בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
אקדים ואומר שתמיד עדיף לא לטגן ● הימנעות מאוכל מטוגן מפחיתה את הסיכון למחלות, ומעלה את רמת השומן הרווי מהסוג המסוכן ביותר ● הוסיפו גזר לשמן הטיגון, הוא מסייע לשמן לא להתחמצן וייצר רדיקלים והקפידו שטמפרטורת הטיגון לא תעלה על 180 מעלות
|
סופגנייה - כ-500 קלוריות [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
אני עדיין מתהלכת עם התחושה שהבטן עוד מלאה ממתקפת הקלוריות הכוללת של חגי תשרי, והינה בא חג השמן והטיגונים. אישה חכמה אחת אמרה לי פעם, למה את אוכלת סופגנייה? פשוט תדביקי אותה מראש על הירכיים כי שם היא תישאר, וקשה לי שלא להסכים איתה ולרוב אני בדרך-כלל מצליחה לשכנע את עצמי שזה פשוט לא שווה את זה, כי מדובר פשוט בבצק מטוגן. בהנחה שזה היה כל-כך קל לשכנע את עצמי ואתכם אז הכל טוב, אבל אם לא אז הינה עוד כמה דרכי התמודדות. אקדים ואומר שתמיד עדיף לא לטגן שום דבר. הימנעות מאוכל מטוגן, מפחיתה את הסיכון למחלות, ומעלה את רמת השומן הרווי מהסוג המסוכן ביותר. על-מנת לסבר את האוזן - שתי פרוסות חצילים לא מטוגנות, שוות כ-20 קלוריות ומטוגנות שוות כ-150-100 קלוריות וסופגניה ממש כשמה סופגת את השמן ומתנהגת כמעט כמו החציל, בעוד שסופגניה אפויה "תעלה" לנו כ-150 קלוריות, חברתה המטוגנת תהיה שווה כ-500-400 קלוריות ואלו עם המילויים והציפויים המרשימים יותר יכולות לעלות עד 800 קלוריות.
|
ללביבות בעיה דומה, אך אחרת. אומנם לביבה אפויה שווה (אם היא מכילה בטטה ותפוח-אדמה) כ-50 קלוריות, חברתה המטוגנת שווה כ-150, אבל כאן נותרת הבעיה של הכמות, בעוד רוב האנשים מסתפקים בסופגניה אחת, כאשר אוכלים בלביבות מדובר על ארוחת ערב שלמה. אז בואו נאמר, שאם כבר אתם הולכים על הטיגון, אתן לכם מספר טיפים על-מנת שלא תשתמשו בשמן שרוף המלא רדיקלים אשר הם מקור בעיה גדול בדרך-כלל לסובלים מכולסטרול גבוה וכן הם מעלים את הסיכון לסרטן. - הוסיפו גזר לשמן הטיגון, הוא מסייע לשמן לא להתחמצן וייצר רדיקלים;
- חשוב מאוד להחליף את השמן. אל תניחו לו להישרף או להעלות קצף;
- הקפידו שטמפרטורת הטיגון לא תעלה על 180 מעלות;
- ניתן להוסיף שמן אבוקדו לשמן הטיגון. ערבוב השמנים מעלה את טמפרטורת החמצון ומפחית רדיקלים;
- לאחר הטיגון ספגו את עודפי השמן בנייר סופג;
- עוד טיפ משגע שלמדתי הוא טיגון קל לטעם וסיום באפייה (או אפייה עם כמות מעט יותר גדולה של שמן.
|
אני אומרת שיש שתי דרכים עדיפות להתנהלות או לקבל החלטה שיש אירוע אחד שבו בוחרים סופגניה אחת לחג ואז אם כבר אז כבר, ובוחרים את הסופגניה המושחתת ביותר או שהולכים על טעימה קלה של סופגניה אפויה אחת ולביבה אפויה אחת או שתיים בכל הדלקת נרות. ולמי שלא מסוגל לעצור את עצמו, יש עוד מספר דרכי התמודדות: - הימנעות מוחלטת (נראה את הגיבורים);
- קנייה של סופגנייה אחת מושחתת. הרי לשבת מול כל הקופסא עלול לעלות לנו ביוקר;
- 10 סופגניות גדולות וטבעוניות (כי עדיפה חצי סופגניה גדולה על שתיים קטנות).
|
מרכיבים (ל-12 סופגניות) 2.5 כוסות קמח (350 גרם) 15 גרם שמרים (3 כפיות) 1/2 כוס יוגורט סויה ניתן להחליף בבננה מעוכה או 4 כפות גדושות של רסק תפוחים. 1/2-3/4 כוסות מים (לפי הצורך) 2 כפות סוכר חום קורט מלח קורט קינמון קונפיטורה בכל טעם שאתם אוהבים. הוראות הכנה 1. מתפיחים את השמרים ב-1/3 כוס מים פושרים חמימים, אליהם מוסיפים את הקמח, ובסוף קורט מלח, זהירות משום שהוא עלול לפגוע בפעילות השמרים, אם לא תוסיפו בסוף, למשך 15 דקות. (כמובן שאפשר לעשות את אותו הדבר עם קמח שמרים כבר מוכן ורק להוסיף נוזלים) ואז פשוט שמים במיקסר את כל הרכיבים עם וו לישה כאשר את המלח מוסיפים בסוף. 2. מתפיחים את התערובת למשך 1-2 שעות. 3. מהתערובת התפוחה יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ, ומניחים בתבנית משומנת קלות. 4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220-200 מעלות, עד להשחמה. 5. בתום האפייה ממלאים את הסופגניות בעזרת מזרק בקונפיטורה טבעית בכל טעם שאתם אוהבים.
|
|
|
הכותבת היא דיאטנית קלינית, M.Sc, מנהלת מקצועית רשת סטודיו C
|
|
תאריך:
|
09/12/2014
|
|
|
עודכן:
|
09/12/2014
|
|
איילת נדיב
|
|
|
כותרת התגובה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
אהרון שחר
|
11/12/14 18:22
|
|
תחום היודאיקה ומוצרי המסורת נראה כקופא על שמריו כבר שנים ארוכות. העיסוק באמנות יהודית עתיק כמעט כמו היהדות עצמה. אולם, מי שמסתכל לעומק על תעשיה היודאיקה בארץ רואה שהיא מראה סימני חיים בעשור האחרון. הדבר מתבטא גם בהיצע המוצרים המתרחב והולך בשנים האחרונות, כולל אלפי דגמים המיובאים מסין באיכות גבוהה יחסית, יחד עם מאות אמנים עצמאיים ומפעלים קטנים הפועלים בישראל ומייצרים מגוון רחב של מוצרי יודאיקה במנעד רחב של סגנונות ומחומרי הגלם שונים ומקוריים. רוב תעשיית היודאיקה היא תעשיית ייצוא, כאשר אלפי קהילות יהודיות בעולם, כולל הקהילות הגדולות בארה"ב ואירופה, לרוב מזמינות את מוצרי היודאיקה ותשמישי הקדושה מישראל, בגלל המגוון, הכשרות והערך הסנטימנטלי שיש למוצרים מישראל.
|
|
|
ועדת השרים לחקיקה הביעה תמיכה בחקיקה המבקשת לקבע את מועד וחגיגות יום העצמאות על-ידי קביעת יום העצמאות ביום חמישי בשבוע שבו חל יום ה' באייר. הצעת החוק הוגשה בידי כמה חברי כנסת מסיעות שונות, כולם לא-דתיים, והיא עשויה אולי להיתקל בהתנגדות מצד מפלגת הבית היהודי.
|
|
|
מאות גברים ונשים התכנסו במקסיקו סיטי ביום שבת (1.11) כדי לקבוע שיא עולם בכינוס "נשות שלדים" - סמל מסורתי של יום המתים
|
|
|
חג הסוכות כבר מאחורינו. אנחנו נפרדים מהסוכה. ובצער אני נפרד מאושפזין שארחתי בסוכה. כל שבעת האורחים שנקבעו במסורת ישראל מכובדים וראויים בעיני. אך אני מצאתי לנכון להוסיף מכל האורחים שארחנו אורח נוסף - את הנביא עמוס. נוסף על מגילת קהלת, שמקובל לקרוא אותה בחג סוכות, מצאתי לנכון לפנות גם לעבר ספר עמוס. אני מצטער על הפרידה מאורח הכבוד - עמוס.
|
|
|
נערים בדרכם להשתתף במצעד האוונגליסטים הנוצרים ברחובות ירושלים מתעדים גבר חרדי האוחז בארבעת המינים.
|
|
|
|
|
|
אלי אלון
המתחם המיועד לשימור נבנה בשלבים במהלך המחצית השנייה של המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20 על-אף שמדובר במתחם בעל ערך היסטורי ואדריכלי רב, המתחם נמצא מזה שנים במצב של הזנחה מבישה
|
|
|
חיים רמון
רוב הפרשנים הצבאיים תומכים עתה בתוכנית המטכ"ל להיכנס לרפיח, להרוג כמה מאות מחבלים ואז לצאת ממנה, אפילו שדרך פעולה זו כבר נכשלה כישלון חרוץ בשביל לשמוע הדהוד של תוכניות המטכ"ל ושל...
|
|
|
בצלאל סמוטריץ'
הסכמה לעסקה המצרית היא כניעה משפילה, והיא הענקת ניצחון לנאצים על גבם של מאות לוחמי צה"ל הגיבורים שנפלו בקרב, היא גוזרת גזר דין מוות על החטופים שלא נכללים בעסקה, ומעל לכל - מהווה סכ...
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|