן-יהודה וחבריו היה בראש ובראשונה מדיני ולאומי, ולכן הקפידו הוא וחבריו לדבר בלשון מדויקת, מבוררת ועשירה. כמו מצביא ששולח חיילים לקרב, שלח בן-יהודה למלחמת התחייה הלאומית את המילים העבריות העתיקות שהחיה ואת חידושי הלשון שלו ושל אנשי קבוצתו. וכשם שמצביא טוב מכין את חייליו, מאמן אותם, בודק אותם ושולח את הטובים שבהם לפעולות חשובות, כך בדק, ליטש והכין לשימוש את המילים שכינס במילונו, ורק בצורתן המדויקת והמיטבית הניח לשים אותן בפי התלמידים.
10/04/2011  |  עמוס גורן  |   כתבות
הארגון Human Rights Watch פירסם הבוקר דוח חדש על התנכלותם של כוחות ביטחון פלשתינים לעיתונאים. תחת הכותרת "אם אין חדשות, אין חששות" מתאר הדוח, הראשון שמפרסם הארגון על מצב העיתונאים בשטחי הרשות הפלשתינית, תמונה מטרידה של הפרות חוזרות נשנות של זכויות העיתונאים בגדה המערבית וברצועת עזה.
10/04/2011  |  אורן פרסיקו  |   כתבות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אלי אלון
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20    על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
יהונתן קלינגר
יהונתן קלינגר
משקיעי קריפטו שמעוניינים להשקיע כספים ולשמור עליהם מאובטחים, קונים ציוד אבטחה רציני, אבל בסופו של דבר נופלים בהונאות אנושיות שגורמות לכך שכל הטכנולוגיה שהושקעה לא תהיה שווה כלום
דן מרגלית
דן מרגלית
יהיה אשר יהיה לא נברח ולא נסתגר ולא נתחבא    בוודאי לא בארצות הברית שנקראה בפי מהגריה היהודיים המזרח אירופים "א-געלדענע מדינה", מדינת הזהב
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il